Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια

Δημητριάδος Ιγνάτιος:"Αντιχριστιανική η Χρυσή Αυγή"-Φωτο με βουλευτή της
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 04/12/2012

«Εντελώς αντιχριστιανικές» χαρακτήρισε τις σκέψεις, τις δράσεις και τις απόψεις της Χρυσής Αυγής ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος μιλώντας στον Αlpha 9,89.

Για όσους ιεράρχες στηρίζουν την Χρυσή Αυγή, είπε πως δεν έχουν μελετήσει καλά το πρόβλημα και αν το μελετήσουν, θα πάρουν πίσω τα λόγια τους.

Σχολιάζοντας τους ιεράρχες που φέρονται να έχουν πλουτίσει και να χρηματίζονται, ο Μητροπολίτης τόνισε πως εάν υπάρχει τέτοια περίπτωση, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με έλεγχο και διαφάνεια, «χωρίς ανθρωποθυσίες». 

Η συντριπτική πλειοψηφία, όμως, υποστήριξε πως δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και ζήτησε να σταματήσουν οι διαρροές και η καχυποψία. Όπως είπε, δεν πρέπει να εξισώνονται οι πάντες και να υπάρχει γενίκευση.

«Δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα, είναι ηθικό», κατέληξε. Στη φωτογραφία ο μητροπολίτης με τον βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής κ. Ηλιόπουλο Παναγιώτη.Στη  

δείτε περισσότερα »
«Τοξικό» το περιβάλλον μητροπολιτών
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 02/12/2012

Του Κώστα Ζαφειρίου

 

Περισσότερο από ένα μήνα τώρα, δημοσιεύματα αναφέρονται σε «χρυσούς» μητροπολίτες…Τρεις από αυτούς που τα ονόματά τους αναφέρθηκαν σε δημοσιεύματα προέβησαν σε κατηγορηματικές διαψεύσεις. Ο Θεσσαλιώτιδος, ο Περιστερίου και ο Νικαίας…Οι διαψεύσεις είναι προσεκτικά διατυπωμένες και αφορούν, όπως είναι λογικό, τους εαυτούς τους.

 

Ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από την πλευρά του συνομίλησε με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ για την υπόθεση, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συνομιλίας τους. Αν όμως κρίνουμε από το «φανφάρες», τότε μιλάμε για… «οπές εν ύδασι».

 

Τα δημοσιεύματα όμως έχουν βάσεις και αυτές

δείτε περισσότερα »
ΤΩΡΑ πρέπει να μάθουμε την αλήθεια!
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 02/12/2012

ierovima.gr-«Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε…». Νέο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Έθνος» για 10 ιεράρχες που ελέγχει το ΣΔΟΕ. Νέα στοιχεία δεν υπάρχουν, παρά μόνο δημοσιογραφικές πληροφορίες για καταθέσεις εκατομμυρίων…

Οι ιεράρχες κοιτάζονται καχύποπτα μεταξύ τους και οι πιστοί κουνούν το κεφάλι τους…Τώρα ή κάποιος μηχανισμός (φυσικά δεν εννοούμε τα ΜΜΕ) έχει βαλθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην Εκκλησία της Ελλάδος και να τη διαλύσει, ή κάτι δεν πάει καλά με ορισμένους ιεράρχες.

 

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, οφείλει να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο, αν έχουν ελεγχθεί μητροπολίτες και ποια είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων. Αν έχει γίνει αυτή η ενημέρωση, ο κ. Ιερώνυμος οφείλει ΤΩΡΑ  να ενημερώσει την Ιερά Σύνοδο. Αύριο θα είναι αργά...Διαφάνεια και αλήθεια. Απλά πράγματα… 

δείτε περισσότερα »
Οι Μωραΐτες στην Αρναία
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 26/11/2012

Του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου για το ierovima.gr

 

Πρωτοφανης μετακίνηση σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο από την Τρίπολη πρός την Αρναία. 

Περίπου 500 Μωραΐτες με μισθωμένα λεωφορία και ιδωτικά αυτοκίνητα συνόδευσαν τον δικό τους άνθρωπο στην Χαλκιδική για την ενθρόνιση του στην Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. 

