Εκκλησία της Ελλάδος

Η Παναγία η Γλυκοφιλούσα στον Ι.Ν Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στα Νέα Σεπόλια
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/05/2012

Η Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας θα μεταφερθεί από την Ιερά Μονή Δήμιοβας Μεσσηνίας στον Ιερό  Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στα Νέα Σεπόλια και από τις 8 Μαΐου μέχρι τις 18 θα βρίσκεται εκεί για ευλογία και προσκύνημα. 

Η Ιερά Μονή Δήμιοβα 

Ανατολικά του κεντρικού Ταϋγέτου και κοντά στην Καλαμάτα, πάνω από το χωριό που σήμερα ονομάζεται Ελαιοχώρι (μέχρι και σήμερα είναι γνωστό με την παλιά του ονομασία Γιάννιτσα), βρίσκεται η μονή Δήμιοβας. Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλοντα χώρο γεμάτο έλατα και πεύκα, με άπλετη θέα και ευλαβική ησυχία, ορθώνεται κάτασπρη η πολύπαθη μονή, που εκτός από μονή Δήμιοβας αναφέρεται και πολλές φορές ως Ντίμιοβα, Τίμιοβα, Τίνοβα, Ντιμόνοβο και Ντιμόνοβο. Το όνομά της είναι σλαβικής προελεύσεως και σημαίνει «κροκοτόπι», δηλαδή τόπο όπου ανθίζει το φυτό «Κρόκος», από το οποίο παράγεται η κίτρινη βαφική ύλη «Ζαφορά».  

δείτε περισσότερα »
Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στα Άνω Λεχώνια
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/05/2012

Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Άνω Λεχωνίων την Κυριακή των Μυροφόρων, εξ αφορμής του Τεσσαρακονθήμερου Μνημοσύνου της αείμνηστης Ελένης Σαμαρά, μητρός του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμ. Βαρθολομαίου Σαμαρά.

 

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ. Ανδρέα, Ιεράρχου της Εκκλησίας της Κρήτης και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

 

Οι προσκεκλημένοι Αρχιερείς δέχθηκαν την θερμή και φιλόφρονα φιλοξενία του Ποιμενάρχου της Τοπικής Εκκλησίας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας και μετέφεραν στον ιερό Κλήρο και τον Λαό της Τοπικής Εκκλησίας τις Πατριαρχικές ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

  

δείτε περισσότερα »
Αναστήλωση της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Σερρών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/04/2012

Μέ τήν Γενική Γραμματέα τοῦ Ὑπουργείου Πολιτισμοῦ καί Τουρι­σμοῦ κ. Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε στίς 10:30 τό πρωί ὁ Σεβ. Ποιμε­νάρχης μας στό γραφεῖο του. Ἡ συνάντηση περιεστράφη κυρίως σέ θέμα­τα πού ἀφοροῦν στά ἀναστηλωτικά ἔργα πού θά ξεκινήσουν ἐντός τοῦ μηνός Μαΐου στήν παλαίφατη Ἱερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρῶν μετά καί τήν ὑπογραφή στίς ἀμέσως προσεχεῖς ἡμέρες τῆς προγραμματι­κῆς συμβάσεως ἀνάμεσα στό Ὑπουργεῖο Πολιτισμοῦ καί τήν ἀνάδοχο ἑται­ρεία, γιά τό ἔργο ἀποκατάστασης τῆς ΒΔ πτέρυγας τῆς Ἱερᾶς Μονῆς, ὕψους 3.300.000 Εὐρώ, πού θά καλυφθεῖ ἐξ’ ὀλοκλήρου ἀπό τό Εὐρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ γιά τόν πολιτισμό.

Ὁ Σεβ. εὐχαρίστησε τήν κ. Μενδώνη γιά τό ἐνδιαφέρον τοῦ Ὑπουρ­γείου γιά τήν ἔνταξη τοῦ ἔργου ἀποκατάστασης τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Τιμίου Προδρόμου Σερρῶν στό Εὐρωπαϊκό πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α., ὥστε τό μοναδι­κό αὐτό ζωντανό μνημεῖο πίστεως καί πολιτισμοῦ νά διασωθεῖ ἀπό τόν πανδαμάτορα χρόνο. 

