Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια

Παλαιότερα ο Δαρβίνος, τώρα το μποζόνιο!
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 26/07/2012

Άρθρο του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως 

 

(οι θεολόγοι να μην ανακατευόμαστε εκεί που δεν μας σπέρνουν) 

Αν η Αγ. Γραφή ήταν επιστημονικό βιβλίο θα έπρεπε να κλείσουν όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου. Οι επιστήμες με παρατήρηση και πείραμα εξετάζουν το επιστητό. Στοχεύουν στο να μας αποκαλύψουν βασικά τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκαν όσα μας περιβάλουν ώστε έπειτα να βρούμε την σχέση που έχουν μαζύ μας.

 

Ο Μ.Βασίλειος αναφέρει: «Οὐ γὰρ ἐλαττοῦται ἡ ἐπὶ τοῖς μεγίστοις ἔκπληξις, ἐπειδὰν ὁ τρόπος καθ’ ὃν γίνεταί τι τῶν παραδόξων ἐξευρεθῇ·εἰ δὲ μὴ ἀλλὰ τό γε ἁπλοῦν τῆς πίστεως ἰσχυρότερον ἔστω τῶν λογικῶν ἀποδείξεων». (Εἰς τὴν Ἑξαήμερον PG 29, 25 A)

 

Εδώ εγείρεται το ερώτημα· η Αγ. Γραφή δεν μας αποκαλύπτει τον τρόπο της δημιουργίας των όντων;  

δείτε περισσότερα »
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ακόμα κι αυτοί που στάθηκαν απέναντί μας σήμερα αναγνωρίζουν το έργο της Εκκλησίας»
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 20/07/2012

Στον πανηγυρίζοντα γραφικό Ναό των Αλυκών χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, στον οποίο συμμετείχε πλήθος πιστών. 

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος, παίρνοντας αφορμή από τα θαύματα του Προφήτη, μίλησε για το «θαύμα του μοιράσματος και της αλληλοβοήθειας που ζούμε στην εποχή της κρίσεως και κρατά ζωντανό το έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας. Είναι όντως και αυτό ένα θαύμα που οφείλεται στην δική σας αγάπη, στην αγάπη των εθελοντών, στην αγάπη όλων των ανθρώπων που, είτε ως πιστοί εκκλησιαζόμενοι, ακόμη και μη εκκλησιαζόμενοι,
- το λέω αυτό με συγκίνηση, γιατί πλέον οι πάντες σήμερα εμπιστεύονται την Εκκλησία, ακόμη και αυτοί που πολλές φορές στάθηκαν απέναντι της, σήμερα καταλαβαίνουν ότι το έργο είναι σπουδαίο και μεγάλο - συνδράμουν και συντρέχουν όπως μπορούν
…»

  

δείτε περισσότερα »
Έχετε γράμμα από τον αρχιεπίσκοπο
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 19/07/2012

¨Ηταν μια επιστολή που έπρεπε να είχε αποσταλεί εδώ και καιρό, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Ο αρχιεπίσκοπος ξεσπάθωσε ύστερα από τα όσα εκστομίζονται από αρμόδιους και αναρμόδιους. Συνέταξε ένα κείμενο που λύνει πολλές απορίες και κλείνει στόματα. Του έδωσε τη μορφή της επιστολής  και την απέστειλε προς πολλούς αποδέκτες. Σε αυτήν, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος  αναφέρεται αναλυτικά στη φορολόγηση της Εκκλησίας, τη μισθοδοσία των κληρικών, τα έσοδα και το κοινωνικό της έργο.
 
«Πρέπει να παύσει η ανεύθυνη αναπαραγωγή εσφαλμένης και στερεότυπης πληροφόρησης και η δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων σε βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, προφανώς προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης ακατανόητων σκοπιμοτήτων».

 

δείτε περισσότερα »
Πότε ελήφθη η απόφαση για την... Κορέα;
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 12/07/2012

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος , με απόφαση της Συνόδου, θα μεταβεί –όπως έγινε γνωστό από την ιστοσελίδα amen.gr-στην Κορέα τέλος Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου σε συνεδρίαση του ΠΣΕ ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Υπενθυμίζουμε ότι ο Μεσσηνίας είχε παραιτηθεί από την εκπροσώπηση της Εκκλησίας της Ελλάδος στους Διαλόγους και στο ΠΣΕ και η παραίτησή του είχε γίνει αποδεκτή από τη Σύνοδο.

Άγνωστο πώς επανήλθε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Και όπως διαβάζουμε στο thriskeftika.blogspot.gr: «Να θυμίσουμε ότι ακόμη εκκρεμεί η απάντηση της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην επιστολή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με την οποία ζητούνταν η λήψη μέτρων εναντίον όσων αμφισβητούν τις οικουμενιστικές του δράσεις.

