Ι.Μ.Κερκύρας: Απολογισμός δράσης για το Νεανικό Έργο από τους κατηχητές της

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/02/2013

Την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), πραγματοποιήθηκε  συνάντηση των ιερέων και των κατηχητών της τοπικής μας εκκλησίας. 

Σκοπός της συναντήσεως ήταν να γίνει ο μέχρι τούδε απολογισμός δράσης του νεανικού έργου από της ιεραποστολικής χρονιάς.

Κατά την συνάντηση ενημερώθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος για όλα τα θέματα που αφορούν στις ενορίες και το κατηχητικό έργο και διεξήχθη διάλογος. 

Στο τέλος δόθηκαν από τον Σεβασμιώτατο οι απαραίτητες κατευθύνσεις για την περαιτέρω πορεία της κατηχητικής διακονίας. ΟΙ 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ 

Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), με εισηγητική ομιλία: «Ο ρόλος του χρήματος στη ζωή της οικογένειας: τρόποι διαπαιδαγώγησης στην υπευθυνότητα της διαχείρισης» από τον κ. Γεώργιος Μαυρομιχάλης, Καθηγητής Οικονομολόγος. 

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18 ΚΑΙ ΑΝΩ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις για τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, για τους εργαζομένους νέους και νέες, όπως επίσης και για τους αποφοίτους Λυκείου που διεξάγονται κάθε Πέμπτη και ώρα 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2). Το θέμα του Εαρινού εξαμήνου είναι «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ: προϋποθέσεις για την χριστιανική ζωή στο σήμερα» Β’, ενώ αυτή τη Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 η αφορμή θα δοθεί από το θέμα: «Τα τρία σπουδαιότερα ερωτήματα στη ζωή μας –περί  ευτυχίας».  Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.

ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Δαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει στην Ιερά Μονή Υ.Θ. Πλατυτέρας.

«Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΜΑ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ»

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, σε συνεργασία με την Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων, στα πλαίσια και των Σχολών Γονέων, διοργανώνει την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο (Ακαδημίας 2) εκδήλωση – παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανού με θέμα: « Η Αγάπη είναι απλή μα θέλει κόπο - δρόμοι για τη σύγχρονη οικογένεια».

Στην εκδήλωση ομιλητές θα είναι η κα Αντιγόνη Τσιλιμπάρη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια και ο κ. Νίκος Παργινός, Μηχανολόγος-Συγγραφέας και ο ίδιος ο συγγραφέας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει διάλογο με τους συμμετέχοντες, ενώ η είσοδος είναι για όλους ελεύθερη.