Εορτή της Υπαπαντής στη Καλαμάτα - 9 μητροπολίτες στη Θεία Λειτουργία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/02/2013

Μέ λαμπρότητα καί τη παρουσία χιλιάδων πιστών, εόρτασε η Καλαμάτα την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή. Άνθρω­ποι κάθε ηλικίας με δάκρυα στά μάτια, εναπόθεσαν στη Θεομήτορα τις προσευχές τους για υγεία και δύναμη, ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

 

Της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ἄρτης Ιγνάτιος και συλλει­τούρ­γησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες : Νεαπόλεως Βαρνάβας, Δράμας Παύλος, Σια­τί­στης Παύλος, Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου Αθηναγόρας, Λαγκαδᾶ Ιωάννης και ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Για τη σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής, αλλά καί για το προσω­πο της Υπεραγίας Θεοτόκου μίλησε στο κήρυγμά του ο Μητροπο­λίτης Δράμας Παύλος. Ακολούθησε λιτάνευση της θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρό­μους της Καλαμάτας, την οποίαν ακολούθησαν χιλιάδες προσκυνητές από όλη τη Πελοπόννησο και άλλα μέρη της Χώρας.

Στίς εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Γενι­κός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοπον­νήσου, Δυτικής Ελλάδας καί Ιονίου κ. Μανώλης Αγγελάκας, ως εκπρόσω­πος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος τοῦ ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ρένα Ασημα­κο­πούλου, οι Βουλευτές του Νομού κ.κ. Λαμπρόπουλος, Σαμπαζιώ­της, Πετράκος και Κουκούτσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Αλευράς και Νικολάκου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Π. Νίκας, οι Δήμαρχοι του Νομού, ο Αρχη­γός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Σωτήριος Γεωργακόπου­λος, ο Διοικητής της IV Μεραρχίας Πεζικού κ. Μ. Μπελέκος, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τιμές απέδωσαν κατά τη λιτανεία στρατιωτικό άγη­μα της 120 Π.Ε.Α., οι Φιλαρμονικές του Πυροσβεστικού Σώματος, της IV Μεραρχίας, και των Δήμων Τρίπολης και Καλα­μάτας.

 

Φωτογραφίες Γιώργος Τσερεφός.