Εν τω μεταξύ, έχουν μεσολαβήσει εκ του σύνεγγυς συναντήσεις ουκ ολίγων Ιεραρχών και του Αρχιεπισκόπου με τον Πατριάρχη  

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Σεραφείμ απαντά στους επικριτές του
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 12/07/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ο απόστολος των Εθνών Θείος Παύλος αναφερόμενος στους μακράν του αληθινού Θεού ευρισκομένους και στερουμένους της Θείας Χάριτος και του Θείου φωτισμού γράφει στην προς Ρωμαίους (1:22) επιστολήν του «παρεδόθησαν εις αδόκιμον νουν. Και φάσκοντες είναι σοφοί εμωράνθησαν».

Η ουσιώδης αυτή κρίσις αρμόζει adhocσε όλους εκείνους που με εμπάθεια, κακότητα και με πρόδηλη φασιστική νοοτροπία αφού μόνον η δική τους «αλήθεια» πρέπει να υπάρχει και απαγορεύεται επί ποινή γελοιοποιήσεως, εξυβρίσεως και ευτελισμού η δημοκρατικά κατοχυρωμένη έκφρασις αντιθέτου γνώμης μεθοδευμένα επεδόθησαν σε συστηματική διαστρέβλωση των θέσεών  

δείτε περισσότερα »
«Αποφασίζομε αλλά δεν εφαρμόζομε»
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 11/07/2012

Άρθρο του μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.Νικολάου

 

Έγινε πλέον μόδα στην πατρίδα μας να νομιμοποιούνται οι προγαμιαίες σχέσεις με την τέλεση πολιτικού γάμου. Ενώ η Εκκλησία έχει αποφανθεί ότι ο πολιτικός γάμος και τα σύμφωνα συμβιώσεως είναι «πορνογαμία», εν τούτοις έχει περάσει στην κοινή γνώμη η αθώωση του πολιτικού γάμου, με αποτέλεσμα παιδιά χριστιανικών οικογενειών για διαφόρους οικονομικούς λόγους να τελούν πρώτα πολιτικό γάμο, εις τον οποίον μάλιστα παρίστανται και πιστοί χριστιανοί συγγενείς του ζεύγους.

Το χειρότερο όμως είναι, ότι μερικά από τα ζευγάρια αυτά συνδυάζουν τον Εκκλησιαστικό γάμο με την βάπτιση του εκτός γάμου παιδιού τους εμπαίζοντας  

δείτε περισσότερα »
Νέο βιβλίο από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 10/07/2012

Εξεδόθη και κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου με τίτλο: "Ερμηνείες και Διδαχές από το Κατά Λουκάν".

Το νέο αυτό βιβλίο είναι ένα Κυριακοδρόμιο αναφορικά με τις ευαγγελικές περικοπές που αναγινώσκονται στους Ναούς κατά τις Κυριακές του Λουκά. Αποτελείται από ομιλίες τις οποίες εξεφώνησε ο Μητροπολίτης μας, ως Αρχιμανδρίτης, από το 1990-2000.


 

δείτε περισσότερα »
Τα «εγκλήματα» του μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 09/07/2012

Ένα θεάρεστο γεγονός έγινε αφορμή να ειπωθούν πολλά και διάφορα και να κυκλοφορήσουν σενάρια που ως συνήθως απέχουν από την πραγματικότητα αλλά υποκρύπτουν … «παραελευσίνιους» πόθους και καημούς. Ποια τα «εγκλήματα» του μητροπολίτη;

 

Ο μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος χειροτόνησε στα Μέγαρα διάκονο τον ανιψιό του, έναν συνετό χριστιανό, ένα άρτια καταρτισμένο θεολόγο. «Και γιατί στα Μέγαρα; Μήπως επειδή ο Ιερόθεος θέλει  να καταλάβει με μεταθετό τη μητρόπολη;». Δηλαδή τρείς λαλούν και δυο χορεύουν…

 

«Η χειροτονία έγινε στα μουλωχτά…». Πάλι καλά που δεν ειπώθηκε ότι έγινε κάπου στο δάσος. Για την ιστορία, δεκάδες χριστιανοί, αναφώνησαν «Άξιος» στη χειροτονία και αυτό σημαίνει ότι η θεάρεστη πράξη  δεν έγινε στα μουλωχτά.

 

Ούτε κρυφές κινήσεις λοιπόν, ούτε μυστικά σχέδια, ούτε ιερή…ανταρσία ή επανάσταση. Ψυχραιμία αδελφοί!

