Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια

Ρεπούση:"Μακριά οι μητροπολίτες από τη πολιτική"
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 08/02/2013

«Οι Μητροπολίτες θα πρέπει να κοιτάνε το έργο τους και να αφήσουν την πολιτική» είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha με αφορμή την επιστολή του Μητροπολίτη Καλαβρύτων.

«Ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης είναι μια μεμονωμένη ακραία περίπτωση που δεν αντιπροσωπεύει την Εκκλησία», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «είναι στοιχείο Δημοκρατίας και προόδου να μην ανακατεύεται η Εκκλησία με την πολιτική».
 

δείτε περισσότερα »
Η αυτοπεποίθηση του Ιερώνυμου καταργεί το «χρίσμα»
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 07/02/2013

Του Κώστα Ζαφειρίου

 

Ένα από τα χαρακτηριστικά για τα οποία διακρίνεται ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, που σήμερα συμπληρώνει πέντε έτη στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, είναι η συνέπεια λόγων και έργων.

Σε λίγες μέρες η Ιεραρχία της Εκκλησίας καλείται να εκλέξει τον νέο μητροπολίτη Μαρωνείας. Πολλοί διαδίδουν ότι ο κ. Ιερώνυμος δίνει «γραμμή» υπέρ ενός υποψηφίου και ότι έχει δώσει το «χρίσμα».

Δεν διακατέχεται από ανασφάλεια ο αρχιεπίσκοπος. Δεν άγεται και φέρεται από κανέναν ιεράρχη ο μακαριώτατος και δεν οφείλει «γραμμάτια» σε κανέναν αρχιμανδρίτη. 

δείτε περισσότερα »
Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν μπορούσε;
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 03/02/2013

Η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» είναι ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα δυνάμεως 278 κλινών και βρίσκεται στην πευκόφυτη και όμορφη περιοχή του Πανοράματος Θεσσαλονίκης. Προ μηνών νοσηλεύτηκε εκεί ο μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, κατά καιρούς έχουν νοσηλευθεί στην κλινική δεκάδες κληρικοί, ενώ σήμερα εισήλθε εκεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

Κτίστηκε με κεφάλαια, τα oποία προήλθαν κυρίως από την Αμερική, και ανήκει στην AMG International (εταιρία μη κερδοσκοπική της Ευαγγελικής Εκκλησίας) που εδρεύει στην Chattanooga του Tennessee.

Ήδη από το 1975, όταν άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό, ο «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» ακολούθησε ένα διπλό σύνθημα. Από τη μια μεριά, τα λόγια του Ιπποκρατικού όρκου : «...επωφελείη των καμνόντων» (προς όφελος των ασθενών) και από την άλλη, τις λέξεις του Απόστολου Παύλου: «...μείζων τούτων η αγάπη».

 

Να σημειωθεί ότι ΟΛΟΙ ΟΙ  νοσηλευόμενοι ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ πλην ελαχίστων περιπτώσεων

 

ΕΡΩΤΗΜΑ: Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν μπορούσε να κτίσει μια ανάλογη κλινική; 

δείτε περισσότερα »
Ο Δωδώνης στο πλευρό του μητροπολίτη Ναυπάκτου
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 30/01/2013

Επιστολή προς την Πρωτοβουλία Πολιτών Ναυπακτίας, απέστειλε ο Σεβ. Μηττροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.
Η επιστολή έχει ως εξής:
Κυρίες και κύριοι,
 

δείτε περισσότερα »
Δύο χρόνια "ierovima.gr"!
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 19/01/2013

Το "ierovima.gr" συμπληρώνει ΔΥΟ χρόνια διαδικτυακής παρουσίας.Ο απολογισμός μας είναι απόλυτα θετικός και μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε, αν κρίνουμε από τις μοναδικές επισκέψεις σας που καθημερινά αυξάνονται, ότι καθιερωθήκαμε στο χώρο. 

Το "ierovima.gr" διαπνέεται από πνεύμα αληθείας («ουδέ μη αδικήσω εν τη αληθεία») και δημοσιογραφικής υπευθυνότητας («ευθύνη εν αληθεία»). Με την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που περιβάλλετε την ιστοσελίδα "ierovima.gr", μας δίνετε δύναμη και συνεχίζουμε.Με το ίδιο πάθος, την ίδια αγωνία, που είχαμε την πρώτη μέρα που διαβήκαμε το κατώφλι του διαδικτύου.

Κάνουμε το σταυρό μας και προχωράμε. Σας ευχαριστούμε! Κώστας Ζαφειρίου  

δείτε περισσότερα »
"Τα ράσα, τα καλυμμαύχια και οι γενειάδες σοκάρουν τις παπαδιές"
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 17/01/2013

Αποκαλυπτικός ήταν για μια ακόμα φορά ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος για το ρόλο που θα πρέπει να έχει η Εκκλησία στο μέλλον.


