Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια

Μεσσηνίας:"Δεν είναι εύκολα υλοποιήσιμη η πρόταση του Αρχιεπισκόπου"
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 08/01/2013

«Η πρόταση του Αρχιεπισκόπου για παροχή εκκλησιαστικής γης σε νέους ανέργους είναι πολύ σημαντική για το λαό που δοκιμάζεται, αλλά δεν είναι εύκολα υλοποιήσιμη». Αυτό επισήμανε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.
«Θεωρώ», τόνισε ο Μητροπολίτης απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο μπορεί η παροχή αυτή να γίνει άμεσα και εύκολα, «ότι δεν είναι εύκολα υλοποιήσιμη, γιατί υπάρχουν δυσκολίες που προέρχονται από την υφιστάμενη νομοθεσία, γι’ αυτό και ο Μακαριότατος μιλάει για συνδρομή της Πολιτείας. Πρέπει, δηλαδή, 

δείτε περισσότερα »
"Τα μάθατε τα νέα; Και παπάς και ζευγάς!"
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 08/01/2013

 Από τον
"Κύριε διευθυντά,
 
Πρώτα αντέδρασε ο Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές (μέτρο που ισχύει εδώ και χρόνια σε αρκετές χώρες σε όλον τον κόσμο), τώρα έρχεται και ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων για να χαρακτηρίσει «την εργασία της Κυριακής καταραμένη», καθώς εκείνη την ημέρα «o χρόνος δεν είναι δικός μας! Τον κλέβουμε από τον Θεό! Επομένως τα παράγωγα αυτού του χρόνου είναι καταραμένα! Δεν έχουν την ευλογία του Θεού!».

Εγώ, πάλι, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι δουλειά έχει η ευλογία του Θεού με τη λειτουργία της αγοράς.

Ειδικά σε μια κοινωνία που δεν είναι θεοκρατική. 'Η μήπως είναι, αν κρίνω από τον τρόπο με τον οποίο η Εκκλησία επιβάλλεται στο κράτος μπλοκάροντας μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στις κοινωνικές δομές; Εν προκειμένω δεν είναι της αρμοδιότητάς μου, ούτε θέλω να μπω σε πρακτικές λεπτομέρειες σχετικά με το πώς μπορεί να αλλάξει ο χάρτης του εμπορίου προς όφελος και των καταναλωτών και των καταστηματαρχών και των υπαλλήλων τους, χωρίς την ίδια στιγμή να θίγεται το κοινό που επιζητεί τον εκκλησιασμό - πάντα υπάρχουν τρόποι, υποθέτω.

Ωστόσο πολύ θα ήθελα κάποια στιγμή οι κυβερνώντες, χωρίς να τρέμουν μη χάσουν τα ψηφαλάκια εκείνων που χειραγωγούνται από την Εκκλησία, να υπενθυμίσουν στους ποιμένες την παροιμία «ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς». Για λόγους δημοκρατίας.
 
Μετά τιμής
 
Πανδώρα"                    
  

δείτε περισσότερα »
Καταδίκη της Ελλάδας για παραβίαση του δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 08/01/2013

Για παραβίαση του δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία καταδικάστηκε η Ελλάδα από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς την περίοδο 2009-2010 οι μάρτυρες των δικαστηρίων υποχρεώνονταν να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο.
 
Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοινώνοντας προειλημμένη του απόφαση, στην υπόθεση «Δημητράς και άλλοι κατά Ελλάδος», καταδίκασε την Ελλάδα, για παραβίαση των άρθρων 9 (θρησκευτική ελευθερία) και 13 (αποτελεσματικό ένδικο μέσο) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, λόγω της διαδικασίας καταγραφής προσωπικών στοιχείων και υποχρέωσης θρησκευτικού όρκου, κατά τα έτη 2009-2010, που καθιστούσαν υποχρεωτική για τους μάρτυρες των ελληνικών δικαστηρίων, τη δήλωση του θρησκεύματος.  

 

δείτε περισσότερα »
"Καταραμένη η εργασία της Κυριακής"
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 08/01/2013

Καταραμένη χαρακτηρίζει την εργασία της Κυριακής ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του στην πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές.

Σε μήνυμα που ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο σημειώνει πως «η Πολιτεία, παρασυρόμενη ή και καθοδηγούμενη από τις μασσωνικές και τις αθείστικές αρχές της παγκοσμιοποιήσεως, αποπειράθηκε να καταργήσει την αργία της Κυριακής! Δεν της έφθανε, βλέπετε, το γεγονός, ότι κατά τις έξι υπόλοιπες εργάσιμες ημέρες της εβδομάδος "ψυχή δεν πατάει στο μαγαζί μου", όπως επί λέξει χαρακτηριστικά μας έλεγε κάποιος καταστηματάρχης εδώ στο Αίγιο, 

δείτε περισσότερα »
Το Άστρο των Χριστουγέννων: Η θεολογική και επιστημονική ερμηνεία του άστρου της Βηθλεέμ (του Μιχαήλ Σταμάτη*)
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 23/12/2012

Το άστρο των Χριστουγέννων εμφανίστηκε πριν από 2000 χρόνια περίπου και ήταν αυτό που καθοδήγησε τους μάγους στον μικρό Ιησού. Το άστρο αυτό ακτινοβολεί ακόμη και σήμερα το μυστήριο για την φύση του στην επιστήμη. Πολλοί επιστήμονες προσπάθησαν να ερμηνεύσουν το παράδοξο αυτό φαινόμενο, αλλά καμία θεωρία δεν κατάφερε να το ερμηνεύσει εξ ολοκλήρου. Σε κάθε άνθρωπο έλκει το θαυμασμό, σε μεγάλο ή μικρό βαθμό αυτό το αξιοσημείωτο γεγονός.
Η μόνη αξιόπιστη πηγή που δίνει πληροφορίες για το άστρο των  

