Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια

Ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου για το εργοστάσιο ζάχαρης
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 15/04/2013

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Έχοντας υπ΄όψιν την κρισιμότητα της συγκεκριμένης περιόδου που ταλανίζει όλη τη χώρα αλλά και την ιδιαιτερότητα του τόπου μας, που μαστίζεται από το οξύ δημογραφικό πρόβλημα, που είναι αποτέλεσμα της υποαπασχόλησης των ενεργών πολιτών του ΄Εβρου, με αγωνία στρέφω την προσοχή όλων στο θέμα της συνέχισης της λειτουργίας του Εργοστασίου Ζάχαρης, που λειτουργεί εδώ και 40 περίπου χρόνια στην Ορεστιάδα.
Το Εργοστάσιο αυτό αναντίρρητα στη μακρόχρονη  

δείτε περισσότερα »
Περί Εφημερίων εν Κωνσταντινουπόλει
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 12/04/2013

(Αρχιμ. Δοσιθέου Κανέλλου,Καθηγουμένου Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης Ευρυτανίας) 

 

Σεβασμιώτατε[*] δέσποτα, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί και συλλειτουργοί, ευχαριστώ πολύ που με καλέσατε για να σας ομιλήσω. Δεν έρχομαι εν σοφία λόγων, ούτε ως επιστήμων θεολόγος, ούτε για να τριχάσω την τρίχα.

Είμαι ένας καλογερόπαπας και απευθύνομαι σε παπάδες, με την παλαιά έννοια του όρου «παπάς», κι όχι με την μειωτική που μας αποδίδουν σήμερα με την λέξι «παπαδαριό». «Παπάς» είναι λέξις τιμητική και είναι χαϊδευτικό της λέξεως «πατήρ», και μετάφρασις της αραμαϊκής λέξεως «αββάς». Και η λέξις «παπάς» ή «παπίας» δεν είναι μακρυά ετυμολογικώς από την λέξι «πάπας» που τόσον έχει παρεξηγηθή εξ αιτίας της χρήσεώς της από τον επίσκοπο Ρώμης. 

δείτε περισσότερα »
Ο Μέγας Εθνικός Διοικητής του Τάγματος των Ναϊτών απαντά στο "ierovima"
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 12/04/2013

Το Κυρίαρχο Ιπποτικό Τάγμα του Ναού των Ιεροσολύμων

Μη Κυβερνητική Οργάνωση υπό Ειδικό Καθεστώς του Ο.Η.Ε.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 

δείτε περισσότερα »
"Η λεβεντιά του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ"
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 11/04/2013

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ

 

Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από την προς Κύριον εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ και έχω κάθε λόγο να καταθέσω στη μνήμη του ευγνωμοσύνη και τιμή, γιατί χειροτονήθηκα Διάκονος και Πρεσβύτερος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών επί των ημερών του, καθώς επίσης και Μητροπολίτης επί της Αρχιεπισκοπείας του.
Μου έκανε την ιδιαίτερη τιμή να με συγκαταλέξει στους συνεργάτες του,
τόσο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, και στο Γραφείο Νεότητος, όσο και στην Ιερά Σύνοδο ως Β’ και εν συνεχεία ως Α΄ Γραμματεύς.
Έτσι είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω από κοντά, να ωφεληθώ και να διδαχθώ :

δείτε περισσότερα »
"'Στο χωρίο μου όταν μια προβατίνα ψοφάει... "
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 11/04/2013

 

''Στο χωρίο μου όταν μια προβατίνα ψοφάει μαζεύονται τα κοράκια για να τη φάνε''.

Η φράση αυτή ανήκει στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σεραφείμ και τη χρησιμοποίησε στην πρώτη φάση της περιπέτειας της υγείας του σε μια προσπάθεια να περιγράψει τα όσα συνέβαιναν στο παρασκήνιο, αλλά και να ανακόψει τα σενάρια διαδοχής του.

δείτε περισσότερα »
Το Τάγμα του Ναού των Ιεροσολύμων απαντά: Δεν είμαστε Μασόνοι
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 08/04/2013

Λάβαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δημοσιεύουμε αυτούσια και χωρίς σχόλια  την κάτωθι επιστολή από το Τάγμα των Ναϊτών.


ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ,
ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ,ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΑΥΤΟΛΟΓΩ.
ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΩ ΦΑΝΕΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ,ΟΠΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΝΑ,ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ.
ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ.ΕΜΑΙ 

δείτε περισσότερα »
Οδηγός της φυλής και το στήριγμά της είναι ο εφημεριακός κλήρος-άρθρο
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 07/04/2013

Άρθρο του μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου

 

(εφημερίδα Δημοκρατία) Ο εφετινός εορτασμός της επετείου της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και οι αναφορές στη συμβολή και των κληρικών στην προετοιμασία και την επιτυχία της συνέπεσαν με τη διευθέτηση του θέματος της μισθοδοσίας του Ιερού Κλήρου, καθώς, σύμφωνα με την εισήγηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ στη Σύνοδο της Ιεραρχίας του παρελθόντος Φεβρουαρίου, «ο νόμος 4024 του 2012 ενέταξε όλους τους κληρικούς στο ενιαίο μισθολόγιο, ενώ η τροπολογία που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής τον περασμένο

δείτε περισσότερα »
Με αφορμή μια φωτογραφία
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 29/03/2013

(του αρχιμ. Τιμόθεου Ηλιάκη) Αφορμή για τούτες τις σκέψεις στάθηκε μια φωτογραφία που έκανε πριν λίγες ημέρες τον γύρο του κόσμου και απεικόνιζε την συνάντηση του νυν με τον τέως Πάπα της Ρώμης, τους Βενέδικτο και Φραγκίσκο, αμέσως μετά την εκλογή και ενθρόνιση του τελευταίου .  Την φωτογραφία συνόδευε και η δήλωση του τέως Πάπα   

Βενέδικτου  για τον νυν Πάπα Φραγκίσκο " ήμαστε αδέλφια " , ενώ εμφανέστατος ήταν  

δείτε περισσότερα »
"Εκδηλος η καταφρόνησις του Πάπα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη"
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 22/03/2013

Απόσπασμα από την ανακοίνωση του μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, για τον Πάπα Φραγκίσκο και την υποδοχή που επεφύλαξε στον Οικουμενικό Πατριάρχη: "Ἑπομένως ἡ ἔκδηλος καταφρόνησις πού ἐπέδειξε ὁ συγκεκριμένος πρός τόν μόνον ἀληθῆ Ἐπίσκοπο πού παρίστατο κατά τήν «ἐνθρόνισή» του, Πάνσεπτο Οἰκουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαῖο, τόν ὁποῖον δημοσίως οὔτε εὐχαρίστησε ὀνομαστικῶς διά τήν παρουσίαν Του οὔτε ἐτίμησε διά προβεβλημένης θέσεως ὅπως θά ἔδει καί ὅπως ἔπρατταν οἱ Προκάτοχοί του ἀλλά ἰησουϊτικῶς τόν ἐδεξιώθη ἰδιωτικῶς διά γεύματος ὅπως ἐγράφη καθώς καί ἡ ἀνέντιμος καί προκλητική συμμετοχή τοῦ Οὐνίτου ψευδοδιακόνου καί τῶν Οὐνιτῶν ψευδεπισκόπων πού γιά μία εἰσέτι φορά ἐπέρρωσαν τό διαρκές ἔγκλημα τῆς Οὐνίας καί τόν ἀντίχριστο βιασμό τῆς ἀμωμήτου ἡμῶν Ἐκκλησίας συνάδουν ἀπολύτως μέ τά ἀνωτέρω καταγγελόμενα. "

 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως ακολούθως:

δείτε περισσότερα »
"Φτύστε τους ωρέ" και "Ραγηάδες του 2013, εγερθήτε, σηκώστε κεφάλι!"
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 21/03/2013

Με κείμενο στο προσωπικό του blog, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, επιτίθεται στους καθηγητές του ΠΑΜΕ που με επιστολή τους σε μαθητές, διατυπώνουν τις ενστάσεις τους για το πως έχει καταγραφεί και διδάσκεται η επανάσταση του 1821.

"Το ΠΑΜΕ αποκαλεί τόν Παλαιών Πατρών Γερμανό απατεώνα. "Φτύστε τους ωρέ", θα σας έλεγα, για να καταλάβουν, ότι πρέπει να λογικευθούν! Μη τους αφήνετε να κακοποιούν τόσο πολύ την ιστορική αλήθεια", γράφει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79