Εκκλησία της Ελλάδος

Παπούλιας προς Ιερώνυμο:"Για πολλά θέματα παίζετε εξισορροπητικό ρόλο"
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/06/2012

(φωτο Ι.Α.Α-Χρ.Μπόνης) Για το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε προ ημερών στη Μόσχα  με τον Πατριάρχη της Ρωσίας και τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, ενημέρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο επισκέφθηκε στο Προεδρικό.Ο κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Κερκύρας, Νεκτάριο και Ελασσόνας, Βασίλειο, αρμόδιο για τα οικονομικά της Εκκλησίας, είπε ότι ήταν γόνιμη η δεκαήμερη επίσκεψη του στη Ρωσία και μετέφερε στον κ. Παπούλια τους χαιρετισμούς του Βλαντιμίρ Πούτιν.«Μιλήσαμε για την σύσφιγξη των σχέσεων της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Πατριαρχείο της Ρωσίας και για ανάγκη οικονομικής στήριξης και βρήκαμε ανταπόκριση», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος. «Για πολλά θέματα εσείς παίζετε και εξισορροπητικό ρόλο», του απάντησε ο κ. Παπούλιας.Ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε για τον ίδιο λόγο τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο. 

δείτε περισσότερα »
Οικονομική ενίσχυση από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/06/2012

Στη διενέργεια παναυστραλιανού εράνου, προκειμένου να αποσταλεί ενίσχυση στους δοκιμαζόμενους από την κρίση Έλληνες, προχωρεί την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουνίου η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, που απέστειλε ήδη σχετική εγκύκλιο προς όλες τις Ενορίες - Κοινότητες της χώρας.

«Με τον τρόπο αυτόν βεβαίως δεν προσφέρομε ιδιαίτερα μεγάλη βοήθεια, όσα χρήματα κι αν συγκεντρωθούν μ' αυτόν τον τρόπον. Εκδηλώνουμε όμως έτσι την αλληλεγγύη μας και παρηγορούμε για λίγο τα θύματα της συμφοράς» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην εγκύκλιό του ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και υπογραμμίζει πως τώρα που λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα «συμβαίνουν τραγικά πράγματα σε στερήσεις ηλικιωμένων, παιδιών και γενικώς εν ανάγκαις συνανθρώπων μας, θα ήταν περίεργο αν δεν κάναμε κάποιον έρανο, όπως εκάμαμε για τόσους και τόσους ξένους, ενώ στην παρούσα περίπτωση πρόκειται για Ομοεθνείς και Ομοδόξους αδελφού μας».

 

δείτε περισσότερα »
Καταδίκη του «Corpus Christi» από τη ΔΙΣ
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/06/2012

Άμεση ήταν η αντίδραση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κατά της παρουσίασης του βλάσφημου αιρετικού θεατρικού έργου του Τέρενς ΜακΝάλι  "CorpusChristi" όπου ο Ιησούς Χριστός και οι μαθητές του παρουσιάζονται ως gay!

 

«Λυπούμεθα πάρα πολύ για την νοσηρή φαντασία των συγγραφέων του θεατρικού έργου, και προτρέπουμε τον Λαό μας να αποδοκιμάσει αυτό», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΙΣ. 

δείτε περισσότερα »
Ο αρχιεπίσκοπος Θυατείρων στην Ι.Μ. Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/06/2012

Γίνεται γνωστό ότι σήμερα 6 Ιουνίου 2012 επισκέφθηκαν την Αποστολική Ι. Μητρόπολή μας ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ. Γρηγόριος και ομάδα εκδρομέων από την Ενορία των Αγ. Πάντων Λονδίνου. Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος και οι συνοδοί του προσκυνητές στα βήματα του Αποστόλου των Εθνών και Ιδρυτού της Εκκλησίας μας Αγίου Παύλου ξεναγήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο στον Ιερό Καθεδρικό μας Ναό στην Κόρινθο, στο βήμα του Γαλλίωνος, στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου και στο Συνεδριακό  Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» στο Ιερό Προσκύνημα των Αγίων Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο, αφού νωρίς το πρωί επισκέφθηκαν την Ι. Μονή του Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι.Τέλος απήλθαν για προσκύνημα στα μαρτυρικά Καλάβρυτα ενώ απήλαυσαν την φιλοξενία του Σεβ. Μητροπολίτη μας και αντήλλαξαν ευχές και συμβολικά δώρα σε ενθύμηση της Ιεράς αυτής αποδημίας των.   ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ  

δείτε περισσότερα »
Μαθητές από τη Μόσχα φιλοξενούμενοι της Ι.Μ.Ηλείας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/06/2012

Σαράντα μαθητές του Κλασικού Σχολείου Πατριαρχείου Μόσχας και δέκα συνοδοί τους, φιλοξενούνται από τις 30 Μαΐου στις κατασκηνώσεις Σκαφιδιάς της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας.

Μαθητές και μαθήτριες του Κλασικού Σχολείου, εδώ και και χρόνια, φιλοξενούνται κάθε καλοκαίρι στις Κατασκηνώσεις Σκαφιδιάς, που λειτουργούν άριστα, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει ορίσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, και υπό την εποπτεία του Επισκόπου Ωλένης θεοφ. κ. Αθανασίου.

Τα παιδάκια και οι συνοδοί τους, πέρα από τη πεντακάθαρη θάλασσα της Σκαφιδιάς που θα χαρούν, θα επισκεφθούν και διάφορα αξιόλογα μέρη του Νομού Ηλείας. 

