"Το πολίτευμα της Εκκλησίας"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/11/2013

16o Ιερατικό Συνέδριο της Ι.Μ.Κορίνθου

Σήμερα Τρίτη 19 Νοεμβρίου ε. ε., πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεώς μας υπό την επωνυμία «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», στην Αρχαία Κόρινθο η προγραμματισμένη ΙΣΤ’Ιερατική Σύναξη της Ι. Μητροπόλεώς μας, στην οποία συζητήθηκαν θέματα Ποιμαντικής, Πνευματικής και Διοικητικής φύσεως. Εισηγητής της Συνάξεως ήταν ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μας με θέμα: «Το Πολίτευμα της Εκκλησίας». Ο Ομιλητής παρουσίασε την Εκκλησία ως χαρισματικό Σώμα, ως «Σώμα Χριστού» το οποίο αποτελείται από μέλη τα οποία έχουν λάβει τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.

Της εισηγήσεως επακολούθησε συζήτηση καθώς και γενικές οδηγίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου για την όσο το δυνατόν αποδοτικότερη προσφορά των Κληρικών μας και την περαιτέρω δραστηριοποίησή τους στα Ιερατικά τους καθήκοντα. Επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης μας επεσήμανε ότι η Εκκλησία είναι η παρουσία του ζώντος Χριστού μεταξύ των ανθρώπων και ζήτησε από τους ιερείς του να κάνουν πιο υπεύθυνη, ιεροπρεπή και πνευματική την παρουσία τους στην κοινωνία, προς εκπλήρωση του Εκκλησιαστικού έργου, που τους ανατέθηκε με την Χειροτονία τους.

Η Σύναξη αποτέλεσε μια ακόμη, σε πνεύμα ενότητας και αγάπης, ευκαιρία επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων του Σεβ. Ποιμενάρχου μας με τους Ιερείς μας για την ποικίλη ωφέλεια του Λαού του Θεού και της Τοπικής μας Εκκλησίας.

 

Ειδικότερα για τις εορτές των Χριστουγέννων, ημέρες αγάπης και προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας κατά μίμηση της φιλανθρωπίας του Ενανθρωπήσαντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχήθηκε στους ιερείς μας να ανταποκριθούν με πίστη, αγάπη,πνευματικότητα και ανθρωπιά ώστε κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο της Τεσσαρακοστής που διερχόμαστε και το επερχόμενο Άγιο Δωδεκαήμερο, να δώσει ο Θεός σ’ αυτούς, τις οικογένειές τους και τους ενορίτες τους τα εγκόσμια και υπερκόσμια αγαθά Του.