Κληρικοί και λαϊκοί από τα χωριά της Μαντεινίας και της Κυνουρίας που υπηρέτησε ως εφημέριος και Ιεροκήρυξ όλη του την ζωή, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Αλέξανδρο κατέκλυσαν τους δρόμους της Αρναίας και με παλμό και ενθουσιασμό φωνάζαν ακατάπαυστα άξιος,  χειροκροτώντας. Χαρακτηριστικά μόλις τελείωσε ο Δήμαρχος Αριστοτέλους την προσφώνηση του τον Μητροπολίτη Θεόκλητο, μια βροντερή φωνή ακούστηκε να διασχίζει την πλατεία σαν μπουμπουνητό " μας πήρατε τ´αηδόνι μας"

Ανάμεσα στους εκατοντάδες Αρκάδες, οι Μητροπολίτες Καρδίτσας και Πατρών, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέτζος, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Ρέπας, Βουλευτές, Πολιτευτές, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, ο Δήμαρχος Τρίπολης και άκομα πολλοί αιρετοί από την περιοχή. 

Προσφώνησαν με θερμά λόγια τον νέο Μητροπολίτη, ο γεροντάς του Μητροπολίτης Αλέξανδρος και ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος και του προσέφερε προσωπικό δώρο ένα εγκόλπιο. 

Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος είπε στο γέροντα του πως η μητρόπολη θα είναι και δική του, ενώ ευχαριστώντας τους προσελθόντες από τον Μοριά για την αγάπη και τον κόπο τους, υποσχέθηκε πως ποτέ δεν θα τους ξεχάσει. 

  

δείτε περισσότερα »
H Aφωνία των Πνευματικών Ηγετών - Άρθρο του Μητροπολίτη Σύρου
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 25/11/2012

Το οικονομικό έλλειμμα δεν υπήρξε μόνο αιτία απροσδόκητων, βίαιων και συνταρακτικών αλλαγών στην ελληνική κοινωνία, αλλά και αφορμή για την αποκάλυψη άλλων, κρυφών, μη λογιστικών και μη μετρήσιμων ελλειμμάτων, τόσο πολλών και πολλαπλών, ώστε να προβάλλει εύλογος ο προβληματισμός αν αυτά τα ελλείμματα ήταν, που μας οδήγησαν στο  οικονομικό.
     Τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην Πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια ανεδειξαν, εκτός των άλλων, και ένα τεράστιο, όσο και επικίνδυνο κενό!

     Την πλήρη απουσία, την ολοκληρωτική απραξία και την εκκωφαντική αφωνία των Πνευματικών Ηγετών 

δείτε περισσότερα »
Η ιστορική αλήθεια για την επικράτηση του Χριστιανισμού στη Γαστούνη
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 14/11/2012

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ερωτηθείς υπό δημοσιογράφου σχετικά με όσα αναφέρει ο κ. Κων/νος Λούρμπας, πρώην Δήμαρχος Γαστούνης, εις άρθρον του με τον τίτλον: Νέα δεδομένα για το Τοπωνύμιο «ΓΑΣΤΟΥΝΗ», στην Εφημερίδα ΠΡΩΤΗ Πύργου της 12-11-2012, σχετικά με την επικράτησι του χριστιανισμού στην Ήλιδα και την καταστροφή των αρχαιοελληνικών μνημείων της Περιοχής της , εδήλωσε τα εξής:

«Ο κ. Κων/νος Λούρμπας είναι Καθηγητής των Μαθηματικών και όχι ιστορικός. Με την ιστορία της Γαστούνης ασχολείται ερασιτεχνικά. Επομένως δι' ειδικά ιστορικά θέματα βαρύτητα έχει η γνώμη των ειδικών ιστορικών. Έτσι δια το πότε ο χριστιανισμός επεκράτησε στην Ήλιδα και ποιά είναι η προσφορά του στην περιοχή, δια την επιστήμη της ιστορίας ισχύει προς το παρόν η γνώμη του Ειδικού ιστορικού Μελετητού Τάσσου Γριτσόπουλου δ.φ. στο δίτομο βιβλίο του ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ, Τόμος Α , με σελίδες 628 και Τόμος Β μέ σελίδες 320, ΑΘΗΝΑΙ 1998-1999, που εξεδόθη μάλιστα με την οικονομική ενίσχυσι του Δήμου Γαστούνης.

Ειδικώτερα θα σημειώσω μόνον το εις τον Α΄ Τόμον του ως άνω βιβλίου και στην σελίδα 166 αναφερόμενον περί « υπάρξεως Επισκοπής Ήλιδος με Επίσκοπο Διονύσιο το 347», ο οποίος έλαβε μέρος και υπογράφεται στα Πρακτικά της εν Σαρδική Συνόδου του έτους αυτού». 

