Ρεπορτάζ

Χυδαίο βίντεο διακωμωδεί τη Σταυρική μαρτυρία
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 27/04/2011

Ένα τρίλεπτο βίντεο κυκλοφορεί  στο youtube,το οποίο αποτελεί βλασφημία για όλους τους χριστιανούς αφού χυδαιολογεί σε βάρος του Ιησού Χριστού και διακωμωδεί τη Σταυρική μαρτυρία Του. Το βίντεο είναι παραγωγής του 2007, είναι ιδιωτική παραγωγή και μεταδόθηκε από την ιδιωτική ισραηλίτικη τηλεόραση  υπό τον τίτλο «Toffee Veha-Gorillah". Μια μαριονέτα μαϊμού υποδύεται τον Ιησού Χριστό, ανεβαίνει στο Σταυρό και μια νεαρή ισραηλίτισσα, τον καρφώνει ενώ τον κτυπά με το σφυρί στο κεφάλι. Το «ierovima» έλαβε το βίντεο αλλά αρνείται να το προβάλλει και αρκείται μόνο στην παράθεση φωτογραφίας, που αντανακλά το ήθος των εμπνευστών του βίντεο. 

δείτε περισσότερα »
Τρεις βουλευτές ζητούν εξηγήσεις για το «απαγορεύεται το Χριστός Ανέστη» και τη μή μετάδοση των Ακολουθιών από το Δημοτικό ραδιόφωνο
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 27/04/2011

Ερωτήσεις για την απαλοιφή του «Χριστός Ανέστη» από το δημοτικό ραδιόφωνο "Αθήνα 9.84" και την απαγόρευση μετάδοσης των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας κατέθεσαν η Ελίζα Βόζεμπεργκ από τη ΝΔ και οι Θ. Πλεύρης και Α. Γεωργιάδης από το ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η κ. Βόζεμπεργκ στην ερώτηση προς την κ. Διαμαντοπούλου: «Δυσάρεστη έκπληξη και αλγεινή εντύπωση στην κοινή γνώμη προκάλεσε η εντολή του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη προς τους παραγωγούς του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84 όχι μόνο να μη μεταδώσουν τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και να αποφύγουν τον χαιρετισμό "Χριστός Ανέστη" για να μην ενοχληθούν οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Αθήνα».

Όπως σημειώνει η βουλευτής της ΝΔ, «η εντολή του δημάρχου συνιστά ασέβεια προς τους πολυπληθείς πιστούς, οι οποίοι αδυνατούν να μεταβούν στην εκκλησία και θα επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας μέσω του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Αθήνας». Πάντως συνεργάτες του Δημάρχου διαψεύδουν τα περί "απαλοιφής του Χριστός Ανέστη". Η συνέχεια στη Βουλή.

δείτε περισσότερα »
Ιερέας κομάντο και ιερέας βιολιστής στη Σίκινο
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 26/04/2011

Οι δύο ιερείς της Σικίνου, ο πατήρ Σπυρίδων Βουρλάκος και ο πατήρ Θοδωρής Αρσενικός, συνιστούν την ψυχή του μικρού κυκλαδίτικου νησιού. Αξιαγάπητοι από όλους τους κατοίκους, ιερείς με αγάπη για όλους, με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο και πολλές δραστηριότητες όταν δεν ιερουργούν. Ο ένας βετεράνος  κομάντο και ο άλλος εξαίσιος βιολιστής και τραγουδιστής.

Συριανός στην καταγωγή ο π. Σπυρίδων (φωτο), με έξι αδέλφια. Υπηρέτησε στο Εμπορικό Ναυτικό ως μάγειρας έγινε βατραχάνθρωπος στα είκοσί του και λίγα χρόνια αργότερα μπήκε σε ομάδα κομάντος, στη Σχολή Χωροφυλακής Ρεθύμνου. Έχει τιμηθεί  και από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τη διάσωση 4 ναυαγών, όταν ακόμα σε νεαρή ηλικία εργαζόταν ως μάγειρας σε εμπορικά πλοία. 

δείτε περισσότερα »
«Γεδεωνίτες» μοίρασαν την Καινή Διαθήκη με τις ευλογίες μητροπολιτών;
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 26/04/2011

Αιρετικοί, αποκαλούμενοι ''Φίλοι της Αγίας Γραφής'' ή κατά άλλο ορισμό ''Γεδεωνίτες'' που αποτελεί παρακλάδι της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας, μοίραζαν λίγο πριν το Πάσχα την Καινή Διαθήκη δωρεάν σε πολίτες, υπηρεσίες αλλά και σε σχολεία.

