Ρεπορτάζ

Συλλήψεις για την «αμαρτωλή» ΜΚΟ - Βίντεο
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 21/12/2012

ierovima.gr-Τον κύκλο της… «αμαρτίας» ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στην ΜΚΟ «Ο Κύκλος της Πάτμου» (πηγή Έθνος). Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομερή στοιχεία της έρευνας που πια έχει τραβήξει το δρόμο της Δικαιοσύνης, με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος βάρος 14 μελών της οργάνωσης, αλλά και συγγενών τους. Επίσης, έχει εκδοθεί και βούλευμα για δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ είχε στόχο τη σύνδεση της θρησκευτικής συνείδησης με το περιβάλλον. Διοργανώθηκαν συνολικά εννέα συμπόσια για τα οποία δαπανήθηκαν τεράστια ποσά και γίνονταν σε πλοία στον Μισισιπή, τον Νείλο, τον Δούναβη αλλά και την Αρκτική.

Η φωτογραφία (Ν.Μαγγίνας)  που δημοσιεύουμε είναι από  το 8ο Περιβαλλοντικό Συμπόσιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που διοργάνωσε η «αμαρτωλή» ΜΚΟ τον Οκτώβριο 2009, υπό τον  τίτλο: «Ο Μέγας Ποταμός Μισισιπής: Αποκαθιστώντας την Ισορροπία».
Στο συμπόσιο, εκτός του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, οι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος Αθανάσιος, Ατλάντας Αλέξιος, Γαλλίας Εμμανουήλ, Κορέας Αμβρόσιος, ο Καρδινάλιος Θεόδωρος Μακ Κάρικ, ο Λόρδος Επίσκοπος του Λονδίνου Δρ. Ρίτσαρντ Τσάρτρες, καθώς επίσης και το σύνολο των συνέδρων που συμμετέχουν στο συμπόσιο του Πατριαρχείου.
Σημειώνεται πως το συμπόσιο παρακολούθησαν περίπου 150 θρησκευτικοί λειτουργοί, περιβαλλοντολόγοι, ειδικοί επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, μέλη οικολογικών φορέων και δημοσιογράφοι από τις ΗΠΑ , την Ελλάδα (δωρεάν) και άλλες χώρες. 

δείτε περισσότερα »
"Πάρτε κόσμε την Καινή Διαθήκη"!
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 19/12/2012

ierovima.gr-Γέμισε το κέντρο της Αθήνας από ηλικιωμένες κυρίες που διανέμουν στους περαστικούς, δωρεάν βιβλιαράκια της Καινής Διαθήκης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ελληνική Βιβλική Εταιρία και διανέμει την Καινή Διαθήκη την "μεταφρασθείσα εκ του Ελληνικού υπό του Ορθοδόξου Κληρικού  και Καθηγητού του Εθνικού Πανεπιστημίου αειμνήστου Νεοφύτου  Βάμβα".
Μαζί με την Καινή Διαθήκη μοιράζουν και ένα έντυπο με ένα ποιήμα που τιτλοφορείται "Το δικό μου σταυρό κουβαλούσες" καθώς και ένα μικρό βιβλιαράκι με τίτλο "ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΣΑΣ". Στην τελευταία σελίδα διαβάζουμε:"Διαβάζετε την Αγία Γραφή. Ο λόγος του Θεού είναι παντοτεινός".
 

δείτε περισσότερα »
Άθρησκος ο ένας στους έξι κατοίκους του πλανήτη
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 19/12/2012

 

Αθρησκος είναι ο ένας στους έξι ανθρώπους στον πλανήτη. Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού ινστιτούτου Pew, οι άθρησκοι ισοδυναμούν με το 16% του παγκόσμιου πληθυσμού και αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη «θρησκευτική» ομάδα. Οι χριστιανοί είναι η πολυπληθέστερη ομάδα, με 2,2 δισεκατομμύρια πιστούς που αντιστοιχούν στο 32% του παγκόσμιου πληθυσμού. Ακολουθούν οι μουσουλμάνοι με 1,6 δισ., οι ινδουιστές με 1 δισ., ενώ οι βουδιστές αριθμούν περί το μισό δισεκατομμύριο.


 

δείτε περισσότερα »
Ανακοίνωση από την εταιρία ΠΙΝΔΟΣ
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 19/12/2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΙΝΔΟΣ

 

ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΜΕ ΤΟ HALLAL ΚΑΙ ΤΗΝ « ΠΙΝΔΟΣ»

 

Τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ είναι Ελληνικά σφάζονται όπως όλα τα Ελληνικά κοτόπουλα και δεν έχουν καμία σχέση με τελετουργικά και μουσουλμάνους.

