Ο Πατρών συγχαίρει τον Νίκο Οικονομόπουλο

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 15/05/2020

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος συγχαίρει τον Νίκο Οικονομόπουλο για τη δημόσια τοποθέτησή του σχετικά με τη Θεία Κοινωνία.

Ο τραγουδιστής πριν από μερικές μέρες σε συνέντευξή του είχε πει χαρακτηριστικά: «Θα κοινωνούσα και μετά από ένα λεπρό».

Σε δηλώσεις του στην έντυπη έκδοση της ΓΝΩΜΗΣ, ο Μητροπολίτης είπε για τον τραγουδιστή: «Ένα δικό μας παιδί, από την Κάτω Αχαΐα, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ένας νεαρός καλλιτέχνης, έκανε μια πολύ ωραία δήλωση και τον συγχαίρω διότι από τα βάθη της ψυχής του ομολόγησε την πίστη του στον Θεό και βεβαίωσε ότι η Θεία Κοινωνία είναι ο ίδιος ο Χριστός. Με συγκίνησαν πολύ τα όσα είπε, ότι ακόμα και αν έβλεπε μπροστά του έναν λεπρό θα κοινωνούσε χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα. Η Εκκλησία έχει την εμπειρία των 2.000 και πλέον ετών ότι η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και ότι ο Χριστός είναι η Ζωή και τίποτε άλλο».


Τι είπε ο Νίκος Οικονόπουλος για τη θεία κοινωνία και την εκκλησία:

«Πιστεύω πάρα πολύ και θέλω να το μεταδώσω στον κόσμο. Δεν θέλω να πείσω κάποιον να πιστεύει με το ζόρι γιατί έτσι πρέπει. Δεν υπάρχει πρέπει. Υπάρχουν, όμως, άνθρωποι που πιστεύουν…»

Για να προσθέσει: «Κι έχουν ανάγκη και να λάβουν τη Θεία Κοινωνία, να πάνε στην εκκλησία να ανάψουν ένα κερί. Και αυτή η ανάγκη τους φάνηκε κατά κάποιο τρόπο από κάποιους ανθρώπους πως δεν πρέπει να υπάρχει σε αυτή τη ζωή. Το λόγο δεν τον γνωρίζω. Άλλα πράγματα, όμως, μπορούσαν να συμβούν… ο κόσμος μπορούσε να πηγαίνει σούπερ μάρκετ, ενώ στην εκκλησία θα κολλούσε κορονοϊό… Στο σούπερ μάρκετ δεν θα κολλούσε; Λύσεις υπάρχουν για όλα… Δεν υπήρχε λύση για τον Χριστό;».

Και κατέληξε με μία δήλωση που ενδεχομένως να συζητηθεί: «Εγώ θα κοινωνούσα ακόμη και αν ο προηγούμενος από εμένα ήταν λεπρός… Ποια είναι η χειρότερη κολλητική ασθένεια; Και αυτή να είχε, εγώ θα κοινωνούσα».