Σαφώς πρόκειται για προσπάθεια προσηλυτισμού, αλλά το παράδοξο είναι, ότι η κίνηση αυτή έχει την στήριξη τοπικών επισκόπων, που πιθανότατα έχουν πέσει σε παγίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες «Γεδεωνίτες» μοίρασαν και εντός των ορίων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών την Καινή Διαθήκη.

Οι «Γεδεωνίτες» ή «Φίλοι της Αγίας Γραφής», είναι ευαγγελική οργάνωση του ευρύτερου προτεσταντικού χώρου , η οποία έχει ως κύριο σκοπό της την διάδοση της Αγίας Γραφής.

Οι «Γεδεωνίτες» τυπώνουν τη διεύθυνσή τους  (Ευριπίδου 14, Αθήνα) στις πρώτες σελίδες της Καινής Διαθήκης κάτι που θεωρείταi ως προσηλυτιστική δραστηριότητα, καθόσον αποκρύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα από τους παραλήπτες των κειμένων αυτών.‘Ετσι, οιοσδήποτε θα μπορούσε να απευθυνθεί προς αυτούς για πληροφορίες, εκλαμβάνοντας την οργάνωση αυτή ως Ορθόδοξη. 

δείτε περισσότερα »
Η τραγωδία και η μεγάλη καρδιά του ιερέα που είδε το παιδί του να πέφτει αιμόφυρτο
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 25/04/2011

Τραγικές στιγμές ζεί ο πατέρας Διονύσιος, ο ιερέας που είδε το επτάχρονο παιδί του τον Χρηστάκη,που ήταν ντυμένο παπαδάκι, να πέφτει την ώρα του «Χριστός Ανέστη» χτυπημένο από φωτοβολίδα, αιμόφυρτο στο έδαφος και από εκείνη τη στιγμή, να δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Το τραγικό περιστατικό συνέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της Ανθηδώνας,(Ι.Μ Θηβών) λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Χαλκίδα. Να σημειωθεί ότι ο ιερέας πατέρας του άτυχου μικρού δεν επιθυμεί τη διώξη του 25χρονου που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα.

Ο ιερέας, Λάμπρος Συμιακάκης, που συλλειτουργούσε με τον ιερέα Διονύση Σιούτζιο και πατέρα του 7χρονου, που τραυματίστηκε από την ναυτική φωτοβολίδα, βαθιά συγκλονισμένος και σοκαρισμένος από το ατυχές συμβάν, αλλά ταυτόχρονα αισιόδοξος για την υγεία του μικρού Χρήστου, δηλώνει συγκλονισμένος και ενώνει τις προσευχές του μαζί με εκατοντάδες πιστούς που ήταν εκείνη την ώρα στο ναό, για τη σωτηρία του μικρού Χρήστου. 

δείτε περισσότερα »
Χριστός Ανέστη!
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 23/04/2011

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ εκ νεκρών,θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασιν,ζωήν χαρισάμενος.

Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι,προσκυνήσομεν Άγιον,Κύριον, Ιησούν τον μόνον αναμάρτητον.Τον Σταυρόν Σου Χριστέ προσκυνούμεν και την Αγίαν σου Ανάστασην υμνούμεν και δοξάζωμεν.Συ γαρ ει ο Θεός ημών,εκτός Σου άλλον ουκ οίδαμεν,το όνομά Σου ονομάζομεν. Δεύτε, πάντες οι πιστοί, προσκυνήσωμεν την του Χριστού Αγίαν Ανάστασην.
Ιδού γαρ ήλθε δια του Σταυρού χαρά εν όλω τω κόσμω.Δια παντός ευλογούντες τον Κύριον, υμνούμεν την Ανάστασην Αυτού.Σταυρόν γαρ υπομείνας δι' ημάς,θανάτω, θάνατον ώλεσεν.

Αναστάς ο Ιησούς από του τάφου καθώς προείπεν, Έδωκεν ημίν την αιώνιον ζωήν και το μέγα έλεος.

