Ρεπορτάζ

«Ναι» στους ομοφυλόφιλους επισκόπους
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 04/01/2013

Λονδίνο 

Αίρει η Αγγλικανική Εκκλησία την απαγόρευσή σε ομοφυλόφιλους ιερείς να χειροτονούνται επίσκοποι, σε μια ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας απόφαση, που ξεσηκώνει πάντως μεγάλες αντιδράσεις εκ μέρους συντηρητικών Αγγλικανών.

Η Ιερά Σύνοδος της Αγγλικανικής Εκκλησίας ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπεται να χειροτονούνται επίσκοποι ομοφυλόφιλοι ιερείς που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, αρκεί να αναλάβουν δέσμευση αγαμίας. Οι συντηρητικοί Αγγλικανοί αντιδρούν έντονα, διαμηνύοντας ότι

δείτε περισσότερα »
Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στην Πρέβεζα
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 30/12/2012

Την 30η Δεκεμβρίου 2012, πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη των Αγίων Ιακώβου του Aδελφοθέου πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων, Ιωσήφ του μνήστορος και Δαυΐδ του προφητάνακτος.

    Συνηθίζεται στη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Aδελφοθέου να τελείται η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία, που κατά την παράδοση συνέγραψε ο ίδιος ο Άγιος Ιάκωβος. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ιδιάζουσα Λειτουργική ευκαιρία όπου οι πιστοί θα μεταφερθούν νοητά μέσα από τα Ιερά κείμενα και τα δρώμενα στην αίγλη, την μεγαλοπρέπεια και ταυτόχρονα την στιβαρή απλότητα της αρχαίας Εκκλησίας.
    Γι᾿ αυτό κι᾿ εφέτος στον Ι. Ναό Ἁγίου Κωνσταντίνου Πρεβέζης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομοςσυμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων τέλεσε την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.
     Πλήθος πιστών συμμετείχαν στην αρχαία αυτή μυσταγωγεία όπου τον θείο λόγο εκύρηξε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος, ο οποίος μας έκανε κοινωνους στη γνώση της θείας λατρείας και ειδικότερα της Ιεροσολυμίτικης λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. 

δείτε περισσότερα »
Το δώρο της Κοινότητας του Αγίου Όρους στον αρχηγό ΓΕΝ
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 30/12/2012

Την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012, αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους αποτελούμενη από τον Ιερομόναχο Νικόδημο της Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας και τον Ιερομόναχο Νικόδημο της Ι.Μ. Αγίου Παύλου, επέδωσαν στον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη ΠΝ πίνακα, ο οποίος απεικονίζει την απελευθέρωση του Αγίου Όρους από τον Ελληνικό Στόλο το 1912.  

δείτε περισσότερα »
Αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα σχέδια του αρχιεπισκόπου
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 30/12/2012

Ναι μεν αλλά» φαίνεται πως είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διάθεση της εκκλησιαστικής γης σε όσους θα ήθελαν να τη δουλέψουν.

Χθες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, συντονίστρια κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Ηρώ Διώτη εξέφρασε ερωτήματα και ανησυχίες αναφορικά με το ζήτημα. 
 Συγκεκριμένα η κα Διώτη ανέφερε: «Εύλογα ερωτήματα και ανησυχίες προκαλούν οι δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σχετικά με την πρόθεση της Εκκλησίας να παραχωρήσει για χρήση αγροτική γη», και  

δείτε περισσότερα »
«Η ζωντανή εκκλησιαστική και πνευματική μας ζωή θα αποτελέσει την απάντηση στην κρίση»
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 30/12/2012

To

 

www.ierovima.gr

 

 

σας εύχεται

 

 

καλή και ευλογημένη χρονιά

 

 

 

δείτε περισσότερα »
Η …Εκκλησία-φάντασμα-VIDEO
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 28/12/2012

Orthodoksikoritsa.com-Ούτε την Γέννηση του Κυρίου μας δεν σεβάστηκαν οι ψευδοπατριώτες, αντί-ορθόδοξοι της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας οι οποίοι επέλεξαν να «εορτάσουν» με τον ψευδό-ιερέα Νικόλα Μάρκου μία γιορτή οι οποία δεν έχει καμία σχέση με την πίστη τους και την προέλευση τους.

Σε μία καταπληκτική σκηνοθεσία από το μεγαλύτερο και αντι-ορθόδοξο (ισλαμικό) μέσο όπως το τηλεοπτικό κανάλι Top-Channelπαρουσιάστηκε η «ταινία» «Οι Μουσουλμάνοι Οθωμανοί, γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με τον  καλύτερο ηθοποιό που παίζει τον ιερέα. Τα κεριά άναψαν σαν ποταμός  ώστε να δείξουν ότι υπήρχαν πολλοί άνθρωποι και συγχρόνως οι μόνοι που ήταν εκεί ήταν η γλείφτες του Σπαχίου που θέλουν ένα κομμάτι ψωμί και θέλουν να φαίνονται στις τηλεοράσεις για να ικανοποιήσουν τα αισθήματα κατωτερότητας αλλά και τα κατώτερα ζωώδη συναισθήματα τους  που τους οδηγούν εναντίων της ορθοδοξίας.