 

Το ότι ο σεβασμιώτατος  μητροπολίτης κ.Ιερόθεος υπηρέτησε κάποτε ως εφημέριος του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Μεγάρων διακονώντας συγχρόνως στα γραφεία της Ι. Μητρόπολης Μεγάρων και Σαλαμίνος ως Γραμματεύς και Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος, μπορεί να εξάπτει φαντασίες, το καταλαβαίνουμε, αλλά μέχρι εκεί…

Βέβαια λόγω καύσωνος, τα περί «μυστικών σχεδίων», ίσως να δικαιολογούνται…

 

Σας αφιερώνουμε λοιπόν φωτογραφία από το παγωμένο Νευροκόπι για να δροσιστείτε…

δείτε περισσότερα »
Εθνική αναπτυξιακή πολιτική έχει ανάγκη η ελληνική Θράκη και όχι Ε.Ο.Ζ
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 02/07/2012

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη το 3ο χρηματοοικονομικό συνέδριο από το ''EconomicForumofThrace''. Όσο κι αν προσπάθησε να πείσει η πλειάδα των ''φιλελλήνων''  ομιλητών περί της ευεργετικής προσφοράς της Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης (Ε.Ο.Ζ.) στην περιοχή, τελικά δεν τα κατάφερε. Ίσως γι' αυτό εφέτος επιστράτευσε μερίδα τοπικών επαγγελματιών προκειμένου η "προώθηση" των προϊόντων τους να καταστεί ασπίδα ή προπέτασμα καπνού ή πρόγευση ενός μελλοντικού οικονομικού παραδείσου.

 

Η εμμονή στην ιδεοληψία θεσμοθέτησης Ε.Ο.Ζ. στη Θράκη είναι άκρως επικίνδυνη και διόλου αθώα. Η διαφοροποίηση του γεωγραφικού μας διαμερίσματος από την υπόλοιπη Πατρίδα μας θα είναι απαρχή εδαφικής ανεξαρτητοποιήσεως.

 

Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η Ε.Ο.Ζ. στη Θράκη θα είναι κάπως οικονομικά  ευεργετική, τελικά θα αποτελέσει ομολογία ελλιποβαρούς σχέσεως της περιοχής με τον εθνικό κορμό, με εθνικά τραγικές συνέπειες. Θυμόμαστε όλοι, ότι υπήρξαν ευεργετικοί Αναπτυξιακοί Νόμοι για την περιοχή μας, αλλά δυστυχώς σκυλεύτηκαν. Υπάρχουν ακόμα τρόποι για την διακοπή της οικονομικής αιμορραγίας της βορείου Ελλάδος προς τις πέριξ βαλκανικές χώρες. Όχι όμως μόνο η Θράκη! Για το όνομα του Θεού! Ας μην ανοίξουμε την πόρτα σε κατεστρωμένα "σχέδια επί χάρτου" που η επίκαιρη οικονομική δυσπραγία "βολεύει" την ύποπτη εφαρμογή τους.

 

Οι ''οικονομικοί παράδεισοι'', οπουδήποτε εφαρμόσθηκαν άφησαν πίσω τους ερείπια για τους γηγενείς και πλούτο για τους αλλοδαπούς επενδυτές. Άραγε, σκεφτήκαμε σοβαρά γιατί δεν επιλέγεται για Ε.Ο.Ζ. η νότια Βουλγαρία;

 

Η μετατροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ σε Ε.Ο.Ζ. θα υπονομεύσει τη συνοχή και την ενότητα του Ελληνικού Κράτους, θα τεμαχίσει και θα κατακερματίσει την ολότητα της Ελληνικής Επικράτειας σε αυτόνομες περιοχές, "Ομοσπονδίες", "Ζώνες" και "Περιφέρειες" και θα καταργήσει την συνταγματική δέσμευση της ενιαίας και συνολικής έκφρασης του Ελλαδικού χώρου. Οι σύγχρονες συνθήκες της οικονομικής κρίσης που περνάει η Χώρα μας δεν πρέπει να μετατραπεί σε εθνική κρίση. Η ελληνική Θράκη έχει ιδιαιτερότητες και ιδιοπροσωπία, γνωστά σε όλους, φίλους και εχθρούς, που δεν επιτρέπουν την οικονομική διαφοροποίησή της από τον εθνικό κορμό.

 

Στην ευαίσθητη Περιφέρεια ΑΜΘ, την αναπτυξιακή πολιτική  πρέπει να ασκεί στο σύνολό της, η επίσημη Ελληνική Πολιτεία και οι θεσμικοί γηγενείς εκπρόσωποί της, με στόχους· την ενίσχυση και διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και την επένδυση στους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της.