Το HALLALχρησιμοποιείται μόνο όταν γίνεται εξαγωγή κοτόπουλων κατεψυγμένων σε τρίτες μουσουλμανικές χώρες.

Τα κοτόπουλα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά δεν πιστοποιούνται από κανέναν ΜΟΥΦΤΗ και δεν έχουν καμία πιστοποίηση που να έχει σχέση με μουσουλμάνους.

Η ΠΙΝΔΟΣ σε συνεργασία με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία διανέμει κάθε χρόνο χιλιάδες κοτόπουλα σε φτωχές Ελληνικές οικογένειες.

Οι 500 πτηνοτρόφοι και οι 700 εργαζόμενοι στην ΠΙΝΔΟ είναι όλοι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.    

δείτε περισσότερα »
Γκι, το "αγκάθι του Χριστού"
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 18/12/2012

Σε πολλά εκκλησιαστικά ημερολόγια, βρίσκουμε την παραμονή των Χριστουγέννων να αναφέρεται ως η ημέρα που οι εκκλησίες είναι δαφνοστόλιστες. Ένα έθιμο που είναι ριζωμένο το ίδιο βαθιά στη σύγχρονη εποχή όπως και στους ειδωλολάτρες ή τους πρώτους Χριστιανούς.
Επίσης ένας παλιός μύθος λέει ότι το καλλωπιστικό φυτό γκι  φύτρωσε για πρώτη φορά στις πατημασιές του Χριστού, όταν αυτός βάδιζε στη γη και τα αγκαθωτά φύλλα του αλλά και οι κόκκινοι καρποί του, συμβολίζουν τα μαρτύρια Του Σωτήρα, λόγος για τον οποίο το γκι λέγεται και το «αγκάθι του Χριστού» σε πολλές γλώσσες της Βόρειας Ευρώπης.

 

δείτε περισσότερα »
Πολιτικό κόμμα από το "Κίνημα του Γέροντος Παϊσίου"-video
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 18/12/2012

ierovima.gr-Το "Κίνημα των φίλων του Γέροντος Παϊσίου", ίδρυσε το πολιτικό κόμμα "Κίνημα της Ελλάδος", στις 12-12-2012, ημερομηνία που δεν επελέγη τυχαία.

 

""Ιδεολογίες" σαν του νοσηρού Ναζισμού, του Κομμουνισμού, του Σοσιαλισμού, του Νεοφιλελευθερισμού, καταστρέψανε την πατρίδα μας και καταφτώχυναν πνευματικά και υλικά τον λαό μας!   Μονάχα μια σημαία έμεινε όρθια! Δρόμος που κράτησε 1.000 ολόκληρα χρόνια την πιο μεγάλη, φωτεινή και ένδοξη Αυτοκρατορία που είδε ποτέ ο κόσμος! Ο δρόμος του Ενωμένου Ορθόδοξου Ελληνισμού!", διαβάζουμε στη σελίδα του κόμματος στο facebook.

 


Άγνωστο προς το παρόν ποιοί είναι τα ιδρυτικά μέλη, αλλά δεν ανησυχούμε γιατί όπως μας διαβεβαιώνουν πως "φέρνουμε αγάπη! Και όχι εκδίκηση! Δημιουργία και όχι χάος! Κτίσιμο και όχι γκρέμισμα! Αξιοπρέπεια και όχι δουλεία! Συμφιλίωση και όχι διχόνοια! Ειρήνη και όχι εμφύλιο!".

 

Στην διακήρυξή του κόμματος διαβάζουμε ότι έχουν σκοπό "την άμεση οργάνωση του παγκόσμιου Ορθόδοξου Ελληνισμού για την Αναγέννηση της χώρας, βασισμένης στα νάματα των διδαχών και προφητειών του αγίου Γέροντος Παϊσίου, σε  έναν διαρκή αγώνα για την Πίστη, την Πατρίδα και τον Συνάνθρωπο, με στόχο να επιτύχουμε με τη βοήθεια του Θεού, τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και όλων των Αγίων, την Ανάσταση της χώρας και του λαού μας, ώστε το 2021 ο Ελληνισμός να έχει γίνει ξανά ο πρωτοπόρος και δυναμικός πρωταγωνιστής της Οικουμένης, διακόσια χρόνια μετά την μεγαλειώδη Επανάσταση και Παλιγγενεσία του 1821".