Ενώ ένα παλιό «ιερέας» έκανε πως τελούσε Θεία Λειτουργία και σταμάτησε στην μέση του μυστηρίου για να αγκαλιάσει το μεγαλύτερο εχθρό των νεότερων εποχών της ορθοδοξίας, τον ανόητο, θρασύδειλο και τυχοδιώκτη Σπαχίου.

Η σκηνοθεσία ήταν ξεκάθαρη , αλλά έφτασε την αποκορύφωση της όταν έβαλαν δύο παιδιά να κάνουν το σταυρό για να φαινόταν ότι ποίος ξέρει πόσους πιστούς έχει αυτή η Εκκλησία Φάντασμα.

Ανάμεσα στα άλλα, βγαίνει έξω αυτό το κλόουν και λέει « Στάζει η σκεπή και ο Γιαννουλάτος δεν έχει χρήματα να το φτιάξει» και φυσικά αυτό το έλεγε γεμάτο μίσος και ζητούσε λογαριασμό από τον Μακαριότατο. Αυτός ο πιστός μουσουλμάνος ας μην χύνει κροκοδείλια δάκρια για την Εκκλησία της Παναγίας γιατί εάν βρίσκετε σ’ αυτήν την κατάσταση βρίσκετε εξαιτίας όσων είχαν μαζευτεί εκεί με αρχηγό αυτόν τον αρχικλέφταρα  που έχει πάρει με την βία το ναό αυτό και έχει αυτό-ανακηρυχτεί αρχηγός μιας ανύπαρκτης εκκλησίας. Αλλά επίσης φταίνε οι πρόγονοι σας Οθωμανοί και Κομμουνιστές που κατέστρεψαν τους ναούς παντού.   Εάν δεν ήταν ο Αρχιεπίσκοπος μας τώρα δεν θα είχατε αφήσει τίποτα από αυτά που είχαν μείνει και δεν θα επιτρέπατε το χτίσιμο καμίας νέας εκκλησίας. Φυσικά το έργο του σας τρελαίνει γιατί θα θέλατε να μην υπάρχουμε.

Μια και αυτή η Εκκλησία Φάντασμα έχει τόσους πιστούς ας φτιάξει την σκεπή με την βοήθεια τους,  γιατί τα χρήματα τη Ορθόδοξης Εκκλησίας τα θέλετε αλλά τα θέλετε όχι για να χτίζετε αλλά για να την καταστρέψετε και να τα χρησιμοποιείτε εναντίων της.

Γιατί δεν δίνει χρήματα η Ερυθ. Συμμ. που έχει και καλή χρηματοδότηση; Η μήπως δεν την αφήνουν οι Γκρίζοι Λύκοι από την ανατολή!!!

Δεν έχει πρόσωπο εσύ κύριε να ζητάς λογαριασμό από τον Αρχηγό της Εκκλησίας μας την Ημέρα της Μεγάλης Γιορτής μας, για κάτι που είναι προϊόν δικό σας και των τρελών σαν του λόγου σου.

Εσείς τροφοδοτείτε ένα φάντασμα όχι γιατί μας αγαπάτε αλλά για να μας διχάσετε, μην νομίζετε ότι πηγαίνοντας εκεί τον βοηθήσατε απεναντίας αγανακτήσατε περισσότερο κάθε ορθόδοξο πιστό.

Μην τολμήσετε, να υποκρίνεστε πως μας αγαπάτε, ότι ενδιαφέρεστε για μας και τους χώρους λατρείας μας.

Τώρα πρέπει εμείς να υποβάλουμε αίτημα να γίνετε ανεπιθύμητο πρόσωπο  στους ναούς μας και να μην τολμήσετε να βάλετε το πόδι σας εκεί γιατί με το ένα η το άλλο τρόπο θα σας ξεραθεί.

Παραπονεθήκατε ότι στους ναούς μας μπήκαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά σας λέμε ότι τουλάχιστον αυτοί ήταν ορθόδοξοι ενώ εσείς όχι μόνο που δεν είστε πιστοί αλλά είστε και ομοϊδεάτες , πολιτικά, με αυτούς.

Εάν σταματούσαμε αυτούς φυσικά εσύ και η παρέα σου δεν πρέπει να πλησιάσετε ούτε στα 500 μέτρα από τους ναούς μας.

Ο λύκος με προβιά μας δείχνει ποιόν πρέπει να έχουμε αρχηγό εμείς τα πρόβατα για να μας φάει ευκολότερα.

Πότε θα σταματήσει αυτή η παρωδία; Όταν θα ξυπνήσουμε εμείς.

Σύντομα θα πάρετε και την απάντηση σας μην στεναχωριέστε!  

