Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια

"Εκδηλος η καταφρόνησις του Πάπα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη"
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 22/03/2013

Απόσπασμα από την ανακοίνωση του μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, για τον Πάπα Φραγκίσκο και την υποδοχή που επεφύλαξε στον Οικουμενικό Πατριάρχη: "Ἑπομένως ἡ ἔκδηλος καταφρόνησις πού ἐπέδειξε ὁ συγκεκριμένος πρός τόν μόνον ἀληθῆ Ἐπίσκοπο πού παρίστατο κατά τήν «ἐνθρόνισή» του, Πάνσεπτο Οἰκουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαῖο, τόν ὁποῖον δημοσίως οὔτε εὐχαρίστησε ὀνομαστικῶς διά τήν παρουσίαν Του οὔτε ἐτίμησε διά προβεβλημένης θέσεως ὅπως θά ἔδει καί ὅπως ἔπρατταν οἱ Προκάτοχοί του ἀλλά ἰησουϊτικῶς τόν ἐδεξιώθη ἰδιωτικῶς διά γεύματος ὅπως ἐγράφη καθώς καί ἡ ἀνέντιμος καί προκλητική συμμετοχή τοῦ Οὐνίτου ψευδοδιακόνου καί τῶν Οὐνιτῶν ψευδεπισκόπων πού γιά μία εἰσέτι φορά ἐπέρρωσαν τό διαρκές ἔγκλημα τῆς Οὐνίας καί τόν ἀντίχριστο βιασμό τῆς ἀμωμήτου ἡμῶν Ἐκκλησίας συνάδουν ἀπολύτως μέ τά ἀνωτέρω καταγγελόμενα. "

 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως ακολούθως:

δείτε περισσότερα »
"Φτύστε τους ωρέ" και "Ραγηάδες του 2013, εγερθήτε, σηκώστε κεφάλι!"
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 21/03/2013

Με κείμενο στο προσωπικό του blog, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, επιτίθεται στους καθηγητές του ΠΑΜΕ που με επιστολή τους σε μαθητές, διατυπώνουν τις ενστάσεις τους για το πως έχει καταγραφεί και διδάσκεται η επανάσταση του 1821.

"Το ΠΑΜΕ αποκαλεί τόν Παλαιών Πατρών Γερμανό απατεώνα. "Φτύστε τους ωρέ", θα σας έλεγα, για να καταλάβουν, ότι πρέπει να λογικευθούν! Μη τους αφήνετε να κακοποιούν τόσο πολύ την ιστορική αλήθεια", γράφει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

δείτε περισσότερα »
Σεραφείμ:"Καταληψίας του θρόνου της Ρώμης ο Πάπας"
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 19/03/2013

Επικριτικός για τον Πάπα Φραγκίσκο, με αφορμή τη σημερινή τελετή ενθρόνισής του στην Αγία Έδρα, εμφανίστηκε με ανακοίνωσή του του ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Ἐπ’ εὐκαιρίᾳ τῆς «ἐνθρονίσεως» τοῦ καταληψίου τοῦ πρεσβυγενοῦς Θρόνου τῆς παλαιᾶς Ρώμης κ. Φραγκίσκου, ἐκλεκτοῦ τοῦ ἀξιοτίμου κ. Ντέϊβιντ Ροκφέλερ, ἱδρυτοῦ τοῦ Μουσείου Ροκφέλερ τοῦ Τέλ-Ἀβίβ πού κατ’ ἔτος «δωρίζει» εἰς ἡμᾶς τά κατασκευασμένα ντοκυμαντέρς μέ τά χαλκευμένα καί ψευδῆ στοιχεῖα περί τοῦ Θεανθρωπίνου προσώπου τοῦ ἀληθοῦς Μεσσίου Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ καί ἱδρυτοῦ τῆς τριμεροῦς ἐπιτροπῆς, εἰς τόν ὁποῖον ἐπεδόθη καί τό «δακτύλιον τοῦ ἁλιέως» ὡς δῆθεν διαδόχου τοῦ δῆθεν «πρίγκηπος» τοῦ κολεγίου τῶν Ἀποστόλων, Ἀποστόλου Πέτρου ταπεινῶς ἐπαγόμεθα τά κάτωθι:

δείτε περισσότερα »
"Ο Γάμος είναι επανάσταση και θέλει τόλμη"
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 14/03/2013

φωτορεπορτάζ Ευαγ.Μπουγιώτης-Στον Ιστορικό Ι.Ναό Της Παναγίας Ναυπλίου ,όπου πριν 200 χρόνια πρωταγωνίστησε δυναμικά στην ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 21΄ μία καινούρια επανάσταση ξεκίνησε.

Επανάσταση αφύπνισης και επιστροφής στις Ελληνορθόδοξες ρίζες μας.

Το Ελληνορθόδοξο Σωματείο ΕΝΩΜΕΝΗ  ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ που εμπνέεται από εξαίρετες και άγιες μορφές του Άθωνα του Αγίου Όρους, κάλεσε εχθές τον γνωστό Φιλόλογο και Ρωμιό κ.Κων/νο Γανωτή όπου και μίλησε και μάλιστα σε πολλούς νέους ανθρώπους , για το θαύμα της Οικογένειας.Μαζί προσήλθαν και μέλη του Δ.Σ. της Ενωμένης Ρωμιοσύνης. όπως ο υπεύθυνος Πελλοπονήσου κ.Δημήτριος Κουτσούμπας και άλλοι αγωνιζόμενοι Χριστιανοί οι οποίοι  και μοίρασαν δωρεάν πολλά Ορθόδοξα Βιβλία και περιοδικά στους ακροατές. Περιληπτικά   

δείτε περισσότερα »
"Η Εκκλησία είναι υπεράνω κομμάτων και ιδεολογιών"
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 12/03/2013

(I.M.Εδέσσης) Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γιαννιτσών, πραγματοποιήθηκε η Ομιλία - Συζήτηση με θέμα: ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.

Στην συνδιοργάνωση της εκδήλωσης μετείχε επίσημα η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, μαζί με άλλους φορείς της πόλεως και της περιοχής.
Το θέμα ανέπτυξε ο κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου (Δρ. Θεολογίας), Διευθυντής που περιοδικού ΣΥΝΑΞΗ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών και ο Υπεύθυνος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο  

δείτε περισσότερα »
Ψυχοσάββατα: Ημέρες αφιερωμένες στους κεκοιμημένους
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 08/03/2013

Μεσα στην ιδιαίτερη μέριμνά της για τούς κεκοιμημένους η αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας έχει καθορίσει ξεχωριστή ημέρα της εβδομάδος γι’ αυτούς.

Όπως η Κυριακή είναι η ημέρα της αναστάσεως του Κυρίου, ένα εβδομαδιαίο Πάσχα, έτσι το Σάββατο είναι η ημέρα των κεκοιμημένων, για να τους μνημονεύουμε και να έχουμε κοινωνία μαζί τους. Σε κάθε προσευχή και ιδιαίτερα στις προσευχές του Σαββάτου ο πιστός μνημονεύει τούς οικείους, συγγενείς και προσφιλείς, ακόμη και τούς εχθρούς του που έφυγαν από τον κόσμο αυτό, αλλά ζητά και τις προσευχές της Εκκλησίας γι’ αυτούς. 

δείτε περισσότερα »
Ο νέος μητροπολίτης Μαρωνείας δεν ξέρει «αν είναι άξιοι οι ιερείς της Κομοτηνής, πιστός ο λαός της και καλλιεργημένη η νεολαία της»!
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 07/03/2013

Του Κώστα Ζαφειρίου

 

Ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, απέστειλε προς το λαό της Ξάνθης, τον οποίο διακόνησε επί σειρά ετών, αποχαιρετιστήριο μήνυμα.