  

δείτε περισσότερα »
Ο πρίγκηπας Παύλος στον Επιτάφιο στη Μονή Παναγίας Τουρλιανής
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 23/04/2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Στο μοναστήρι της Παναγίας της Τουρλιανής στην Άνω Μερά Μυκόνου, βρέθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ ο πρίγκιπας Παύλος (πρωτότοκος γιός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας) και η σύζυγός του. Ο Παύλος έτυχε θερμής υποδοχής από τους εκατοντάδες πιστούς που βρίσκονταν στη Μονή καθώς και από τους ιερείς με τους οποίους είχε ολιγόλεπτη συνομιλία μετά το πέρας της Ακολουθίας. Ο 44 χρονος Παύλος ντε Γκρέτσια (de Grecia όπως αναγράφεται στα επίσημα Δανικά διπλωματικά ταξιδιωτικά του έγγραφα) , θα παραμείνει στη Μύκονο μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα. Στη Μύκονο ο Παύλος έφθασε  με υπερπολυτελές γιώτ.(φωτο αρχείου)

Ο Παύλος είναι παντρεμένος με τη Μαρί Σαντάλ Μίλλερ με την οποία έχει αποκτήσει πέντε παιδιά: τη Μαρία – Ολυμπία, τον Κωνσταντίνο – Αλέξιο, τον Αχιλλέα - Ανδρέα ,τον Οδυσσέα – Κίμωνα, τον  Αριστείδη - Σταύρο 

δείτε περισσότερα »
Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ο μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/04/2011

Το Άγιο Φως θα μεταφέρει στην Αθήνα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός Πάνου, ενώ εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, στην αποστολή που θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα θα συμμετέχει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.
Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλης. Η αντιπροσωπεία θα μεταβεί το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί την τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Η τελετή της Αφής θα γίνει στη 1 το μεσημέρι και μισή ώρα αργότερα το Αναστάσιμο Άγιο Φως αναμένεται να παραδοθεί από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'.

 

δείτε περισσότερα »
Ιερά Σύνοδος:«Η Εκκλησία πληρώνει φόρους αλλά κάποιοι το αμφισβητούν»
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 19/04/2011

Η Ιερά Σύνοδος σε Εγκύκλιο σημείωμά της, καλεί τις Ιερές Μητροπόλεις να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία και να την ενημερώσουν μέχρι την 30ηΑπριλίου περί του συνολικού ποσού του καταβληθέντος φόρου οικονομικού έτους 2011, δια τα εισοδήματα του έτους 2010. Ειδικότερα στο Εγκύκλιο Σημείωμα (φωτο) αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ως γνωστόν η Εκκλησία της Ελλάδος, πειθόμενη εις τους νόμους του Κράτους, υπόκειται εις φορολογίαν και αποδίδει αυτήν δια των νομικών προσώπων των Ιερών Μητροπόλεων, συνεισφέρουσα και δια του τρόπου αυτού εις τα έσοδα του Κράτους και θεωρούσα ότι επιτελεί συνάμα εθνικόν και κοινωνικόν καθήκον». Στη συνέχεια στο Εγκύκλιο Σημείωμα αναφέρεται: «Επειδή ωστόσο ο ρόλος της Εκκλησίας και η συμβολή Αυτής εις τα δημόσια έσοδα τελευταίως αμφισβητούνται, ιδία εις ό,τι αφορά εις την φορολόγησιν της ακινήτου περιουσίας Αυτής, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εν τη Συνεδρία Αυτής της 12ηςΑπριλίου 2011, απεφάσισεν όπως ενημερωθή πλήρως περί της ακριβούς διαστάσεως αυτής της προσφοράς της Εκκλησίας» 

δείτε περισσότερα »
Ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης για τον αείμνηστο αρχιμανδρίτη Μελέτιο Ρασντάν
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 19/04/2011

Ένας άξιος Λειτουργός του Υψίστου έφυγε ξαφνικά για την Ουράνιο Πολιτεία .΄Ενα νέο παιδί ,μόλις τριάντα χρόνων,γεμάτο ζωή,όνειρα,διάθεση για δουλειά μέσα στον Αμπελώνα του Κυρίου ,βρίσκεται τώρα στην Αγκαλιά του Ουράνιου Πατέρα.Εκεί θα βρει την Γαλήνη που επιζητούσε και την Πατρική στοργή που είχε στερηθεί.Ο κατά κόσμον Ελευθέριος Ρασντάν ήταν κοντά μας από βρέφος.Υπηρετούσε με ευλάβεια και ζήλο στο Άγιο Βήμα του Ναού μας-Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Ν.Φιλαδελφείας-και παρακολουθούσε με δίψα τα μαθήματα των Κατηχητικών μας Σχολείων. Αργότερα έγινε Αναγνώστης από τον Μητροπολίτη μας κ.Κωνσταντίνο και στην συνέχεια έλαβε την μεγάλη απόφαση να αφιερωθεί στην Εκκλησία .Στην Ιερά Μονή των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Δωρίδας θα γίνει Μοναχός από τον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη και θα λάβει το όνομα Τιμόθεος . 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177

Αρχείο Ειδήσεων
<Μάιος 2024>
ΔεΤρΤεΠεΠαΣάΚυ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάντε click ΕΔΩ για να επικοινωνήσετε μαζί μας.