δείτε περισσότερα »
Πεινασμένοι και άστεγοι αναζητούν σωτηρία στο Άγιον Όρος
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 24/12/2012

Όλο και περισσότερος κόσμος αναζητά καταφύγιο στα μοναστήρια του Αγίου Όρους για να επιβιώσει υπογραμμίζει ο μοναχός της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, Νικόδημος, εξ' αιτίας της βαθύτατης κρίσης που πλήττει την Ελλάδα...
''Αναρίθμητοι είναι οι άνθρωποι που περιφέρονται στο Άγιο Όρος, από το ένα μοναστήρι στο άλλο για να εξασφαλίσουν τροφή και στέγη, προκειμένου να επιβιώσουν, ο κόσμος νιώθει την ανάγκη της επιβίωσης, η πείνα είναι μαρτύριο και είναι καθημερινό φαινόμενο στις μέρες μας. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απαλύνουμε τον πόνο τους ''. 
 

δείτε περισσότερα »
Χάρη απένειμε στον πρώην μπάτλερ του ο Πάπας
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/12/2012

Χάρη απένειμε σήμερα ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' στον πρώην οικονόμο του Πάολο Γκαμπριέλε, ο οποίος είχε καταδικαστεί τον περασμένον Οκτώβριο σε φυλάκιση άνω του ενός έτους γιατί άφησε να διαρρεύσουν εμπιστευτικά έγγραφα του Βατικανού.

Ο Ποντίφικας επισκέφθηκε το πρωί στην φυλακή τον μέχρι πρότινος έμπιστο βοηθό του, προκειμένου να του ανακοινώσει προσωπικά ότι «αποφάσισε να τον συγχωρέσει και να γνωστοποιήσει ότι κάνει δεκτό το αίτημά του για απονομή χάριτος», όπως τονίζεται σε επίσημη ανακοίνωση του Βατικανού.

«Πρόκειται για μια πατρική κίνηση, προς έναν άνθρωπο με τον οποίο ο   

δείτε περισσότερα »
Συλλήψεις για την «αμαρτωλή» ΜΚΟ - Βίντεο
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 21/12/2012

ierovima.gr-Τον κύκλο της… «αμαρτίας» ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στην ΜΚΟ «Ο Κύκλος της Πάτμου» (πηγή Έθνος). Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομερή στοιχεία της έρευνας που πια έχει τραβήξει το δρόμο της Δικαιοσύνης, με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος βάρος 14 μελών της οργάνωσης, αλλά και συγγενών τους. Επίσης, έχει εκδοθεί και βούλευμα για δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ είχε στόχο τη σύνδεση της θρησκευτικής συνείδησης με το περιβάλλον. Διοργανώθηκαν συνολικά εννέα συμπόσια για τα οποία δαπανήθηκαν τεράστια ποσά και γίνονταν σε πλοία στον Μισισιπή, τον Νείλο, τον Δούναβη αλλά και την Αρκτική.

Η φωτογραφία (Ν.Μαγγίνας)  που δημοσιεύουμε είναι από  το 8ο Περιβαλλοντικό Συμπόσιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που διοργάνωσε η «αμαρτωλή» ΜΚΟ τον Οκτώβριο 2009, υπό τον  τίτλο: «Ο Μέγας Ποταμός Μισισιπής: Αποκαθιστώντας την Ισορροπία».
Στο συμπόσιο, εκτός του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, οι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος Αθανάσιος, Ατλάντας Αλέξιος, Γαλλίας Εμμανουήλ, Κορέας Αμβρόσιος, ο Καρδινάλιος Θεόδωρος Μακ Κάρικ, ο Λόρδος Επίσκοπος του Λονδίνου Δρ. Ρίτσαρντ Τσάρτρες, καθώς επίσης και το σύνολο των συνέδρων που συμμετέχουν στο συμπόσιο του Πατριαρχείου.
Σημειώνεται πως το συμπόσιο παρακολούθησαν περίπου 150 θρησκευτικοί λειτουργοί, περιβαλλοντολόγοι, ειδικοί επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, μέλη οικολογικών φορέων και δημοσιογράφοι από τις ΗΠΑ , την Ελλάδα (δωρεάν) και άλλες χώρες. 

δείτε περισσότερα »
"Πάρτε κόσμε την Καινή Διαθήκη"!
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 19/12/2012

ierovima.gr-Γέμισε το κέντρο της Αθήνας από ηλικιωμένες κυρίες που διανέμουν στους περαστικούς, δωρεάν βιβλιαράκια της Καινής Διαθήκης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ελληνική Βιβλική Εταιρία και διανέμει την Καινή Διαθήκη την "μεταφρασθείσα εκ του Ελληνικού υπό του Ορθοδόξου Κληρικού  και Καθηγητού του Εθνικού Πανεπιστημίου αειμνήστου Νεοφύτου  Βάμβα".
Μαζί με την Καινή Διαθήκη μοιράζουν και ένα έντυπο με ένα ποιήμα που τιτλοφορείται "Το δικό μου σταυρό κουβαλούσες" καθώς και ένα μικρό βιβλιαράκι με τίτλο "ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΣΑΣ". Στην τελευταία σελίδα διαβάζουμε:"Διαβάζετε την Αγία Γραφή. Ο λόγος του Θεού είναι παντοτεινός".
 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177