Μέ τήν κ. Μενδώνη ἐπίσης ὁ Σεβ. Ποιμενάρχης μας συζήτησε θέ­ματα πού ἀφοροῦν καί σέ ἄλλα βυζαντινά μνημεῖα τῆς περιοχῆς μας πού χρήζουν ἄμεσων ἐπεμβάσεων πρός διάσωση καί ἀνάδειξή των. Ἡ συνά­ντηση διεξήχθη σέ ἄριστο κλίμα ἀμοιβαίας κατανόησης καί ἐγκαρδιό­τητας.      Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως  

δείτε περισσότερα »
Κοινωνικό ιατρείο στη Μητρόπολη Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/04/2012

(εκ της Ι.Μ) Μετά την ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου του Ελληνικού Λαού δημιουργήθηκαν ανάγκες επισιτιστικής επιβίωσης σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Επιπλέον η αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών φορέων άφησε χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες  που αδυνατούν να επισκεφτούν γιατρό και να πάρουν τα φάρμακά τους.

Με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών την Πέμπτη 26 Απριλίου ο Πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο, συζήτησε μαζί του το πρόβλημα  της περιθάλψεως των ως άνω συνανθρώπων μας και του πρότεινε την δημιουργία κοινωνικού Ιατρείου στην Λαμία 

δείτε περισσότερα »
Προσκυνηματική εκδρομή Χαλκιδέων στην Τήνο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/04/2012

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου 2012, με τη Χάρη του Θεού, για τεσσαρακοστή έκτη (46η) συνεχόμενη χρονιά, η καθιερωμένη διήμερη προσκυνηματική εκδρομή των Χαλκιδέων στην Τήνο, την οποία πραγματοποιούσε η αείμνηστος καθηγήτρια θεολόγος Ελένη Δεϊμέζη - Θεοχάρη, και εδώ και μία δεκαετία τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

Με τη συνδρομή των κυρίων και κυριών ομαδαρχών και την άγρυπνη φροντίδα του Διευθυντού του Γηροκομείου μας Αρχιμανδρίτου π. Συμεών Ηλιοδρομίτη, 650 ευλαβείς προσκυνητές αναχώρησαν για την Τήνο από το λιμάνι της Ραφήνας το Σάββατο 28 Απριλίου στις 7.30 το πρωί, μεταξύ των οποίων οι συνοδοί του Σεβασμιωτάτου Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου – Πρωτοσύγκελλος, Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης – Προϊστάμενος του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Κανήθου και Διάκονος Μεθόδιος Φουντούλης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Σωκράτης Σκλιάς ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαλκιδέων κ. Αλέξανδρος Αναστασίου, ο τ. Βουλευτής και ευεργέτης της Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός κ.ά

Το απόγευμα του Σαββάτου 28 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου Τήνου και στη συνέχεια τον Τριαντάρο, γενέτειρα του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Γρηγορίου (Πλειαθού), όπου στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και στη συνέχεια Τρισάγιο στην Προτομή του μακαριστού Μητροπολίτου Γρηγορίου. Με πολύ συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε καταλλήλως τους Τριανταρίτες, με επικεφαλής τον Ιερέα τους π. Αντώνιο, για την φιλόξενη διάθεσή τους, η οποία εκφράστηκε και με την παράθεση κεράσματος στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, ενώ τους προσέφερε και ένα αντίγραφο φωτογραφίας του Αγίου ενδόξου εθνοϊερομάρτυρος Αμαβροσίου (Πλειανθίδη) επισκόπου Μοσχονησίων, ο οποίος μαρτύρησε κατά την Μικρασιατική Καταστροφή και ήταν θείος κατά σάρκα του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος Γρηγορίου (Πλειαθού).

Την Κυριακή 29 Απριλίου το πρωΐ, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Αρχιερατικό Συλλείτουργο, υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ιεράρχου Σύρου κ. Δωροθέου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και με αφορμή την φράση του Ευαγγελίου «ο Πιλάτος εδωρήσατο το σώμα του Ιησού τω Ιωσήφ» αναφέρθηκε στις άπειρες δωρεές του Θεού στη ζωή των ανθρώπων, τονίζοντας ότι το μέγιστο Δώρο Του παραμένει το Σώμα και το Αίμα Του, που προσφέρει στους πιστούς σε κάθε Θεία Λειτουργία, ενώ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο για το δώρο της φιλοξενίας των Χαλκιδέων προσκυνητών στο Ιερό Καθίδρυμα της Τήνου, στο δώρο της  

