Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια

"Η Εκκλησία είναι υπεράνω κομμάτων και ιδεολογιών"
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 12/03/2013

(I.M.Εδέσσης) Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γιαννιτσών, πραγματοποιήθηκε η Ομιλία - Συζήτηση με θέμα: ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.

Στην συνδιοργάνωση της εκδήλωσης μετείχε επίσημα η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, μαζί με άλλους φορείς της πόλεως και της περιοχής.
Το θέμα ανέπτυξε ο κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου (Δρ. Θεολογίας), Διευθυντής που περιοδικού ΣΥΝΑΞΗ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών και ο Υπεύθυνος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο  

δείτε περισσότερα »
Ψυχοσάββατα: Ημέρες αφιερωμένες στους κεκοιμημένους
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 08/03/2013

Μεσα στην ιδιαίτερη μέριμνά της για τούς κεκοιμημένους η αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας έχει καθορίσει ξεχωριστή ημέρα της εβδομάδος γι’ αυτούς.

Όπως η Κυριακή είναι η ημέρα της αναστάσεως του Κυρίου, ένα εβδομαδιαίο Πάσχα, έτσι το Σάββατο είναι η ημέρα των κεκοιμημένων, για να τους μνημονεύουμε και να έχουμε κοινωνία μαζί τους. Σε κάθε προσευχή και ιδιαίτερα στις προσευχές του Σαββάτου ο πιστός μνημονεύει τούς οικείους, συγγενείς και προσφιλείς, ακόμη και τούς εχθρούς του που έφυγαν από τον κόσμο αυτό, αλλά ζητά και τις προσευχές της Εκκλησίας γι’ αυτούς. 

δείτε περισσότερα »
Ο νέος μητροπολίτης Μαρωνείας δεν ξέρει «αν είναι άξιοι οι ιερείς της Κομοτηνής, πιστός ο λαός της και καλλιεργημένη η νεολαία της»!
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 07/03/2013

Του Κώστα Ζαφειρίου

 

Ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, απέστειλε προς το λαό της Ξάνθης, τον οποίο διακόνησε επί σειρά ετών, αποχαιρετιστήριο μήνυμα.

 

Ο νέος μητροπολίτης ευχαριστεί από καρδίας τους Ξανθιώτες που τον αγκάλιασαν και τον εμπιστεύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι την ίδια αγάπη θα συναντήσει και στην Κομοτηνή.

 

Αίσθηση προκαλεί πάντως το εξής σημείο του μηνύματός του: «ελπίζω να συναντήσω την ίδια αγάπη, την ίδια γενναιοδωρία αισθημάτων, την ίδια μεγαλοφροσύνη, που εσείς δείξατε προς το πρόσωπό μου. Ελπίζω να βρω Ιερείς άξιους και αγαθούς, όπως είναι Ιερείς της Ξάνθης. Ελπίζω να βρω λαό πιστό, όπως εσείς. Νεότητα πιστή και καλλιεργημένη, όπως εδώ. Άρχοντες ευγενείς του Νομού και των Δήμων».

δείτε περισσότερα »
Σκότος και σιωπή από το Συνοδικό Μέγαρο
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 07/03/2013

Του Κώστα Ζαφειρίου

Απόλυτο σκοτάδι στο τί συζητείται. Απόλυτη σιωπή στο τί προτείνουν και ποιοι. Αναφερόμαστε στο έλλειμμα ενημέρωσης από τις συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και γενικότερα από το κτίριο της οδού Ιασίου. Ουδείς, πλην των Συνοδικών ιεραρχών, γνωρίζουν τί συζητείται στην αίθουσα. Τα οικονομικά της Εκκλησίας της Ελλάδος, η αξιοποίηση ακινήτων της, οι επόμενες εκλογές για την πλήρωση μητρόπολης;....Πέπλο μυστηρίου.

Ποιός ιεράρχης είχε τη φαεινή ιδέα να στηθεί τοίχος μεταξύ της ΔΙΣ και των ΜΜΕ; Ποιός ιεράρχης πιστεύει ότι «όσο λιγότερα ξέρουν αυτοί (σ.σ. οι συντάκτες του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ) τόσο το καλύτερο»;

δείτε περισσότερα »
Κάτι αρχίζει να αλλάζει στις επισκοπικές εκλογές...
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 04/03/2013

του Κώστα Ζαφειρίου

Πολλά γράφτηκαν και περισσότερα σχολιάστηκαν, παρασκηνιακά ή μη, για το αποτέλεσμα των Επισκοπικών εκλογών της 21ης Φεβρουαρίου, με αναπόδεικτης προελεύσεως και αξιοπιστίας πληροφορίες.
 

