Ρεπορτάζ

Οι αρχιερείς χάνουν αναδρομικά από τον Ιούλιο, 274 ευρώ το μήνα
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 31/07/2011

«Ψαλίδι» σε επιδόματα, αποζημιώσεις και παροχές των υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου βάζει η κυβέρνηση με στόχο την εξοικονόμηση μέχρι τέλος του έτους δαπάνης 175,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Με  τροπολογία που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ενσωματώθηκε στο πολυνομοσχέδιο «κουρεύονται» 20 επιδόματα που λαμβάνουν υπάλληλοι στον στενό δημόσιο τομέα, τους ΟΤΑ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.Συγκεκριμένα προβλέπονται μειώσεις,20% του επιδόματος του αποκλειστικού ειδικού λειτουργήματος των αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σήμερα ανέρχεται στα 274 ευρώ.

Επίσης προβλέπονται μειώσεις 20% του ερευνητικού επιδόματος του διδακτικού εν γένει προσωπικού των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών. Το νέο ψαλίδισμα των αποδοχών «μετρά» αναδρομικά από την 1η Ιουλίου. (ρεπορτάζ ierovima)

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Σεραφείμ: « Να γιατί είναι αδύνατος η ένωσις με τον διεθνή εγκληματία και υποκριτή Ρωμαιοκαθολικισμό»
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 29/07/2011

«Στήν ἔγκριτη ἐφημερίδα Guardian δημοσιεύθηκε ἀνταπόκρισις ἀπό τό Δουβλῖνο, τήν Ἰρλανδική Πρωτεύουσα, γιά τήν ἐπίθεση πού ἐξαπέλυσε ὁ Ἰρλανδός Πρωθυπουργός Ἔντα Κένι ἀλλά καί τό Ἰρλανδικό Κοινοβούλιο μέ ψήφισμά του κατά τοῦ Βατικανοῦ καί τῆς Ῥωμαιοκαθολικῆς παρασυναγωγῆς γιά τήν συγκάλυψη τρομακτικῶν σκανδάλων παιδεραστίας καί παρά φύσιν ἀσελγῶν πράξεων κατά ἀνηλίκων παίδων τῶν Ῥωμαιοκαθολικῶν Κληρικῶν ἀπό τήν Ῥωμαιοκαθολική Ἱεραρχία τῆς Ἰρλανδίας καί τό Βατικανό. Τό γνωστό σκάνδαλο Σμάϊθ προκάλεσε τό 1994 τήν κατάρρευση τοῦ κυβερνητικοῦ συνασπισμοῦ «Φιάνα Φάϊλ» καί τῶν Ἐργατικῶν. Τά χρόνια πού ἀκολούθησαν ἑκατοντάδες θύματα Ῥωμαιοκαθολικῶν Κληρικῶν προέβησαν σέ καταγγελίες δι’ ὅσα τραγικά ὑπέστησαν στάς χεῖρας των. Προσφάτως ἡ ἀνεξάρτητη ἐπιτροπή Κλόϊνι τοῦ Ἰρλανδικοῦ Κοινοβουλίου κατηγόρησε ἐπίσημα τήν Ἰρλανδική Ῥωμαιοκαθολική Ἱεραρχία ἀλλά καί τό Βατικανό ὅτι παρεμποδίζουν μεθοδικῶς τήν ἔρευνα ἐδῶ καί τρία χρόνια μολονότι ἔχουν δεσμευθεῖ δημόσια ὅτι θά συνεργαστοῦν μέ τίς ἀρχές προκειμένου νά ἐξιχνιαστοῦν τά εἰδεχθῆ καί φρικώδη ἐγκλήματα παιδεραστίας. Αὐτό ὡδήγησε τόν Πρωθυπουργό Ἔντα Κένι νά ἐκραγῆ μετ’ ὀργῆς ἐντός τοῦ Ἰρλανδικοῦ Κοινοβουλίου καί νά δηλώσει ὅτι: «δυστυχῶς ἀποκαλύφθηκαν ἡ δυσλειτουργία, ὁ ἐλιτισμός καί ὁ ναρκισσισμός πού κυριαρχοῦν στήν κουλτούρα τοῦ Βατικανοῦ».  

δείτε περισσότερα »
Εφοριακοί “μαϊμού” εξαπατούν κληρικούς-Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 28/07/2011

Με το 4524/1981  Εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος  περί φαινομένων εξαπατήσεως Κληρικών γίνεται μια προσπάθεια προειδοποιήσεως των ενδιαφερομένων εφημερίων για να μην εξαπατηθούν από πρόσωπα δολίως ενεργούντα. 