δείτε περισσότερα »
Γυμνοί μπροστά στην φάτνη!
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 18/12/2012

Την κατηγορία της καθύβρισης θρησκεύματος αντιμετωπίζουν δύο αλλοδαποί που συνελήφθησαν τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης των Χανίων.Οι συλληφθέντες βρέθηκαν στις 02:30 μετά τα μεσάνυκτα στην πλατεία της δημοτικής αγοράς όπου βρίσκεται το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου και η φάτνη της γέννησης του Θεανθρώπου.Ο ένας από αυτούς, έβγαλε τα ρούχα του, στάθηκε μπροστά στη φάτνη, ενώ ο φίλος του τον φωτογράφιζε.Περαστικοί που βρέθηκαν στο σημείο και αντιλήφθηκαν το περιστατικό ειδοποίησαν διερχόμενους αστυνομικούς οι οποίοι συνέλαβαν τους δύο άνδρες.  

δείτε περισσότερα »
Ο Αρχιεπίσκοπος Αρμενίων Ελλάδος στην Κομοτηνή
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 18/12/2012

(πηγή-φωτο:xronos.gr) Με επίκεντρο τις θρησκευτικές εκδηλώσεις των Αρμενίων της Κομοτηνής παραβρέθηκε για δύο μέρες στην πόλη μας ο αρχιεπίσκοπος της ορθοδόξου Αρμενικής Εκκλησίας Χορέν Δογραματζιάν ο οποίος κατά την διάρκεια ομιλίας του ανακοίνωσε την απόφαση να ορισθεί η πρωτεύουσα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η Κομοτηνή, ως έδρα της περιφέρειας της Αρμενικής κοινότητας.  Αυτό δεν γίνεται τυχαία αφού από εδώ εκπορεύονται πολλές στρατηγικές και πολιτικές με στόχο τον αφελληνισμό της περιοχής.
Στη φωτογραφία ο αρχιεπίσκοπος των Αρμενίων Ελλάδος Χορέν Δογραματζιάν με την χαρακτηριστική του θρησκευτική περιβολή φωτογραφίζεται με τον πρωτοσύγκελο της μητροπόλεως Κομοτηνής, την χορωδία
 

δείτε περισσότερα »
Ο Αλλάχ πήγε..."Πίνδο"- Τρώμε κοτόπουλα με την ευλογία του...μουφτή
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 16/12/2012

από τον Κώστα Ζαφειρίου-Espresso


Με ειδικό, μουσουλμανικό τρόπο, που προϋποθέτει ολόκληρο τελετουργικό με επίκληση στον Αλλάχ, σφάζονται τα κοτόπουλα "Πίνδος" στα Ιωάννινα, ώστε να λάβουν με την έγκριση του μουμφτή το ειδικό πιστοποιητικό Hallel (Χαλάλ) και στη συνέχεια να διοχετευτούν στον Ελληνικό Στρατό, αφού η εταιρία είναι ένας από τους προμηθευτές πουλερικών και τη λοιπή αγορά.

 

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το σύνθημα της εταιρείας "τα νόστιμα ορεινά κοτόπουλα κουβαλάνε αξίες", εννοώντας προφανώς αξίες, το μουσουλμανικό τρόπο σφαγής τους, κάτι που αγνοούν οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι καταναλωτές.

Η εταιρεία ΠΙΝΔΟΣ, ένας απο τους επίσημους προμηθευτές κρέατος και πουλερικών του Ελληνικού Στρατού, αναφέρει πως το κρέας της είναι χαλάλ (Helal meat) και παίρνει την ευλογία του Μουφτή.


