Εγκαίνια ιματιοθήκης από τον Μαντινείας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/01/2013

(arcadiaportal.gr) Ιματιοθήκη λειτουργεί μετά από πρωτοβουλία της Ομάδας Σύναξης Νέων Γυναικών της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας στο Πνευματικό κέντρο της Μητρόπολης στην Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου(Ανεξαρτησίας)

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, αμέσως μετά τη θεία λειτουργία, τέλεσε τα εγκαίνια της Ιματιοθήκης της Αγάπης που λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης στην πλατεία Ανεξαρτησίας. Η ιματιοθήκη αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ομάδας Σύναξης Νέων Γυναικών της Μητρόπολης και ήδη έχει βοηθήσει αθόρυβα μόνο το 2012 περί τους 700 ανθρώπους που έχουν ανάγκη στην περιοχή μας και ιδρύματα όχι μόνο της Αρκαδίας αλλά και άλλων νομών.

Ο Μητροπολίτης συνεχάρη τις γυναίκες για την πρωτοβουλία τους αφού όπως είπε η Ιματιοθήκη Αγάπης βοηθά προσφέροντας ρούχα και παπούτσια σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη και τόνισε πως τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες και χρειάζονται τη στήριξη και την αρωγή όλων, ενώ εξήρε την προσπάθειά των γυναικών και για το λόγο ότι κατάφεραν να συνδυάσουν οικογένεια και φιλανθρωπία χωρίς το δεύτερο να επιβαρύνει το πρώτο...

Να σημειώσουμε πως η ιματιοθήκη λειτουργεί στο Ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου και διαθέτει ρούχα και παπούτσια για όλες σχεδόν τις ηλικίες, για γυναίκες και άντρες και έχει διαμορθωθεί με ιδιαίτερα καλαίσθητο τρόπο από τις γυναίκες που διαθέτουν χρόνο και για το σκοπό αυτό...

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε αρκετός κόσμος ενώ παρόντες ήταν και ο τέως Νομάρχης Αρκαδίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος μαζί με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Πελοποννήσου Πέτρο Μισθό καθώς και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Τρίπολης Χριστίνα Ζαμπαθά.

Οι γυναίκες τέλος μοίρασαν και ένα "ενθύμιο" της μέρας στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται "επομένως μην ξεχνάς και εσύ.. το πιο βασανιστικό μαρτύριο δεν είναι η κόλαση-κόλαση είναι η άδεια καρδιά. Μην προσπαθήσεις να πείσεις τον άλλον ότι τον αγαπάς. Άφησε το έργο αυτό στην ίδια την αγάπη. Μέσα και από την Φιλανθρωπία. Σας ευχαριστούμε για την προσφορά της αγάπης σας".

Ε.Τ.