δείτε περισσότερα »
Ναι στη δωρεά οργάνων από τον μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 12/11/2012

“Ο άγγελος που φεύγοντας για τον Ουρανό χάρισε Ζωή”, τιτλοφορείται άρθρο του μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεώς του.

Ο μητροπολίτης, σε αντίθεση με την πλειονότητα των ιεραρχών, τάσσεται υπέρ της δωρεάς οργάνων.

Το άρθρο του σεβασμιωτάτου έχει ως ακολούθως:

δείτε περισσότερα »
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Χριστός δεν φανατίζει, δε διχάζει, δεν ευλογεί τη βία»
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 04/11/2012

Τον νέο άμισθο Πρεσβύτερο π. Δημήτριο Γουρνάρη χειροτόνησε χθες στον 2οβαθμό της Ιερωσύνης ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος,στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βόλου. Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε στον νέο Πρεσβύτερο ότι στην κρίσιμη αυτή εποχή για τον τόπο «καλείσαι και καλούμαστε να διαφυλάξουμε την Ορθόδοξη πίστη και την ενότητά μας σ’ αυτή την πίστη, για την οποία αξίζει και να θυσιαστούμε. Καλούμαστε να περιορίσουμε τα λόγια και να μιλήσουμε με έργα, να μιλήσουμε περισσότερο στο Θεό για τους ανθρώπους, δηλ. να προσευχηθούμε, έντονα και έμπονα…» Τόνισε, επίσης, στον π. Δημήτριο ότι εισέρχεται «στην ιερατική οικογένεια της Τοπικής Εκκλησίας, όπου όλοι μαζί δίνουμε τη μαρτυρία Ιησού Χριστού για την σωτηρία των ανθρώπων…»

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι η πορεία του κληρικού δεν είναι ατομική: «Ό,τι σε  

δείτε περισσότερα »
Η ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-άρθρο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 01/11/2012

(συμβολή στο «εργασιακό ζήτημα» των ημερών)

Στους αρχαίους, η κατάπαυση από την εργασία χάριν ανάπαυσης, γενικά, ήταν άγνωστη. Στους Βαβυλωνίους αναφέρονται κάποιες αργίες, όμως, όχι τακτικές. Ο Μωσαϊκός Νόμος καθορίζει, με την τετάρτη εντολή, την αργία του Σαββάτου ως ημέρα ευγνωμοσύνης προς το Θεό που ελευθέρωσε τον Ισραήλ από την δουλεία της Αιγύπτου («έξι ημέρες θα εργάζεσαι και θα πραγματοποιείς τα έργα σου, την εβδόμη ημέρα, όμως, του Σαββάτου, θα την αφιερώνεις στον Κύριο και Θεό σου»). Άλλες ιουδαϊκές εορταστικές αργίες, κινητές μέσα στο χρόνο, αποβλέπουν κυρίως στη σύσφιγξη κοινωνικών δεσμών και στην ανάπτυξη εθνικής συνειδήσεως.

Στους Ρωμαίους υπήρχαν ημέρες αργίας και σχετικοί νόμοι. Οι νόμοι αυτοί όριζαν ποιες εργασίες επιτρέπονταν και ποιές όχι στις γιορτές. Στην ουσία γιορτές θρησκευτικού περιεχομένου δεν υπήρχαν. Ήταν γιορτές ποτού, φαγητού και οργίων.

Στους Έλληνες γιορτές τύπου ιουδαϊκού Σαββάτου ή όποιου άλλου, δεν συναντάμε πουθενά. Ο Αριστοτέλης εξάλλου θεωρούσε την εργασία  

δείτε περισσότερα »
Απάντηση μητροπολίτη Αιτωλίας στη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 01/11/2012

Απάντηση στις ακατανόητες δηλώσεις της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση έδωσε ο μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Κοσμάς.

«Καλά θα κάνει η κα Ρεπούση να σταματήσει να συνιστά πλέον διαστρεβλώσεις καθώς και τη λήθη της γνήσιας ελληνικής ιστορίας. Όσοι αμφισβητούν την ιστορία, αμφισβητούν  την ιθαγένειά τους», τονίζει μεταξύ άλλων και συνεχίζει:

 

«Παρακαλώ τους έλληνες πολιτικούς μας να φροντίσουν να αναπτερωθεί το υγιές εθνικό φρόνημα και η γνήσια φιλοπατρία.  Η ανυπαρξία αυτών των ιδανικών έφερε την πατρίδα μας στο κατάντημα που ζούμε»

 

 

Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων του μητροπολίτη έχει ως ακολούθως: 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74