"Η Πίνδος εφαρμόζει όλα τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα για την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.Τα Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, έχουν την πιστοποίηση ΧΑΛΛΑΛ (XALLAL), από τον Μουφτή Ξάνθης, για την τήρηση της διαδικασίας που προβλέπεται από την Μουσουλμανική Θρησκεία", διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της αγροτικού συνεταιρισμού Ιωαννίνων Πίνδος ενώ παρατίθεται και η Βεβαίωση  του Μουμφτή Ξάνθης Μεμέτ-Εμίν-Σινίκογλου, στην οποία διαβάζουμε. "Έχουμε αναλάβει την σχετική υποχρέωση να μεταβαίνουμε, κάθε φορά και κατόπιν σχετικού αιτήματος, στο πτηνοτροφείο της εταιρίας Πίνδος που βρίσκεται στη θέση "Πίνδος" των Ιωαννίνων, ως μια επιτροπή που αποτελείται από μένα και τους κυρίους (παρατίθενται τέσσερα ονόματα μουσουλμάνων κατοίκων Ξάνθης), προκειμένου να διαπιστώνουμε εάν και κατά πόσο τηρείται από τον Ζουμπούλ Αχμέτ, κάτοικο Ξάνθης και υπεύθυνο σφαγής των πτηνών, η διαδικασία που προβλέπεται από την Μουσουλμανική Θρησκεία και η οποία επιβάλλει την αναφορά, κατά την σφαγή αυτών το ρητό "Μπισμιλλάχ Ερραχμάν Ερραχήμ, Αλλάχου Εκμπάρ", που σημαίνει πιστοποίηση ΧΑΛΛΑΛ (HALLAL)""
Με τον όρο «χαλάλ» περιγράφονται τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και προετοιμαστεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες της μουσουλμανικής θρησκείας.
Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρία , πριν θανατώσουν ένα κοτόπουλο,  ο μουσουλμάνος εργαζόμενος διαβάζει,μία Μουσουλμανική προσευχή και κατόπιν θανατώνει το κοτόπουλο λέγοντας τα λόγια "Μπισμιλλάχ Ερραχμάν Ερραχήμ, Αλλάχου Εκμπάρ".
Η διαδικασία αυτή, δηλαδή του μουσουλμανικού τρόπου σφαγής,  έχει ξεκινήσει στην εταιρία από το 2003 και ελάχιστοι καταναλωτές, στην μεγάλη πλειονότητά τους Χριστιανοί Ορθόδοξοιξοι γνωρίζουν ότι τρώνε κοτόπουλα που έχουν ευλογηθεί από τον Μουφτή αφού προηγουμένως έχουν σφαγιαστεί στο όνομα του Αλλάχ.
Και για όσους δεν ήξεραν την ιστορία του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού, διαβάζουμε από την ιστοσελίδα του: "Ξεκινώντας 50 χρόνια πριν, 7 αγρότες από τον Νομό Ιωαννίνων παρακινούμενοι από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, αποφάσισαν να ασχοληθούν με την παραγωγή πουλερικών ως συμπλήρωμα στο εισόδημα τους.
Με προσπάθεια και αγάπη, ο Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ που τότε απασχολούσε 2 άτομα και είχε παραγωγή 500 κοτόπουλα την εβδομάδα, σήμερα έφτασε να έχει 572 μέλη παραγωγούς πτηνοτρόφους που εργάζονται με ευθύνη και μεράκι 800 εξειδικευμένους εργαζόμενους και να σφάζει 500.000 κοτόπουλα την εβδομάδα."

Τι είναι το χαλάλ

Halal (χαλάλ) είναι  αραβική λέξη που σημαίνει «επιτρεπτό». Η σφαγή ενός ζώου, για να λάβει πιστοποίηση halal ακολουθεί συγκεκριμένη ιεροτελεστία που την ορίζουν μουσουλμανικοί κανόνες:1/ το ζώο να έχει τραφεί μόνο με φυτική τροφή που δεν περιέχει ζωϊκά υποπροϊόντα 2/ Κατα τη διάρκεια της σφαγής του ζώου (στην περίπτωσή μας του πουλερικού), πρέπει να προφέρεται το όνομα του Αλλάχ,3/ το μαχαίρι πρέπει να είναι ιδιαίτερα κοφτερό ώστε η τομή στο λαιμό του πουλερικού να γίνει άμεσα 4/το ζώο που θα οδηγηθεί στον τόπο της σφαγής δεν πρέπει να έχει χάσει τις αισθήσεις του 5/ το πουλερικό πρέπει αμέσως μετά τη σφαγή να κρεμαστεί ανάποδα και να αιμοραγήσει μέχρι να στεγνώσει, γιατί άμα υπάρχει αίμα το κοτόπουλο δεν είναι χαλάλ, 6/ όλοι η διαδικασία πρέπει να γίνει από μουσουλμάνο.   

δείτε περισσότερα »
Βατικανό: Οι γάμοι ομοφυλοφίλων απειλή για την ειρήνη
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 16/12/2012

Μια ομάδα διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τη στάση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας όσον αφορά τους γάμους ομοφυλοφίλων προσπάθησε την Κυριακή να «εισβάλουν» στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό την ώρα που ο Πάπας Βενέδικτος ΧVI απηύθυνε το εβδομαδιαίο κήρυγμά του προς τους προσκυνητές.

Οι διαδηλωτές - οι οποίοι κρατήθηκαν έξω από την πλατεία από την ιταλική αστυνομία - εξοργίστηκαν από τις δηλώσεις που έκανε ο ποντίφικας την Παρασκευή σύμφωνα με τις οποίες «οι προσπάθειες νομιμοποίησης των γάμων των ομοφυλοφίλων περιλαμβάνονται μεταξύ των απειλών για την ειρήνη στον κόσμο»!
«Θεωρούμε απαράδεκτο τον ισχυρισμό
 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150