Μητροπολίτης Καστορίας: "Τα χωριά μας ερημώνουν χωρίς κληρικούς"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/01/2014

Ο Βουλευτής Αττικής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκης Βορίδης επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου.

Τον κ. Βορίδη συνόδευαν η Βουλευτής Ιωαννίνων και Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κα Άννα Ασημακοπούλου, η Βουλευτής Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου, άλλα στελέχη και συνεργάτες των Βουλευτών, ενώ παρόν ήταν και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, καλωσόρισε τον κ. Βορίδη στην ακριτική Καστοριά και συζήτησε μαζί του τα προβλήματα της ακριτικής μας περιοχής και το έργο που επιτελεί η τοπική Εκκλησία.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος επισήμανε στον Κοινοβουλετικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ. το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Εκκλησία μας με τους διορισμούς των Κληρικών, που έχει ως αποτέλεσμα τα χωριά μας να ερημώνουν αφού δεν τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες στις Εκκλησιές. Του ζήτησε να μεταφέρει το πρόβλημα στα κέντρα των αποφάσεων και να σκέφτονται περισσότερο τις ακριτικές περιοχές, όπως η Καστοριά, ο Έβρος κ.α.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος δώρισε στους επισκέπτες του από μια εικόνα του πολιούχου Αγίου Μηνά με την ευχή να ενδυναμώνει και να ενισχύει το έργο τους προς όφελος όλων των Ελλήνων.