Διαβάστε: www.efimerios.gr: 457. Εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Συνόδου περί φαινομένων εξαπατήσεως Κληρικών. http://efimeriosgr.blogspot.com/2011/07/457.html#ixzz1TNKQlnb3

 

δείτε περισσότερα »
Η υπογραφή (που δεν βάζει) του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια, προκαλεί τεράστια προβλήματα στο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 28/07/2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Μια υπογραφή, που δεν βάζει ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ντίνος Ρόβλιας, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Το Ιερό Ίδρυμα, από τις αρχές Μαρτίου είχε ζητήσει την έγκριση διϋπουργικής απόφασης κατά το νόμο, για την πρόσληψη 70 εποχικών υπαλλήλων για τους μήνες αιχμής Μάϊο-Οκτώβριο. Να σημειωθεί ότι η πρόσληψη των εποχικών ΔΕΝ επιβαρύνει τον  Κρατικό Προϋπολογισμό, αλλά τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος, όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια, από συστάσεως του Ιερού Ιδρύματος.

Ο υφυπουργός, άγνωστο γιατί, δεν έχει υπογράψει μέχρι και σήμερα την έγκριση για την πρόσληψη του εποχικού προσωπικού, με αποτέλεσμα το ελάχιστο υπάρχον μόνιμο προσωπικό του Ιερού Ιδρύματος να αδυνατεί να εξυπηρετήσει όπως πρέπει τις ανάγκες του Ιδρύματος, οι  οποίες τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ιδιαίτερα αυξημένες εξ’ αιτίας των χιλιάδων προσκυνητών που το επισκέπτονται για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Και να σκεφτεί κανείς ότι πλησιάζει ο Δεκαπεντάγουστος. 

δείτε περισσότερα »
Κλιματιστικά στην Αχειροποίητο ήθελε να τοποθετήσει ο μητροπολίτης Άνθιμος
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 28/07/2011

Κλιματιστικά ήθελε να τοποθετήσει στην… Παναγία Αχειροποίητο η μητρόπολη Θεσσαλονίκης, αφού θεωρεί ότι η θερμοκρασία τους θερινούς μήνες  εντός του  ιστορικού ναού, που αποτελεί σημαντικό μνημείο της συμπρωτεύουσας,  είναι ανυπόφορη. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, με έκπληξη δέχθηκε το αίτημα της μητροπόλεως που έφερε την υπογραφή του παναγιωτάτου μητροπολίτη κ. Άνθιμου και φυσικά απάντησε αρνητικά.

Τα κλιματιστικά (τύπου inverter) θα τοποθετούνταν στην ανατολική πλευρά του ναού και συγκεκριμένα στην κόγχη του Ιερού που είναι το πιο σημαντικό και καλοδιατηρημένο τμήμα αυτού του χριστιανικού μνημείου.

Ο μεγάλος ναός της Θεοτόκου, γνωστότερος σήμερα ως ναός της Αχειροποιήτου, λόγω της λατρευτικής "αχειροποίητης" εικόνας που φυλασσόταν στο ναό, είναι κτίσμα της δεκαετίας 450-460.

Αντιπροσωπευτικός της λεγόμενης ελληνιστικής βασιλικής, με τρία κλίτη και υπερώο, ο ναός αποτελεί κόσμημα της Θεσσαλονίκης και αντιπροσωπευτικό δείγμα της παλαιοχριστιανικής αρχιτεκτονικής.  

δείτε περισσότερα »
Κρυπτοχριστιανοί είναι 15.000.000 Τούρκοι!
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 28/07/2011

(πηγή: orthodoxia-ellinismos) Μὲ κομμένη κυριολεκτικὰ ἀνάσα παρακολούθησε τὸ κοινὸ τη διάλεξη τοῦ γνωστοῦ δημοσιογράφου Νίκου Χειλαδάκη , ποὺ ἔγινε στὸ Δῆμο Θέρμης καὶ μεταδόθηκε ἀπὸ τὸν Τηλεοπτικὸ Σταθμὸ 4ε τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, σχετικὰ μὲ τὴν Ὀρθοδοξία στὴ σημερινὴ Τουρκία. Ὁ δημοσιογράφος, μὲ πολυετῆ ἔρευνα, μὲ ἀπολύτως τεκμηριωμένα στοιχεῖα, πολλὰ ἐκ τῶν ὁποίων δημοσιεύματα τοῦ ἴδιου του Τουρκικοῦ Τύπου, ἀκόμα καὶ μὲ βίντεο ἀπὸ ἐκπομπὲς τῆς τουρκικῆς τηλεόρασης, ἀποκάλυψε μία ἄλλη, ἐντελῶς ἄγνωστη καὶ θαμμένη πλευρὰ τῆς πραγματικότητας στὴ σημερινὴ Τουρκία, κατὰ τὴν ὁποία δεκάδες, ἑκατοντάδες βαφτίζονται φανερὰ πλέον Χριστιανοὶ Ὀρθόδοξοι, χιλιάδες εἶναι ἐκεῖνοι ποὺ μεταβαίνουν στὰ Ὀρθόδοξα προσκυνήματα, Ἐκκλησιὲς καὶ Ἁγιάσματα, ἐνῶ ἐπιφανεῖς Τοῦρκοι παρακολουθοῦν μὲ δέος τὴ Θεία Λειτουργία!