Θα μπορούσε, βέβαια, να αναρωτηθεί κανείς, γιατί ασχολούμεθα με ένα θέμα, που ουσιαστικά έχει λήξει, και με τα αποτελέσματα μιας εκλογής, που, ούτως ή άλλως, ένα από τους τρείς υποψηφίους θα ανεδείκνυε Μητροπολίτη της ακριτικής και εθνικά ευαίσθητης Μητροπόλεως Μαρωνείας.
 

Το πρωτοφανές, όμως, αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας και ο «πανικός»,

δείτε περισσότερα »
Ο Βρεσθένης Θεόκλητος ευχαριστεί όλους τους Ιεράρχες
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 25/02/2013

ierovima.gr -Ο μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το “ierovima”, είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το  αποτελέσμα της εκλογής για την πλήρωση της μητροπόλεως Κομοτηνής. Ο κ. Θεόκλητος είμαστε βέβαιοι ότι ευχαριστεί όσους τον στήριξαν και τον στηρίζουν αλλά και όσους του είπαν ότι θα τον στήριζαν…

Σίγουρα δεν υπάρχει πικρία, ίσως γιατί δεν υπάρχει άλλος χώρος…

Πάντως το μήνυμα εστάλη σε εκείνους που άλλα έλεγαν στους διαδρόμους  και άλλα πίσω από τις κλειστές πόρτες…

Και εδώ που τα λέμε, άλλα περίμεναν κάποιοι και άλλα τους ήρθαν…

Έτη πολλά δέσποτα                                                                      

δείτε περισσότερα »
ΣΥΡΙΖΑ: Να τελειώνουμε με τα Θρησκευτικά
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 21/02/2013
"Να αφήσουν τις συστάσεις οι λαϊκοι"
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 18/02/2013

Απόλυτη σύγχυση. Ουδείς αμφισβητεί τις ικανότητες του  αρχιμανδρίτη και προϊσταμένου της θρησκευτικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Νεκτάριου Κιούλου στην αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης ...

Ομως προκαλεί έκπληξη που λαϊκοί, πυροσβέστες και αστυνομικοί της Κομοτηνής, στέλνουν επιστολές στην Ιερά Σύνοδο και ζητούν από τους ιεράρχες να ψηφίσουν τον αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, για την μητρόπολη Κομοτηνής.

"Προφανώς οι φίλοι μας πυροσβέστες και αστυνομικοί νομίζουν πως θα εκλέξουμε πρόεδρο συνδικαλιστικού οργάνου...Ας αφήσουν τις συστάσεις", σχολιάζουν από το Συνοδικό Μέγαρο.

Προφανώς όλες αυτές οι κινήσεις θα γίνονται εν αγνοία του άξιου κληρικού π. Νεκταρίου.

δείτε περισσότερα »
Η μητρόπολη Πειραιώς έτοιμη να διεκδικήσει την Πειραϊκή Χερσόνησο
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 15/02/2013

Εκκλησία και Αριστερά

Ὁ μεγάλος Ρῶσσος διανοητής Νικόλαος Μπερδιάγιεφ δήλωσε στήν γνωστή γαλλική ἐφημερίδα LeMondeτό 1947 ὅτι ὁ 

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Γόρτυνος:«Γιατί θλίβονται ιεράρχες μας για την παραίτηση του Πάπα;»
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 15/02/2013

Του Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία

 

Παραιτήθηκε ὁ Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ´ ἀπό τήν παπωσύνη του. Ἀλλά γιατί τόσος «ντόρος» καί στόν χῶρο μας, ἀλλά καί θλίψη μερικῶν, ἐκκλησιαστικῶν μάλιστα ἀνδρῶν, γιά τήν παραίτησή του; Εἴμαστε στά «καλά» μας;

Ἀκόμη δέν ἔχουμε καταλάβει ὅτι ὁ παπισμός εἶναι αἵρεση καί ὁ Πάπας λοιπόν εἶναι αἱρεσιάρχης 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79