δείτε περισσότερα »
Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του μητροπολίτη Μεσσηνίας
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 18/12/2012

Αγαπητά μου παιδιά,

Στον τόπο μας που βρίσκεται σε αναμονή και αγωνία για το μέλλον, με ανθρώπους εξουθενωμένους από την αγανάκτηση, την οργή και την ανήμπορη εφιαλτική άμυνα, και ο πανικός της αβεβαιότητας στιγματίζει την καθημερινότητα της ζωής, μέσα από έναν αγώνα για απλή επιβίωση, η Εκκλησία προβάλλει την εορτή των Χριστουγέννων και μας καλεί να γιορτάσουμε και πάλι.

Στη χώρα μας, όπου η οικονομία  διέρχεται το δικό της δύσκολο δρόμο, κουρασμένη από τις συνεχείς οικονομικές και κοινωνικές μεταπτώσεις και από  την αβουλία των ξένων να δώσουν τις δόσεις των δανείων, γιορτάζουμε και πάλι τα Χριστούγεννα, τα οποία έρχονται για να μας θυμίσουν ότι προτεραιότητα πλέον έχει η ζωή και ο άνθρωπος. 

δείτε περισσότερα »
Το «τέλος» του κόσμου και η απάτη σε βάρος του κόσμου
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 13/12/2012

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ:Πότε θα γίνει το τέλος του κόσμου; Μια ερώτηση – αναζήτηση που τον τελευταίο καιρό ακούμε συχνά. Επηρεασμένοι από κείμενα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο,  ρεπορτάζ και ταινίες θεωρούν πιθανό να συμβεί το τέλος , μια παγκόσμια καταστροφή στις 21/12/2012. Άλλοι τον Ιανουάριο του 2013, το 2018 και πάει λέγοντας.   Πως  φθάσαμε όμως μέχρι εδώ;

Υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που έχουν αναγάγει τα έσχατα σε μέγιστο υπαρξιακό, μοναδικό ζήτημα. Θυμίζουν  τους  

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Φθιώτιδος «Μας θέλουν άθρησκο κράτος»
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 10/12/2012

Δήλωση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος:

Στο γενικό πλαίσιο της αποχριστιανοποιήσεως της Ελληνικής κοινωνίας εντάσσεται και το νέο μέτρο που έλαβε το Υπουργείο Ανάπτυξης για την κατάργηση της Κυριακής αργίας, με πρόσχημα την ανάπτυξη των μικρών καταστημάτων.

Ένας ιερός θεσμός που επί αιώνες περιφρουρήθηκε, ακόμα και σε περιόδους σκλαβιάς, τώρα καταλύεται από χριστιανούς πολιτικούς, οι οποίοι τάχα χάριν οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο αποποιούνται την χριστιανική τους ιδιότητα, αλλά υποχρεώνουν και τους πολίτες να καταργήσουν την αργία της Κυριακής, να την αντικαταστήσουν με την  

δείτε περισσότερα »
Δημητριάδος Ιγνάτιος:"Αντιχριστιανική η Χρυσή Αυγή"-Φωτο με βουλευτή της
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 04/12/2012

«Εντελώς αντιχριστιανικές» χαρακτήρισε τις σκέψεις, τις δράσεις και τις απόψεις της Χρυσής Αυγής ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος μιλώντας στον Αlpha 9,89.

Για όσους ιεράρχες στηρίζουν την Χρυσή Αυγή, είπε πως δεν έχουν μελετήσει καλά το πρόβλημα και αν το μελετήσουν, θα πάρουν πίσω τα λόγια τους.

Σχολιάζοντας τους ιεράρχες που φέρονται να έχουν πλουτίσει και να χρηματίζονται, ο Μητροπολίτης τόνισε πως εάν υπάρχει τέτοια περίπτωση, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με έλεγχο και διαφάνεια, «χωρίς ανθρωποθυσίες». 

Η συντριπτική πλειοψηφία, όμως, υποστήριξε πως δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και ζήτησε να σταματήσουν οι διαρροές και η καχυποψία. Όπως είπε, δεν πρέπει να εξισώνονται οι πάντες και να υπάρχει γενίκευση.

«Δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα, είναι ηθικό», κατέληξε. Στη φωτογραφία ο μητροπολίτης με τον βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής κ. Ηλιόπουλο Παναγιώτη.Στη  

δείτε περισσότερα »
«Τοξικό» το περιβάλλον μητροπολιτών
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 02/12/2012

Του Κώστα Ζαφειρίου

 

Περισσότερο από ένα μήνα τώρα, δημοσιεύματα αναφέρονται σε «χρυσούς» μητροπολίτες…Τρεις από αυτούς που τα ονόματά τους αναφέρθηκαν σε δημοσιεύματα προέβησαν σε κατηγορηματικές διαψεύσεις. Ο Θεσσαλιώτιδος, ο Περιστερίου και ο Νικαίας…Οι διαψεύσεις είναι προσεκτικά διατυπωμένες και αφορούν, όπως είναι λογικό, τους εαυτούς τους.

 

Ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από την πλευρά του συνομίλησε με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ για την υπόθεση, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συνομιλίας τους. Αν όμως κρίνουμε από το «φανφάρες», τότε μιλάμε για… «οπές εν ύδασι».

 

Τα δημοσιεύματα όμως έχουν βάσεις και αυτές

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110