Πουλερικά από τη Μονή Βατοπαιδίου στην Ι.Μ. Δημητριάδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/10/2014

Ακόμα μία φορά η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής μας Εκκλησίας, σε αυχμηρούς καιρούς κρίσης και ανέχειας.

Αυτή τη φορά, η Μονή Βατοπαιδίου, με πρωτοβουλία του Καθηγουμένου της Αρχιμ. Εφραίμ, απέστειλε στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ένα τόνο (1000 kg) πουλερικών, ειδικώς δε στο Κέντρο Σίτισης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ», πεντακόσια (500) κιλά πουλερικών, σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη καμπή της λειτουργίας του Κέντρου, κατά την οποία οι εισφορές σε χρήματα και είδος, έχουν μειωθεί κατά πολύ, ενώ, αντιθέτως, οι ανάγκες των συμπολιτών μας έχουν αυξητική πορεία.

 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιοςκαι η Τοπική μας Εκκλησία ευχαριστούν ευγνωμόνως την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου για την πολυσήμαντη στήριξη και βοήθειά της και εύχονται οι πρωτοβουλίες της να βρουν μιμητές. Ειδικώς σε ό,τι αφορά στο Κέντρο Σίτισης «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ», ο κ. Ιγνάτιος δήλωσε τα εξής: «Το κεντρικό συσσίτιο της Τοπικής μας Εκκλησίας «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ», ένα έργο πνοής, με ποικίλους συμβολισμούς στην εποχή της κρίσης, όσο και της περιφρόνησης του ανθρωπίνου προσώπου, παρά τις δυσκολίες, θα εξακολουθεί να προσφέρει τις ευεργετικές υπηρεσίες του στην τοπική μας κοινωνία, συμβάλλοντας, κατά το δυνατόν, στην ανακούφιση των ποικίλων αναγκών των εμπερίστατων αδελφών μας. Είναι ένα έργο για τη λειτουργία του οποίου εγγυώμαστε προσωπικώς».

 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου