Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια

Κινούμενο σχέδιο υπέρ της ομοφυλοφιλίας και κατά του Χριστιανισμού
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 12/06/2012

Ένα ιδιαίτερα ύπουλο κινούμενο σχέδιο προωθείται στην Αμερική με τίτλο: "Είναι η ομοφυλοφιλία επιλογή; Θρησκεία εναντίον πραγματικότητας". Το καρτούν προσπαθεί να αποδείξει με γελοία επιχειρήματα πως το να είσαι gay είναι φυσιολογικό και πως ουσιαστικά οι Χριστιανοί είναι... πλανεμένοι. 

Ἐπειδή τό βίντεο δέν εἶναι μεταγλωττισμένο, παραθέτουμε τά βασικά μηνύματα πού περνᾶ, ἐπιγραμματικά:

1 )«Ὅλως τυχαίως», ὁ πρωταγωνιστής τοῦ βίντεο, λέγεται Christian, δηλαδή Χριστιανός! Καί παρουσιάζεται νά ἀπορεῖ γιά τό ἄν ἡ ὁμοφυλοφιλία εἶναι ἐπιλογή ( ὀρθή ἤ λανθασμένη )!

δείτε περισσότερα »
Ο Σεραφείμ για το «Corpus Christi» και τον σκηνοθέτη του, υιό του νεοκώρου του Αγ. Δημητρίου Πειραιώς
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 12/06/2012

"Ο σκηνοθέτης κ. Λαέρτης Βασιλείου προφανώς από αισθήματα μεγάλης ευγνωμοσύνης προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος η οποία περιέθαλψε την οικογένειά του προσφέρουσα εργασία στον πατέρα του κ. Ηλία Βασιλείου, ως νεωκόρο επί αρκετά έτη στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, όταν οικογενειακώς ήλθαν από την γείτονα Αλβανία, ανέσυρε από τη ναφθαλίνη της παγκόσμιας απόρριψης το θεατρικό έργο «CorpusChristi» του Αμερικανού κατά δήλωσή του ομοφυλόφιλου συγγραφέα Τέρενς Μακ Νάλι που εγράφη το 1997 και ενώ στην αρχή προανήγγειλε ότι θα το παρουσιάσει στο θέατρο «Άνεσις» (Κηφισίας 14) λόγω της αφόρητης δυσωδίας και της παράνοιας και γελοιότητος του έργου και της αναμενομένης μικρής προσελεύσεως «ειδικού» κοινού τελικά το παρουσίασε σε μια αποθήκη στο Γκάζι που έχει μετατραπεί σε θεατράκι ονόματι «Χυτήριο».

Η απόδοσις από τον ομοφυλόφιλο συγγραφέα της ψυχοπαθολογικής εκτροπής της ομοφυλοφιλίας 

δείτε περισσότερα »
«Παπάς και δάσκαλος μαζί»
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 11/06/2012

Απόσπασμα από άρθρο του κλασσικού φιλολόγου Νικολάου Γ. Κατσούλη με τίτλο «Παπάς και δάσκαλος μαζί»: 

«Εφόσον η χώρα στερείται τα πρόσωπα και τις ιδιότητες του ιερέως και του παιδαγωγού, ας ενώσουμε αυτές τις ιδιότητες. Θα ήταν έξοχον από πλευράς παιδαγωγικής δάσκαλος και παπάς, ιδίως στην επαρχίαν να είναι το αυτό πρόσωπον. Τα παιδιά μας τότε σίγουρα θα ανατρέφοντο με ό,τι αγαθότερον υπάρχει και θα ετίθεντο τα θεμέλια της αναγεννήσεως της Ελλάδος από χριστοήθεις και αγαθούς πολίτας. Ας επανασυσταθούν τα ιεροδιδασκαλεία και ας παράξουν το πλέον ελπιδοφόρο λειτούργημα, προς όφελος της πολιτείας η οποία θα ιδή και το μέλλον της να προάγη αλλά και οικονομικώς στους δυο κλάδους να πετυχαίνει τους στόχους της αυτούς της περιστολής εξόδων εκ μισθοδοσιών». 

δείτε περισσότερα »
Ανοικτή επιστολή προς τον μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο για την Ι.Μ.Αγίου Γεωργίου Αλτομυρών Μάνης
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 09/06/2012

 (Σημείωση: το ierovima δημοσιεύει την ανοικτή επιστολή αλλά όχι το όνομα του κληρικού, μέχρι να επικοινωνήσουμε μαζί του για να καταθέσει τις απόψεις του) φωτο: Βικιπαιδεια

 

Ανοικτή Επιστολή

(Υπογράφουν 359 κάτοικοι της Μάνης και της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας)

Προς: τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Μάνης
κ. Χρυσόστομον ( ιδίοις αυτού χερσίν)
Γύθειον Λακωνίας

 
 

 

 

δείτε περισσότερα »
Τα κοτόπουλα, τα ρούβλια, οι περικοπές και το Τάμα του Έθνους
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 08/06/2012

Του Κώστα Ζαφειρίου

 

Εννέα μέρες προ των εκλογών η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, στην τακτική της συνεδρία, αποφάσισε σε εννέα χρόνια να έχει εκπληρώσει το Τάμα του Έθνους, την ανέγερση περικαλλούς ναού αφιερωμένου στο Σωτήρα Χριστό και ενός Μεγάλου Συνοδικού Πνευματικού Κέντρου.

 

Ένα σπουδαίο έργο που ανακοινώνεται διαρκούσης της οικονομικής κρίσης η οποία εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό, ενώ την ίδια στιγμή η Εκκλησία εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς την Εκκλησία της Κύπρου για  τη δωρεά 800 κιλών κοτόπουλων και την Εκκλησία της Ρωσίας για την  οικονομική ενίσχυση των 500.000 ευρώ (18 εκατ ρούβλια).

 

Με τη σημερινή της ανακοίνωση η Εκκλησία της Ελλάδος εμφανίζεται να διαθέτει οικονομικούς πόρους για επενδύσεις, δίνοντας έτσι λαβή σε καλοθελητές να στραφούν –προεκλογικά-εναντίον της. Την ίδια στιγμή βέβαια, η ΔΙΣ έχει αποφασίσει για λόγους οικονομίας, την περικοπή 300 ευρώ από τα 1.000 ευρώ που λαμβάνουν οι σχολάζοντες αρχιερείς.

Πιστεύουμε πως σύντομα θα δοθούν οι ακόλουθες διευκρινίσεις: πρώτον, ανακοίνωση για το  

δείτε περισσότερα »
Ιγνάτιος: «Να μετατρέψουμε τη γη από λάφυρο χρήσης σε εστία παρηγοριάς»
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 06/06/2012

Ομιλία στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε διημερίδα, εξ αφορμής των 10 χρόνων λειτουργίας του, σε συνδυασμό με την «Ημέρα Περιβάλλοντος», πραγματοποίησε (5/6) ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Κων/νου Γουργουλιάνη, της Κοσμήτορος της Σχολής κ. Μαρίας Σακελλαρίου – Μακραντωνάκη, Καθηγητών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Στρατιωτικών Αρχών. 

δείτε περισσότερα »
Εκκληση στους γονείς για την προστασία της Ορθόδοξης πίστης των παιδιών
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 06/06/2012

Μετά τήν πρόσφατη διαμαρτυρία μου στό διαδίκτυο καί σέ ἀρμόδιες ἀρχές σχετικά μέ τίς σχολικές ἐπισκέψεις σέ ἰουδαϊκές συναγωγές (http://hristospanagia3.blogspot.gr/2012/05/blog-post_9530.html), ἀλλά καί ἔν ὄψει τῆς ριζικῆς «μετάλλαξης» τοῦ Μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν πού μαγειρεύει τό Ὑπουργεῖο Παιδείας  ἀπό ὁμολογιακό, σέ πολυθρησκειακό-γνωσιολογικό, ἀπευθύνομαι ἀγαπητοί Γονεῖς σέ ἐσᾶς καί σᾶς ἐνημερώνω τά ἑξῆς: 

