Συνεργασία με το Βατικανό για το θρησκευτικό τουρισμό

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/02/2014
tovima.gr-Πουτέτση Χριστίνα Τη συνεργασία για την από κοινού διαμόρφωση προγραμμάτων Θρησκευτικού Τουρισμού αποφάσισαν η Εκκλησία της Ελλάδος και το Βατικανό. Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από προτάσεις του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Ρωμαιοκαθολικό Οργανισμό Τουρισμού OPERA ROMANA PELLEGRINAGGI, οι δύο πλευρές συμφώνησαν τη σύσταση κοινής Επιτροπής - Ομάδος Εργασίας με σκοπό την επεξεργασία «Πρωτοκόλλου Συνεργασίας», τη διαμόρφωση ειδικότερων Προγραμμάτων Προσκυνηματικών Περιηγήσεων κυρίως σε σχέση με τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα και τα Ιερά Προσκυνήματα της Παναγίας στην Ελλάδα, τη διοργάνωση μέσα στο 2014 Ειδικής παρουσίασης - έκθεσης στο Βατικανό περί των Ι. Μονών και Ι. Προσκυνημάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και την έναρξη συνεργασίας με αξιόπιστα ελληνικά τουριστικά γραφεία, τα οποία είναι συνεργαζόμενα και προτεινόμενα από την Εκκλησία της Ελλάδος.
 
Η συνάντηση με τον Ρωμαιοκαθολικό Οργανισμό Τουρισμού ο οποίος διακινεί περίπου 20 εκατ. περιηγητές, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στο Βατικανό, μεταξύ του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του Monseigneur Liberio Prof. Dott. Andreatta και συνεργατών του, καθώς και αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με επικεφαλής τον πρόεδρο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο. «Πρέπει άμεσα να επενδύσουμε και στον θρησκευτικό τουρισμό προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Monseigneur Liberio Andreatta, επισημαίνοντας την ανάγκη μελέτης σειράς πρωτοβουλιών, ώστε να διοργανωθούν προσκυνηματικά ταξίδια προς τη χώρα, ενώ παρουσίασε στην Αντιπροσωπεία την υπεύθυνη του τομέα Ελλάδας.
 
Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν επίσης από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο και τον Ειδικό Επιστημονικό Συνεργάτη, του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Χρήστο Πετρέα. Την αντιπροσωπεία συνόδευαν επίσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού οργανισμού Travel Plan κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, ο προϊστάμενος της Ορθοδόξου Κοινότητας στη Ρώμη Αρχιμανδρίτης Συμεών Κάτσινας και ο πρώην Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Ρώμη κ. Νέστορας Βαρβαρέσσος.