Θλιβερά επεισόδια στη Ναύπακτο-Καταδικάζει η Ιερά Μητρόπολη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/01/2013

(Ι.Μ.Ναυπάκτου) Στις 30 Ιανουαρίου ε.έ. εορτάσθηκε στην Ναύπακτο η εορτή των Τριών Ιεραρχών, κατά την οποία το πρωΐ εκκλησιάσθηκαν οι καθη­γητές και οι μαθητές και εκφωνήθηκαν σχετικοί πανηγυρικοί λόγοι από εκπαιδευ­τικούς. Το δε απόγευμα πραγματοποιήθηκε η καθιερω­μένη εκδήλωση της Ιεράς Μητρο­πόλεως για τους Εκπαιδευ­τικούς της Επαρχίας μας με ομιλητή τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο και θέμα: «Ο αιώνας των Τριών Ιεραρ­χών ως ο Χρυσούς αιώνας της Εκκλησίας». Ο Μητροπολίτης ανέ­πτυξε το θέμα με πληρότητα, στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και προσφέρ­θηκε κέρασμα.

Δυστυχώς, την μεγάλη αυτή ημέρα της Εκκλησίας και της Παιδείας, επέ­λεξε να βεβηλώση μια μικρή ομάδα οπαδών της πρώην Ιεράς Μονής Μεταμορ­φώσεως, η οποία συγκεντρώθηκε έξω από την αίθουσα και αποδο­κίμαζε όσους εισέρχονταν, και με τηλεβόα, σφυρίχτρες και συνθήματα προσπα­θούσε να καλύψη την ομιλία του Μητροπολίτου και να παρεμπο­δίση την όλη εκδήλωση.

Για το γεγονός αυτό θέλουμε να επισημάνουμε μερικές αλήθειες που διέγνωσαν όλοι οι παριστάμενοι Εκπαιδευτικοί της Ναυπάκτου στην κατά­μεστη αίθουσα της Μητροπόλεως.

1. Οι οπαδοί των αμόναχων μοναχών μετατρέπονται δυστυχώς σε χού­λιγκανς και σε ταλιμπάν μεταβάλλοντας την Εκκλησία σε γήπεδο ποδο­σφαίρου. Δυστυχώς υπενθυμίζουν σκηνές που έρχονται από τον Μεσαίωνα.

2. Οι αναρχικές αυτές ενέργειες, ενέργειες βίας, φασισμού και ρατσι­σμού, δείχνουν ποιό ήταν το έργο που επιτελούσε τόσα χρόνια η πρ. Ιερά Μονή, αποκαλύφθηκε η εσωτερική κατάσταση και των μοναχών και των οπαδών τους. Οι αγριότατες ενέργειές τους φανερώνουν ότι βρίσκονται έξω από την Εκκλησία, έχοντας δημιουργήσει ένα ιδιότυπο θρησκευτικό γκέτο.

3. Με αυτές τις μεσαιωνικές ενέργειές τους προσέβαλαν τους προσκε­κλη­μένους της Ιεράς Μητροπόλεως Εκπαιδευ­τικούς που ήλθαν να ακούσουν τον Μητροπολίτη, προσβάλλουν όλους τους φιλήσυχους κατοί­κους της Ναυπάκτου, ταράσσουν την όμορφη πόλη μας και δυσφημούν την επαρχία μας σε όλον τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να απομονωθούν όσοι προκαλούν τέτοιες βιαιότητες.

4. Η Ιερά Μητρόπολη καλεί τους οπαδούς και τους καθοδηγητές τους να ανανήψουν, να αισθανθούν την ζημιά που προκαλούν στην Εκκλησία, την πόλη και τους πολίτες και να μετανοήσουν για να τους συγχωρήση ο Θεός. Ελπίζει ότι κάποτε θα καταλάβουν ότι η πρώην Ιερά Μονή έφθασε στο σημείο αυτό από δικά της σφάλματα, από την δική της νοτροπία, την αδιάλλακτη στάση που τήρησαν όλα αυτά τα χρόνια, πράγμα που φανερώνουν τα ποινικά αδικήματα και οι εκκλησιαστικές εκτροπές.

5. Τέλος, δε, πρέπει να επαινεθή η προσέλευση πολλών εκπαι­δευ­τικών που γέμισαν την αίθουσα, αγνοώντας τον εκφοβισμό που ήθελαν να εμπνεύσουν όσοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την αί­θουσα.

Υπάρχει Θεός και βλέπει την αδικία.