Πρόταση του μητροπολίτη Καρυστίας: αρχιερείς να ενημερώσουν την τρόϊκα-Δεν υπάρχει θέμα με τη μισθοδοσία κληρικών

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 04/10/2011

Η εισήγηση του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου στη σημερινή συνεδρίαση της Συνόδου της Ιεραρχίας, σχολιάστηκε θετικά από τους αρχιερείς και επί της εισηγήσεώς του θα συνεχισθεί η αυριανή συνεδρίαση.  (Η εισήγηση δημοσιεύεται στην αρχική σελίδα του “ierovima”)

Πολλοί αρχιερείς, όπως ο Φιλίππων κ. Προκόπιος , ο Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος κ.α, χαρακτήρισαν κάποιες από τις αυριανές εισηγήσεις όπως αυτή για τις Οικουμενικές Συνόδους, άκαιρες τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες άλλα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την Εκκλησία και το ποίμνιό της και τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν.

 

Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη  Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ( αντιπρόεδρος της Ιεραρχίας), σύμφωνα με την οποία ομάδα αρχιερέων υπό τον αρχιεπίσκοπο να συναντηθεί με τους επικεφαλής της  τρόϊκα και να τους ενημερώσουν για την ακίνητη περιουσία που έχει προσφέρει η Εκκλησία στο Ελληνικό κράτος καθώς και τη συμβατική υποχρέωση που υπάρχει για τη μισθοδοσία των κληρικών.

Τέλος να σημειωθεί ότι δεν υφίσταται θέμα με τη μισθοδοσία των κληρικών, σύμφωνα με όσα είπε στους αρχιερείς ο αρχιεπίσκοπος ενώ άγνωστο παραμένει το θέμα  διορισμού των κληρικών.