δείτε περισσότερα »
Οικολογική δράση από τη Μητρόπολη Λαγκαδά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/04/2012

Την Κυριακή, 29 Απριλίου ε.έ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης συμμετέχοντας ενεργά στην πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και του Φορέα Διαχειρίσεως των Λιμνών Κορώνειας και Βόλβης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Λαγκαδά για τον καθαρισμό της κοίτης του Μπογδάνα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί σοβαρότατη οικολογική υποβάθμιση.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αφού συνεχάρη τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνο Τσαγκαλίδη καθώς και τα μέλη του Φορέα Διαχειρίσεως των Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης τόσο για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία που ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας  

δείτε περισσότερα »
Συναντήσεις του Αθλητικού Οργανισμού «Ο Άγιος Νέστωρ» της Ι.Μ.Γλυφάδας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/04/2012

Το Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Απριλίου 2012 διεξήχθηκαν λίγες ακόμη συναντήσεις mini ποδοσφαίρου (5 επί 5), στο δρόμο για τους τελικούς στις 12 Μαΐου. Στα διενοριακά πρωταθλήματα για όλες τις κατηγορίες των Κατηχητικών Συνάξεων αγοριών και κοριτσιών (Βασικού-Κατωτέρου-Μέσου-Ανωτέρου- Αποφοίτων) της Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. δια του Αθλητικού Οργανισμού της ο «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ».

Οι συναντήσεις για 8η συνεχόμενη χρονιά γίνονται στα γήπεδα «SPORTS WORLD CLUB - ΜΠΑΡΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ» Εντός του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό.

Από τα 10 προγραμματισμένα παιχνίδια τελικά έγιναν τα 3 .

Για το Δημοτικό : Κοίμηση Δικηγορικών Γλυφάδας-Άγιος Νεκτάριος Βούλας 7-2.

Κοίμηση Δικηγορικών Γλυφάδας-Κοίμηση Καραπάνου Γλυφάδας.

Για το Γυμνάσιο : Κοίμηση Δικηγορικών Γλυφάδας-Άγιος Τρύφωνας Τερψιθέας 9-3.

Εκ του Αθλητικού Οργανισμού της Ιεράς Μητροπόλεως

 

  

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Άκκρας στον Ι.Ν. Παναγίας Μαρμαριωτίσσης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/04/2012

Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα το πρωί, επί τη εορτή της Κυριακή των Μυροφόρων, η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Μαρμαριωτίσσης στο Χαλάνδρι.

 Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Γεώργιος με τη συμμετοχή και άλλων κληρικών από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος στο ιερό βήμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Αξώμης κ. Πέτρος.

Μετά το τέλος τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της αδελφής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Αξώμης και ο Σεβασμιώτατος Άκκρας μετέφερε τα συλλυπητήρια του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου στους συγγενείς της εκλιπούσης. ( ΣυντάχθηκεαπόPress-in Polis)

 

δείτε περισσότερα »
Η μνήμη του αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου στο Μερκοβούνι Αρκαδίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/04/2012

Ξεχωριστή ευλογία και παντοτινή οφειλή των ευσεβών Χριστιανών του Μερκοβουνίου προς τον άγιο Νεομάρτυρα Δημήτριο τον πολιούχο Τριπόλεως αποτελεί το πέρασμα του   από το χωριό Μερκοβούνι πλησίον της Τριπολιτσάς, λίγο πριν το Μαρτύριό του.

Την Κυριακή των Μυροφόρων εορτάζεται κατ' έτος η μνήμη του Αγίου στο χωρίο Μερκοβούνι εις ανάμνησιν του ευλογημένου αυτού γεγονότος.

Πλήθος κόσμου και αρχόντων   από την Τρίπολη και τα γύρω χωριά  συρρέει στον Ιερό Ναό, που τιμάται και έχει ανεγερθεί επ' ονόματι του Άγιου ακριβώς στο σημείο όπου ξεκουράστηκε ο Άγιος και  είχε τη συναναστροφή του  με τους τότε κατοίκους του Μερκοβουνίου το  έτος 1803, Κυριακή του Θωμά, αφού πρώτα είχε προσκυνήσει την Παναγία της Μονής των Τσιπιανών Μαντινείας.

Το εσπέρας του Σαββάτου 28 Απριλίου 2012 τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ο οποίος  εκήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου.

