Ρεπορτάζ

Η Βασούλα Ρύντεν στο Αριστοτέλειο-Αναμένεται αντίδραση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 03/10/2011

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα της Κυριακής 2/10/2011 την προσεχή Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 έχει προγραμματιστεί  Ομιλία της κακόδοξης Βασούλας Ρύντεν στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την γνωστή για τις κακοδοξίες της «Βασούλα» καταδίκασε προσφάτως, τον περασμένο μόλις Μάρτιο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκδίδοντας μάλιστα ειδικό ανακοινωθέν για το λόγο αυτό.

Στο Ανακοινωθέν τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «ἀποδοκιμάζονται ὑπό τῆς Μητρός Ἐκκλησίας... αἱ ὑπό τῆς Βασιλικῆς Παρασκευῆς Πεντάκη - Ρύντεν, εὐρύτερον γνωστῆς ὡς «Βασούλας», καί τῆς ὑπ᾿ αὐτῆς ἱδρυθείσης ὀργανώσεως ὑπό τόν τίτλον «Ἀληθινή ἐν Θεῷ ζωή» ἀκρίτως καί ἐπιπολαίως εἰσαγόμεναι διδασκαλίαι περί τῶν δῆθεν «ἀπ᾿ εὐθείας διαλόγων της μετά τοῦ Ἱδρυτοῦ τῆς Ἐκκλησίας Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ» καί τῆς κατακτήσεως ὑπ᾿ αὐτῆς τε καί τῶν ὀπαδῶν της τῆς «ἀληθινῆς ἐν Θεῷ ζωῆς», αἱ ὁποῖαι παρεκκλίνουν αὐθαιρέτως τῆς θεοσδότου διδασκαλίας τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλά καί σκανδαλίζουν τό ὀρθόδοξον φρόνημα τῶν εὐλαβῶν πιστῶν».
Είναι απορίας άξιον πως η «Βασούλα» κατάφερε να εξασφαλίσει για την κακόδοξη ομιλία της την Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Αναμένουμε την άμεση αντίδραση των πανεπιστημιακών και κυρίως των καθηγητών της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης ώστε η παραπάνω ομιλία να ματαιωθεί. Ανάλογη δράση θα πρέπει να λάβει και η οικεία Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. (πηγή thriskeftika.blogspot.com

δείτε περισσότερα »
ΣΟΚ! Ιερέας σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 02/10/2011

Πρόσωπα υπεράνω υποψίας, ακόμα και ένας ιερέας απο την Κρήτη, είναι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μεταξύ 15 ατόμων, που κατηγορούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διακίνηση ιδιαίτερα σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ. Οι 11 απο τους 15 κατηγορούμενους συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ για τους άλλους τέσσερις σχηματίσθηκε δικογραφία. Από τους κατηγορουμένους 14 είναι ημεδαποί και ένας αλλοδαπός. Τα στοιχεία γα τους 15 κατηγορούμενους προέκυψαν απο έρευνες και επιχειρήσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την κωδική ονομασία «Butterfly», (Πεταλούδα), στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου, που διήρκεσαν τέσσερις μήνες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας 

δείτε περισσότερα »
"Ντρίπλα" με στόχο το "φιλότιμο" των ιεραρχών-Αποκαλύπτουμε όλο το παρασκήνιο
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 01/10/2011

Του Κώστα Ζαφειρίου

Η πορεία προς τις εκλογές για την ανάδειξη μητροπολίτη Ζακύνθου (εφόσον εκδοθεί τις επόμενες μέρες το ΠΔ) αρχίζει και θυμίζει σχετικά πρόσφατη εκλογή μητροπολίτη στη Βόρειο Ελλάδα, όπου έγιναν δεκάδες ντρίμπλες και ανταλλαγές...δώρων μεταξύ των συνοδικών ιεραρχών, για να κατορθώσει τελικά ο υποψήφιοε έστω και με χίλια ζόρια να εκλεγεί. Το "ierovima" αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο των τελευταίων ωρών!

Τις τελευταίες ώρες λοιπόν στον προεκλογικό αγώνα έριξαν επιτελικό κληρικό μητροπόλεως της Πελοποννήσου για τον οποίο έχει άριστη γνώμη ιεράρχης της ίδιας γεωγραφικής περιοχής που αναπτύσσει κατά καιρούς δυναμική, αλλά ευρίσκεται στο απέναντι "στρατόπεδο". Ο επιτελικός κληρικός προτείνεται για τη θέση του αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Στόχος λοιπόν αυτής της ντρίπλας, είναι να "φιλοτιμηθεί" ο Πελοποννήσιος ιεράρχης και ως αντάλλαγμα (το δώρο που προαναφέραμε) να στηρίξει τον εκλεκτό του μητροπολίτη πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου για τον κενό θρόνο.

