Τα ιερά λείψανα του Αγ. Ελευθερίου στον Καθεδρικό της Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/12/2012

(Ι.Μ.Διδυμοτείχου) Τα ιερά λείψανα του Αγίου Ελευθερίου κατετέθησαν σε Κατακόμβη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, που διαμορφώθηκε πρόσφατα στο ισόγειο του.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου ε.ε. το απόγευμα έγιναν τα θυρανοίξια της Κατακόμβης του αγίου Ελευθερίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Δαμασκηνό, στη συνέχεια κατετέθησαν τα λείψανα στην Κατακόμβη και ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, που παρακολούθησε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρ. Πατσουρίδης και πολυπληθές εκκλησίασμα. Σημειωτέον ότι τα ιερά λείψανα εδώρησε στη Μητροπολή μας, προ μηνός περίπου ο Θεοφ. Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος χάριν αγιασμού και ευλογίας των πιστών μας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Ορεστιάδος, όπου ο άγιος Ελευθέριος τιμάται σε ιδιαίτερο Παρεκκλήσιο. Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία αυτή χειροτόνησε σε Διάκονο τον Ευλαβέστατο Θεόδωρο Δευτερίγο, συνταξιούχο ταχυδρομικό. Ο Σεβασμιώτατος προσφωνώντας τον υποψήφιο μεταξύ άλλων του είπε ότι «μέχρι  τώρα ήσουν ταχυδρόμος για να μεταφέρεις επιστολές και χρήματα, από σήμερα θα είσαι ταχυδρόμος για να μεταφέρεις στους ανθρώπους το μήνυμα του Θεού».