 

δείτε περισσότερα »
Αποσύρθηκε προσωρινά η τροπολογία για το τζαμί στον Βοτανικό
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 27/07/2011

Απέσυρε την τροπολογία που προβλέπει τη δημιουργία τζαμιού στον Βοτανικό και παράταση της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων έως 31.12.2011 ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου από το νομοσχέδιο για τις ενεργειακές αγορές.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που ξεκίνησε χθες στη Βουλή οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κάλεσαν τον υπουργό να την αποσύρει. 

Ο υπουργός την απέσυρε, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη τροπολογία ρυθμίζει μια σειρά θεμάτων που χειρίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης ο οποίος -όπως είπε- δεν μπορεί να είναι στη Βουλή για να την αναπτύξει. Ο ίδιος έκανε λόγο για "χειρονομία καλής θέλησης" και αναμένεται να την επανακαταθέσει την προσεχή Πέμπτη, αυτή τη φορά όμως στο νομοσχέδιο για την τουριστική κατοικία και τα αυθαίρετα.

  

δείτε περισσότερα »
Η παραίτηση, ο βοηθός και κάποιος αρχιμανδρίτης
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 27/07/2011

Του Κώστα Ζαφειρίου

«Παραιτείται από τον μητροπολιτικό θρόνο και η θέση πληρούται από τον βοηθό επίσκοπο. Την ίδια στιγμή, αφού αδειάζει θέση βοηθού, αρχιμανδρίτης σπεύδει να την πληρώσει. Αποστολή εξετελέσθη». Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα καλά σενάρια που κυκλοφορούν τους τελευταίους μήνες στους εκκλησιαστικούς κύκλους.Σενάριο που ωφελεί κάποιους και προβληματίζει κάποιους άλλους.

Είναι περίεργο όμως με πόση ευκολία επεξεργάζονται αυτό το καλό σενάριο οι ρασοφόροι πρωταγωνιστές.

Είναι περίεργο που δεν «ψιλιάζονται» ότι τα σενάρια όσο καλά και αν είναι, κάποτε μένουν σενάρια ή όνειρα θερινής νυκτός.

Ποιος τους έχει διαβεβαιώσει ότι οι υπόλοιποι θα συναινέσουν; Ποιος τους έχει εμπνεύσει σιγουριά, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, απαξιώνει το Συνοδικό σύστημα; Αφελείς; Προπέτες; Σίγουροι; Μήπως πίσω από όλα αυτά κρύβεται κάτι άλλο;

Αξιόπιστες πληροφορίες, ταπεινές σκέψεις. 

δείτε περισσότερα »
Επιμένει ο Κρις Σπύρου στο «άνοιγμα» της Αγιά Σοφιάς
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 26/07/2011

Στην τελευταία συνέντευξή του ο Ελληνοαμερικανός κ. Κρις Σπύρου ενημέρωσε ότι κινητοποίησε την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής, για τις ενέργειες της κίνησής του «Ελεύθερη Αγιά Σοφιά».

Οι παριστάμενοι δύο διακεκριμένοι νομικοί, οι κ.κ. Δημητριάδης και Παρασκευάς, ανέφεραν ότι υπέβαλαν αγωγή κατά της Τουρκίας στο Διεθνές Δικαστήριο, για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επειδή η Τουρκία δεν επιτρέπει την λειτουργία στον χριστιανικό ναό της Αγιά Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη.

Η Αμερικανική Επιτροπή ενέκρινε ψήφισμα (ομόφωνα σχεδόν, με 43 ψήφους υπέρ και μόνο μία ψήφο κατά) με το οποίο ζητά από την Τουρκία τον σεβασμό της χριστιανικής κληρονομιάς και των χώρων λατρείας. Αναμένεται και η έγκριση του ψηφίσματος από την ολομέλεια της αμερικανικής Βουλής. 

δείτε περισσότερα »
Ο αρχιεπίσκοπος βολιδοσκοπεί μητροπολίτες για τις Συνοδικές Επιτροπές
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 25/07/2011

Τις τελευταίες μέρες ο αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος βολιδοσκοπεί μητροπολίτες και διερευνά τις διαθέσεις τους στην πρόταση του να αναλάβουν επικεφαλής κάποιας Συνοδικής Επιτροπής.

Από τις 12 Συνοδικές Επιτροπές, τέσσερις συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον, (εξαιρουμένων βεβαίως των επί της Αρχιγραμματείας και επί των Οικονομικών): η επί των Αιρέσεων, η επί των Διορθοδόξων - Διαχριστιανικών Σχέσεων, επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και η επί του Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του «ierovima»,προ ημερών,ο αρχιεπίσκοπος εισέπραξε από μητροπολίτη του νομού Αττικής άρνηση όταν του πρότεινε να αναλάβει πρόεδρος  κάποιας Συνοδικής Επιτροπής, ενώ την ίδια θέση αποδέχθηκε μητροπολίτης από τη Βόρεια Ελλάδα.  

Οι ενέργειες αυτές του αρχιεπισκόπου έχουν γίνει γνωστές στους  αρχιερατικούς κύκλους και πολλοί μητροπολίτες λέγουν ότι «το λόγο για την πλήρωση των Συνοδικών Επιτροπών έχει μόνο η Σύνοδος ».

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178