Πανηγύρισε ο ι.ν.Αγ.Γεωργίου Μαραθούσας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/08/2014
Στις 22 και 23 Αυγούστου πανηγύριζε η Μαραθούσα. Το 1922 με την ανταλλαγή των πληθυσμών,Μικρασιάτες ήλθαν και κατοίκησαν στο χωριό, μετά από την εγκατάλειψη του χωριού από τους Τούρκους.
 
Οι πρόσφυγες έφεραν στην νέα πατρίδα τους και την πανήγυρη του τόπου τους, την εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Έτσι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στις 7 μ.μ την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014 τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μαραθούσας με την συμμετοχή των πατέρων, οικ.π.Κωνσταντίνου Σουφτά, οικ.π.Αθανασίου Κοντού, του εφημερίου οικ.π.Δημητρίου Κατσιρμά και του αρχιμ.π Ιακώβου Μακρή, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Έψαλαν οι κ.Ευστράτιος Θεοχάρης, κ.Δημήτριος Καραμανώλης,κ.Γεώργιος Κυριακού, κ.Οδυσέας Σελεμενάκης, κ.Γεώργιος Ροκάς, υπό την διεύθυνση του κ.Ιωάννη Κέκερη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου " Ρωμανός ο Βατοπεδινός¨".
 
Στο τέλος του Εσπερινού έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας μας, και στην συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στο κέντρο του χωριού.
 
Την επαύριο 23 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε Πανηγυρική Θ.Λειτουργία στην οποία ιερούργησαν ο οικ.π.Κωνσταντίνος Σουφτάς, π. Αστέριος Κοντός, ο προϊστάμενος του Ναού, με πρώτο τον πρωτοσύγκελλο αρχιμ.Χρυσόστομο Μαϊδώνη.
Την Κυριακή 24 Αυγούστου το τριήμερο των λατρευτικών εκδηλώσεων της πανηγύρεως σφραγίστηκε με την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία και το κτητορικό μνημόσυνο.
 
Ανδρέας Γιάντσιος