Ανήμερα την Κυριακή των Μυροφόρων τελείται πολυιερατική Θεία Λειτουργιά και ιερά Λειτανία στους δρόμους του χωριού, ακριβώς στα ευλογημένα  χνάρια, που βάδισε και ο Άγιος.

Ξεχωριστή ευλογία αποτελεί και το προσκύνημα της αγίας Κάρας του Νεομάρτυρος Δημητρίου, η οποία και μεταφέρεται στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Μερκοβουνίου από τους Εφημερίους του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, όπου και ευλαβικά φυλάσσεται.

 

 

Σύντομος βίος του αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου

 

Ο Άγιος Νεομάρτυς Δημήτριος, πολιούχος Τριπόλεως, γεννήθηκε στη Λιγούδιστα ή Χώρα της Τριφυλίας της Πελοποννήσου. Σε μικρή ηλικία ήλθε με τον αδελφό του στην Τρίπολη και εργαζόταν μαζί με άλλους χτίστες. Επειδή όμως αυτοί τον βασάνιζαν, έφυγε από την εργασία αυτή, προσελήφθη στην οικία κάποιου Τούρκου κουρέα, ο οποίος κατόρθωσε μετά από λίγο διάστημα να τον μεταπείσει να αρνηθεί τόν Χριστό και να εξισλαμισθεί.

Αργότερα ο Δημήτριος εγκατέλειψε την Τρίπολη, αφού πρώτα μετανόησε για την αποστασία του, και ήλθε στο Άργος. Από το Άργος, για μεγαλύτερη ασφάλεια, έφθασε στη Σμύρνη και από εκεί μετέβη στη μονή του Τιμίου Προδρόμου των Κυδωνιών, όπου εξομολογήθηκε στον πνευματικό της μονής και ζήτησε τις συμβουλές του. Με την δική του προτροπή ο Δημήτριος ήλθε στην Χίο και παρέμεινε για αρκετό καιρό κοντά σε ένα ευλαβή και φωτισμένο πνευματικό, τον άγιο Μακάριο Νοταρά, πρώην Μητροπολίτη Κορίνθου, ζώντας με προσευχή και νηστεία.

Αφού προετοιμάσθηκε για το μαρτύριο, ήλθε πάλι στο Άργος, όπου παρέμεινε λίγο διάστημα, και από εκεί έφθασε στην Τρίπολη, αφού πρώτα πέρασε από τη Μονή Τσιπιανών Μαντινείας και από το χωριό Μερκοβούνι. Εμφανίσθηκε πρώτα στο κουρείο πού αρνήθηκε τον Χριστό και έπειτα ενώπιον του Τούρκου διοικητού της πόλεως και ομολόγησε με παρρησία την πίστη του στον Χριστό και τον πόθο του για το μαρτύριο, χωρίς να υποκύψει στις κολακείες, τις απειλές και τα βασανιστήρια των Τούρκων. Ομολογούσε συνεχώς την πίστη του στον Κύριο και έτσι αποκεφαλίσθηκε από τους Τούρκους στην Τρίπολη, στις 14 Απριλίου του έτους 1803.

Το ιερό λείψανό του διασώθηκε από τους Χριστιανούς και ετάφη στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών και η τίμια Κάρα του διασώθηκε από κάποιον ευσεβή Ιερέα και φυλάσσεται μέχρι σήμερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως + Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

 

  

δείτε περισσότερα »
Προσκυνηματική εκδρομή στην Ι.Μ. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/04/2012

Το Σάββατο 28 Απριλίου 2012, με τη χάρη του Θεού, ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα του Κατηχητικού Σχολείου του Μητροπολιτικού Ιερού  Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, με προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λακωνίας  .

Οι πατέρες της Μονής καλωσόρισαν τα παιδιά και τους γονείς τους και τους μίλησαν για την ιστορία της Μονής αλλά και για το βίο των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων. Κατόπιν εψάλη Ιερά Παράκληση στους Αγίους Μάρτυρες.

Μετά το κέρασμα που προσέφεραν οι πατέρες, τα παιδιά του κατηχητικού γέμισαν με τις χαρούμενες φωνές τους τον περίβολο του Μοναστηριού παίζοντας.

Η εκδρομή συνεχίστηκε με μικρή περιήγηση στην καστροπολιτεία του Μυστρά και παρατέθηκε εκεί γεύμα. 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672