Έναρξη Μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/10/2014

Με την εγγραφή 56 νέων μαθητών και 214 εν συνόλω, ξεκίνησε τα μαθήματα για το έτος 2014-2015 η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «ΔΑΥΙΔ Ο ΨΑΛΜΩΔΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στό Αγρίνιο.
Ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων έγινε στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου, δίπλα στη Σχολή, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ο οποίος αναφέρθηκε, κατά την ομιλία του, στην αξία της Βυζαντινής Μουσικής, «της Μουσικής των Αγγέλων» όπως την χαρακτήρισε.
Με αφορμή τον ψαλμικό στίχο «Ψαλῷ τῷ Θεῷ μου ἔως ὑπάρχῳ» ο Μητροπολίτης κ. Κοσμάς επεσήμανε ότι «ο κάθε ιεροψάλτης δεν πρέπει να ξεχνά όταν ψάλλει τους ύμνους της Εκκλησίας, πως δεν εκτελεί απλώς μια τέχνη αλλά υμνεί και δοξάζει τον Τριαδικό Θεό». Επίσης αναφέρθηκε στην συνέπεια η οποία θα πρέπει να διακρίνει τον καθένα στην προσωπική του ζωή, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι αδιανόητο για κάποιον που διακονεί το ιερό αναλόγιο να μην ζει συνειδητή πνευματική και μυστηριακή ζωή και να σκανδαλίζει τον λαό με τη ζωή του».
Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, ευχαρίστησε τον Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Καντάνη, τους καθηγητές και το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής, αλλά και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους ιερείς του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου για τη καθημερινή τους συμπαράσταση στη λειτουργία της Σχολής.


Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας
της  Ιεράς  Μητροπόλεως