δείτε περισσότερα »
Καλαβρύτων: Η ανάμειξη των Θρησκειών σημαίνει ισοπέδωση των πάντων
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 05/06/2012

(από το προσωπικό του ιστολόγιο)Πλησιάζουμε τώρα πια στην ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα γίνουν στο Λονδίνο. Άρχισαν εκεί οι πρόβες για την μεγαλειώδη, ως συνήθως, τελετή της ενάρξεως μεταξύ των οποίων -όπως μας πληροφορούν- περιλαμβάνεται και  μια δια-θρησκειακή εκδήλωση. Δηλ. οι οπαδοί διαφόρων θρησκειών πρόκειται να εμφανισθούν απο κοινού σε μια εορταστική –προσευχητική; - εκδήλωση, για την οποία άρχισαν ήδη οι πρόβες. 

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Σεραφείμ ξεμπροστιάζει αυτούς που μεθοδεύουν το χωρισμό Εκκλησίας Κράτους
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 05/06/2012

Εν Πειραιεῖ τῇ 5ῃ Ἰουνίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

Τά κόμματα πού διεκδικοῦν τήν ψῆφο τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Κομμουνιστικό Κόμμα Ἑλλάδος, ΔΗΜ.ΑΡ., Συνασπισμός Δημιουργία ξανά καί Δράση καί Οἰκολόγοι Πράσινοι στά προγράμματα πού παρουσιάζουν γιά τό πολιτικό σύστημα καί τήν δημοσία διοίκηση συμπεριλαμβάνουν καί τόν διαχωρισμό Κράτους καί Ἐκκλησίας.

Τά κόμματα τῆς Ἀριστερᾶς μέ τήν γνωστή φιλοσοφικοκοινωνική βιοκοσμοθεωρία τοῦ κομμουνιστικοῦ κοσμοειδώλου, ὅπως γνώρισε τόν χωρισμό αὐτό ὁ καταρεύσας ὑπαρκτός σοσιαλισμός στό ἀνατολικό μπλόκ πού στήν οὐσία ἦταν διωγμός τῆς θρησκευτικῆς πίστεως ἐλαύνονται ἀπό ἀποτυχημένα ἀθεϊστικά ἰδεολογήματα καί συναντῶνται μέ τά ὑπόλοιπα κόμματα κάτω ἀπό τίς ντιρεκτίβες τῆς νέας ἐποχῆς καί τῆς νέας τάξεως... 

δείτε περισσότερα »
Πεντηκοστή: Η Γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 31/05/2012

Πεντηκοστή είναι η γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας. Είναι η ημέρα κατά την οποία κατήλθε το Άγιο Πνεύμα και επιφοίτησε τους πρώτους μαθητές. Τότε αυτοί πληρωθέντες από το Πνεύμα το Άγιο, άρχισαν να κηρύττουν και να καλούν τους ανθρώπους να βαπτισθούν και να λάβουν κι αυτοί την χάρη του Αγίου Πνεύματος. Ό,τι είχαν ακούσει και ζήσει κοντά στο Χριστό και δεν το είχαν τότε κατανοήσει, τώρα εν Αγίω Πνεύματι το γνώρισαν και το επαγγέλλονται στο λαό.

Με την Πεντηκοστή δεν γεννήθηκε η Εκκλησία ως απλός θεσμός, αλλά ως συνεχής παρουσία της χάριτος του Αγίου Πνεύματος, και γι’ αυτό η Πεντηκοστή δεν είναι ένα γεγονός που συνέβη μια φορά κάποτε, αλλά είναι η ζωή της Εκκλησίας, ως αδιάκοπη κοινωνία του Αγίου Πνεύματος.  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79