 

Υπάρχουν νόμοι, μέτρα, σχεδιασμοί και "εργαλεία" για την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας ΑΜΘ. Η θεσμοθέτηση Ε.Ο.Ζ. στην περιοχή μας θα είναι μία ομολογία ότι χάνουμε την μάχη και παραδινόμαστε ως κοινωνία σε τρίτους επικυρίαρχους.

 

Δεν σκιαμαχώ με εχθρούς, δεν οσφραίνομαι συνωμοσίες γύρω μου, αλλά, ούτε βαυκαλίζομαι με έωλες ψευδαισθήσεις. Ας σοβαρευτούμε. Υπήρξαν και σε άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της Χώρας μας υγιείς τοπικισμοί... που όταν έγινε αντιληπτό  ότι κάποιοι καταλλήλως τους "αξιοποιούσαν" υπεστάλησαν εν μιά νυκτί.

 

Δεν είναι καιρός για απομονωτισμούς. Το σοβαρό πρόβλημα της Θράκης, είναι άλλης μορφής και όχι τόσο οικονομικό, ή τουλάχιστον είναι οικονομικό όσο είναι και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Επιμένω και θα συνεχίσω εντονώτερα να επιμένω, ότι το προβατόσχημο ''EconomicForumofThrace''  και η προώθηση των απόψεών του θα είναι η καταστροφή της ιδιοπροσωπίας και της εδαφικής ανεξαρτησίας της Θράκης.

 

Για να πέσουν τα προσωπεία, θα ήταν ιδιαίτερα επωφελές να δημοσιοποιηθούν οι βασικές παράμετροι του Forum. Πόσα και ποιά είναι τα μέλη του;  Ποιές δράσεις, ποιά έργα, ποιές πρωτοβουλίες του Forumσυνοδεύουν την προώθηση της Ε.Ο.Ζ.;  Ο λαός μας οφείλει να τα πληροφορηθεί, προκειμένου να αξιολογήσει την συνολική πρόταση  στην περιοχή. Ας σταματήσει πιά ο κλεφτοπόλεμος που διεξάγεται "εν κρυπτώ και παραβύστω" από μια Κυρία, πίσω από την πλάτη μας, κάτω από τα πόδια μας, χωρίς να αρθρώνεται επίσημα και υπεύθυνα ολοκληρωμένη πρόταση. Επιμένω σ´ αυτό, επειδή όσοι ζούμε στη Θράκη αγωνιούντες και αγωνιζόμενοι για το μέλλον της, τρομάζουμε όταν βιώνουμε ξαφνικά την εισβολή διαφόρων ''σωτήρων'' της οι οποίοι δεν έχουν διαχρονική και σταθερή παρουσία στον τόπο μας, ούτε προτείνουν διάφανους στόχους. Μάλιστα, πρόσφατα δημοσιεύματα καθιστούν αμφιλεγόμενες μέχρι και ύποπτες τις εν λόγω "σωτήριες" αυτές διασυνδέσεις.

 

Στη Θράκη υπάρχουν και λειτουργούν Θεσμοί, Φορείς, Οργανισμοί, υπάρχουν και οι πολίτες της που σηκώνουν το βάρος της προοπτικής και του μέλλοντός της.

 

Ας μην λησμονούμε, τέλος, την γνωστή στους  Έλληνες προειδοποίηση, που ήταν ο πραγματικός φόβος του Λαοκόοντα: ''φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας .....''.

 

Και ο δικός μας φόβος δεν είναι ανυπόστατος, ούτε φανταστικός...Εύχομαι να μην χρειαστεί να τον επεξηγήσω περισσότερο αναλυτικά.

 

✥Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος 

δείτε περισσότερα »
Νηστεία και ξιφίας-Άρθρο Ορθοδόξου Ιερέως
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 28/06/2012

Το "ierovima" έλαβε και δημοσιεύσει το κάτωθι μήνυμα που φέρει την υπογραφή "Ορθόδοξος Ιερεύς". Αφορά το μενού του δείπνου που παρέθεσε χθες ο δήμαρχος Κοζάνης στον Οικουμενικό Πατριάρχη και λοιπούς προσκεκλημένους:

ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΤΩΧΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΔΑΞΩ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΩΝ. ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΊ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΝΗΣΤΕΙΕΣ, ΓΟΝΥΚΛΙΣΙΕΣ, ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΑΧΡΑΝΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΟΔΥΝΗΡΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ. ΕΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΥΙΙΚΩΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΑΙΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ: ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΟΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΨΑΡΙ; ΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΘΑ ΑΦΗΝΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΕΑΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ; ΤΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΣΕ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΛΑΔΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΨΑΡΙ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΚΡΙΒΟΣ ΞΙΦΙΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΤΩΧΕΙΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΛΑΘΟΥΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ..  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104