 

Ο νέος μητροπολίτης ευχαριστεί από καρδίας τους Ξανθιώτες που τον αγκάλιασαν και τον εμπιστεύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι την ίδια αγάπη θα συναντήσει και στην Κομοτηνή.

 

Αίσθηση προκαλεί πάντως το εξής σημείο του μηνύματός του: «ελπίζω να συναντήσω την ίδια αγάπη, την ίδια γενναιοδωρία αισθημάτων, την ίδια μεγαλοφροσύνη, που εσείς δείξατε προς το πρόσωπό μου. Ελπίζω να βρω Ιερείς άξιους και αγαθούς, όπως είναι Ιερείς της Ξάνθης. Ελπίζω να βρω λαό πιστό, όπως εσείς. Νεότητα πιστή και καλλιεργημένη, όπως εδώ. Άρχοντες ευγενείς του Νομού και των Δήμων».

δείτε περισσότερα »
Σκότος και σιωπή από το Συνοδικό Μέγαρο
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 07/03/2013

Του Κώστα Ζαφειρίου

Απόλυτο σκοτάδι στο τί συζητείται. Απόλυτη σιωπή στο τί προτείνουν και ποιοι. Αναφερόμαστε στο έλλειμμα ενημέρωσης από τις συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και γενικότερα από το κτίριο της οδού Ιασίου. Ουδείς, πλην των Συνοδικών ιεραρχών, γνωρίζουν τί συζητείται στην αίθουσα. Τα οικονομικά της Εκκλησίας της Ελλάδος, η αξιοποίηση ακινήτων της, οι επόμενες εκλογές για την πλήρωση μητρόπολης;....Πέπλο μυστηρίου.

Ποιός ιεράρχης είχε τη φαεινή ιδέα να στηθεί τοίχος μεταξύ της ΔΙΣ και των ΜΜΕ; Ποιός ιεράρχης πιστεύει ότι «όσο λιγότερα ξέρουν αυτοί (σ.σ. οι συντάκτες του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ) τόσο το καλύτερο»;

δείτε περισσότερα »
Κάτι αρχίζει να αλλάζει στις επισκοπικές εκλογές...
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 04/03/2013

του Κώστα Ζαφειρίου

Πολλά γράφτηκαν και περισσότερα σχολιάστηκαν, παρασκηνιακά ή μη, για το αποτέλεσμα των Επισκοπικών εκλογών της 21ης Φεβρουαρίου, με αναπόδεικτης προελεύσεως και αξιοπιστίας πληροφορίες.
 

Θα μπορούσε, βέβαια, να αναρωτηθεί κανείς, γιατί ασχολούμεθα με ένα θέμα, που ουσιαστικά έχει λήξει, και με τα αποτελέσματα μιας εκλογής, που, ούτως ή άλλως, ένα από τους τρείς υποψηφίους θα ανεδείκνυε Μητροπολίτη της ακριτικής και εθνικά ευαίσθητης Μητροπόλεως Μαρωνείας.
 

Το πρωτοφανές, όμως, αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας και ο «πανικός»,

δείτε περισσότερα »
Ο Βρεσθένης Θεόκλητος ευχαριστεί όλους τους Ιεράρχες
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 25/02/2013

ierovima.gr -Ο μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το “ierovima”, είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το  αποτελέσμα της εκλογής για την πλήρωση της μητροπόλεως Κομοτηνής. Ο κ. Θεόκλητος είμαστε βέβαιοι ότι ευχαριστεί όσους τον στήριξαν και τον στηρίζουν αλλά και όσους του είπαν ότι θα τον στήριζαν…

Σίγουρα δεν υπάρχει πικρία, ίσως γιατί δεν υπάρχει άλλος χώρος…

Πάντως το μήνυμα εστάλη σε εκείνους που άλλα έλεγαν στους διαδρόμους  και άλλα πίσω από τις κλειστές πόρτες…

Και εδώ που τα λέμε, άλλα περίμεναν κάποιοι και άλλα τους ήρθαν…

Έτη πολλά δέσποτα                                                                      

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110