δείτε περισσότερα »
Ανακοινωθέν πρώτης συνεδρίας ΔΙΣ Ιουνίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/06/2012

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

 Κατά την σημερινή Συνεδρία :
 Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την Ειρηνική Επίσκεψή που πραγματοποίησε ο ίδιος και η Συνοδεία του στην Εκκλησία της Ρωσίας, από 23 έως 30 Μαΐου 2012. Αναφέρθηκε στην εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Μόσχας κ. Κυρίλλου και των συνεργατών του και στην πολυπληθή και αθρόα προσέλευση του Ρωσικού πιστού Λαού στις Ιερές Ακολουθίες. Τόνισε το θερμό κλίμα των συνομιλιών των αντιπροσωπειών των δύο Εκκλησιών, την συναντίληψη και συμπάθεια που επέδειξε η Ρωσική Εκκλησία προς τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό και εξήρε την προσφορά του ποσού των 18 εκατομμυρίων ρουβλιών εκ μέρους του Ρωσικού Ορθοδόξου Λαού, προς ενίσχυση των συσσιτίων και του φιλανθρωπικού έργου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

 Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε την εκπροσώπηση της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Διασκέψεις και Συνέδρια που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, κατόπιν προτάσεων της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων.

 Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

 Στις 8 το απόγευμα ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα παρευρεθούν στα εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας.
 

δείτε περισσότερα »
Τιμητική πλακέτα με τις ευλογίες των μητροπολιτών Τριφυλίας και Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/06/2012

Έχει τιμηθεί με το Παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, του έχει απονεμηθεί το βραβείο Ιπεκτσί που τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, τον έχουν τιμήσει δήμοι και εκπαιδευτικά ιδρύματα, όμως η ιδιαίτερη πατρίδα του δεν είχε φροντίσει να του δείξει την αγάπη της. Το έκανε, κατά τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος, οπότε ο Δήμος Τριφυλίας τίμησε στην έδρα του, την Κυπαρισσία, τον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κωνσταντίνο Δημόπουλο.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, απένειμε στον Κωνσταντίνο Δημόπουλο την τιμητική πλακέτα του δήμου, παρουσία των μητροπολιτών Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. 

δείτε περισσότερα »
Ο Μουάνζα Ιερώνυμος στη Μητρόπολη Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/06/2012

Τήν ἐπίσκεψη τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μουάνζα τῆς Τανζανίας (τοῦ Πατριαρχείου Ἀλεξανδρείας)  κ. Ἱερωνύμου δέχθηκε κατά τό τριήμερο τῆς Πεντηκοστῆς ἡ Ἱερά Μητρόπολη Φθιώτιδος ἡ ὁποία διατηρεῖ μέ τόν ἐν λόγῳ ἱεραπόστολο καί ἑλληνομαθή Ἱεράρχη στενούς πνευματικούς δεσμούς.

Ὁ κ. Ἱερώνυμος συλλειτούργησε μέ τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο τήν Κυριακή τῆς Πεντηκοστῆς στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Λαμίας καί τήν Δευτέρα τοῦ Ἁγίου Πνεύματος στόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Ἁγίας Τριάδος Μακρακώμης, ὅπου ἔγινε δεκτός ἀπό τίς ἀρχές, τόν Ἱερό Κλῆρο καί τόν εὐσεβῆ λαό τῆς περιοχῆς μέ αἰσθήματα ἀγάπης καί σεβασμοῦ. 

δείτε περισσότερα »
Πανήγυρις Αγίου Πνεύματος Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/06/2012

Με λαμπρότητα και συμμετοχή πλήθους πιστών γιορτάσθηκε η γιορτή του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το πρωΐ της γιορτής τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, στην οποία προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς καθηγητές της Σχολής. Στο δεξιό χορό έψαλε στα Ελληνικά χορός Ελλήνων φοιτητών με χοράρχη τον καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικολογίας π. Σπυρίδωνα Αντωνίου και στα αριστερά χορός Σλάβων φοιτητών στα Σλαβικά.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Θεουπόλεως.

Παρέστησαν η αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & προσωπικού κ. Δέσπω Λιάλιου, οι Κοσμήτορες της Θεολογικής Σχολής και της Σχολής Θετικών Επιστημών κ.κ. Μιχαήλ Τρίτος & Σπυρίδων Παυλίδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής & Κοινωνικής Θεολογίας κ. Αθανάσιος Καραθανάσης, ομότιμοι & λοιποί καθηγητές όλων των βαθμίδων, Διοικητικό προσωπικό, φοιτητές και πλήθος πιστών. 

δείτε περισσότερα »
Εγκαίνια του Ι.Ν. Αγ. Δωροθέου από τους μητροπολίτες Σύρου, Εδέσσης και Ηλιουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/06/2012

Ο άγων τα ονομαστήριά του μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος προσκεκλημένος του μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ εγκαινίασε μετά του κ. Ιωήλ και του μητροπολίτη Ηλιουπόλεως (Αιγύπτου) κ. Θεοδώρου τον νεόδμητο ενοριακό ναό του Αγίου Δωροθέου στην ομώνυμη κωμόπολη της περιοχής Αριδαίας, παρουσία πολιτικών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προσκυνητών, κληρικών και λαϊκών από τη Σύρο την Τήνο και τη Μύκονο, οι οποίοι ταξίδεψαν ως τον όμορφο και φιλόξενο νομό Πέλλης για τα ονομαστήρια του μητροπολίτη τους.

Ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος εξέφρασε συγκινημένος τις ευχαριστίες του προς τους αδελφούς του μητροπολίτες και τους προσκυνητάς.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672