Ο κ. Άνθιμος μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» μίλησε για την περιβολή που θα πρέπει να έχουν οι κληρικοί και ξεκαθάρισε πως είναι υπέρ της απλοποίησης των αμφίων και συμφωνεί σε σταδιακή κατάργησή τους.
«Στην πατρίδα μας ακόμα υπάρχει ένα μούδιασμα πάνω σ' αυτό, θέλουν ο ιερέας μας να φορά κάτι να ξεχωρίζει» υποστήριξε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και υπογράμμισε:

«Συμφωνώ ότι η αμφίεση του κλήρου σήμερα είναι βαριά κυρίως για τους εγγάμους κληρικούς, έχομε αγόρια για να γίνουν κληρικοί και δεν βρίσκουν εύκολα παπαδιές. Ήδη οι νεότεροι ιερείς μας βγάζουν το καλυμμαύχι, δεν φορούν το εξώρασο με τα μανίκια, το καλοκαίρι είναι πιο άνετοι, πηγαίνουν στη θάλασσα με τις παπαδιές και τα παιδιά τους μαζί με τον κόσμο».

δείτε περισσότερα »
Ο Βενιζέλος, ο Άγιος Νεκτάριος και ο Άγιος Αντώνιος
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 17/01/2013

του Κώστα Ζαφειρίου


Ισως είναι πρώτη φορά που πολιτικός μέσα σε διάστημα επτά ημερών, επικαλείται σε δημόσιους λόγους του Αγίους. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, οι σχέσεις του οποίου με την Εκκλησία είναι καλές, την περασμένη Παρασκευή μιλώντας στους πρώην βουλευτές του κόμματός του στα γραφεία της Ιπποκράτους, εμφανίστηκε εξοργισμένος με τη στοχοποίησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποια στιγμή είπε:
«Μ΄ έχουν στοχοποιήσει, αλλά εγώ δεν θα σκύψω το κεφάλι και δεν είμαι σαν τον Άγιο Νεκταριο Πενταπόλεως που κάθεται και μαρτυράει» και συνέχισε:«Δεν χρειάζομαι προστασία, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ τις σηκώνω όλες στους ώμους μου!».
Σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Αντωνίου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, σε κάποια αποστροφή του λόγου του είπε:«Ο Αγιος Αντώνιος φαίνεται ότι δεν έχει διδάξει τίποτα τους συναδέρφους του ΣΥΡΙΖΑ». Και βέβαια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων με την Εκκλησία.
Ο Άγιος Αντώνιος μοίρασε την περιουσία του στους φτωχούς. Επίσης δίδασκε στους μαθητές του να μην θεωρούν τίποτε ανώτερο από την αγάπη του Χριστού και να μη νομίζουν ότι στερούνται κάτι αξιόλογο με την αποχή από τα κοσμικά αγαθά. Θύμιζε επίσης ότι η ανθρώπινη ζωή είναι εφήμερη, σε αντίθεση με το μέλλοντα αιώνα. Κατέληγε λέγοντας ότι δε θα πρέπει να κοπιάζουμε για την απόκτηση πρόσκαιρων αγαθών αλλά για την απόκτηση αιώνιων αγαθών, που είναι αρετές όπως η σωφροσύνη, η φρόνηση, η αγάπη και η σύνεση.
 

δείτε περισσότερα »
Επιτακτική ανάγκη να αποκτήσει τηλεοπτικό βήμα η Εκκλησία
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 10/01/2013

Πολλά και βασικά θέματα ταλανίζουν τον τελευταίο καιρό τον θεολογικό και εκκλησιαστικό κόσμο. Τα συζητούν και τα αναλύουν επώνυμοι και ανώνυμοι, αλλά αποφάσεις δεν παίρνονται και επίσημες απαντήσεις δεν δίνονται. Έρπει μια σύγχυση σε πολλούς τομείς…

Καλώς ή κακώς η τηλεόραση και το διαδίκτυο επηρεάζουν πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Η τηλεόραση επιδρά στις μεγαλύτερες ηλικίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους νεότερους. Πολλά από τα προγράμματα της τηλοψίας, εν μέρει ή ολόκληρα, συχνά καταλήγουν στο διαδίκτυο. Ενίοτε και κανάλια ολόκληρα προβάλλονται μέσω του διαδικτύου. 

δείτε περισσότερα »
Πολύτιμες συμβουλές στην Ελληνική διπλωματία από τον Σεραφείμ
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 09/01/2013

ierovima.gr- Αν η Ελληνική Πολιτεία κλείσει τα προξενεία της  σε Σμύρνη και Αδριανούπολη, σύμφωνα με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου περί αμοιβαιότητος, η Άγκυρα θα υποχρεωθεί να κλείσει τα προξενεία της σε Κομοτηνή και Ρόδο  που αποτελούν κέντρα καταδολίευσης της Εθνικής συνειδήσεως των Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικής θρησκευτικής παραδοχής.

Αυτή την πολύτιμη συμβουλή δίνει με επιστολή του ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ προς τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.  

δείτε περισσότερα »
"Οχι στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής"
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 09/01/2013

Πρόσφατα με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης ουσιαστικά δρομολογήθηκε η κατάλυση της Κυριακής ως ημέρας αργίας και στη Χώρα μας.

Μεταξύ άλλων, με τη διάταξη αυτή επιτρέπεται και η προαιρετική λειτουργία όλες τις Κυριακές του έτους των εμπορικών καταστημάτων με εμβαδόν μέχρι 250 τ.μ., εφόσον δεν ανήκουν σ ΄ αλυσίδα Καταστημάτων και δε λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας του τύπου «shops-in-a-shop. Είναι βέβαιο, εντούτοις,  ότι η de iure  εθελούσια λειτουργία των καταστημάτων αυτών  μέσα σε περιβάλλον βαθειάς κρίσης και έντονου ανταγωνισμού θα εξελιχθεί σε de facto υποχρεωτική.

 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79