Η κίνηση αυτή έγινε, γιατί με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η εκλογική εκστρατεία για την ανάδειξη μητροπολίτη Ζακύνθου είναι ντέρμπυ. 

δείτε περισσότερα »
Ο απόλυτος εμπαιγμός της Ιεραρχίας και το Δελτίο Τύπου που εξόργισε τους μητροπολίτες
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 30/09/2011

 Του Κώστα Ζαφειρίου 

 

Όταν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, έφθανε από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου στους διάφορους αποδέκτες το Δελτίο Τύπου για τη σύγκληση της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη μητροπολιτών στις Μητροπόλεις Ζακύνθου και Χίου, κανείς δεν περίμενε ότι θα προκαλούσε θύελλα αντιδράσεων.

Και αυτό γιατί, στην τελευταία παράγραφο του Δελτίου Τύπου, αναφερόταν:

«…η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων και νενομοθετημένων θέσεων Βοηθών Επισκόπων…». Δηλαδή ξαφνικά η πολυσυζητημένη και πολυδιαφημισμένη παραίτηση του μητροπολίτη Ζακύνθου και ο αγώνας του για την εκλογή του εκλεκτού του με τον οποίο το μεσημέρι κυκλοφορούσαν μαζί στους διαδρόμους του Συνοδικού Μεγάρου, έγινε… «τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων». Καμμία αναφορά για εκλογές για την πλήρωση της μητρόπολης Ζακύνθου! Τι συνέβη; Τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις; 

Οι ιεράρχες έκπληκτοι πληροφορήθηκαν ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη το Προεδρικό Διάταγμα! Δηλαδή ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, έχει παραιτηθεί από την 1ηΣεπτεμβρίου και ένα μήνα μετά δεν υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα! Ο απόλυτος εμπαιγμός! 

Και τα ερωτήματα πληθαίνουν:

 

1/Δεν έπρεπε ο Αρχιγραμματέας της Ι.Σ ... 

δείτε περισσότερα »
Ανοιχτή Επιστολή από τους Εσφιγμενίτες μοναχούς στον πρωθυπουργό
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 29/09/2011

«Κύριε Πρωθυπουργέ, η υπόθεση «Εσφιγμένου» ζητάει λύση…» 

 

Με αφορμή την ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή για τους 9 μοναχούς της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου που «παρανόμως», κατά το τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, μένουν στο αντιπροσωπείο της Μονής στις Καρυές του Άγιου Όρους ή βλέποντας την είδηση από την άλλη μεριά δηλ. με αφορμή μια ακόμη άδικη νομιμοφανή ποινή βάσει ψευδών δεδομένων ενάντια σε 107 μοναχούς Αγιορείτες που δεν «βολεύει» τον Οικουμενικό να υπάρχουν αφού εν μία νυκτί βαφτίστηκαν καταληψίες, ενώ μετρά αιώνες η παρουσία τους εκεί και σχισματικοί άδικα, μόνο και μόνο ώστε να διευκολύνεται νομικά η απομάκρυνση τους από το Άγιο Όρος  

δείτε περισσότερα »
Η επιμονή του μητροπολίτη πρώην Ζακύνθου για το διάδοχό του
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 29/09/2011

Του Κώστα Ζαφειρίου

 

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί σε εκκλησιαστικούς κύκλους η επιμονή του μητροπολίτη πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου στην υποστήριξη συγκεκριμένου προσώπου για την εκλογή του  στην κενωθείσα μητρόπολη Ζακύνθου. Ο κ. Χρυσόστομος περιοδεύει ανά την ελληνική επικράτεια, επισκέπτεται αρχιερείς και τους ζητεί στις εκλογές του Οκτωβρίου να ψηφίσουν συγκεκριμένο κληρικό. Μάλιστα επισκέπτεται και αρχιερείς που ακόμα έχουν στο μυαλό τους και στην καρδιά τους το μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, με τον οποίο ο πρώην Ζακύνθου δεν είχε καλές σχέσεις. Πολλοί αρχιερείς θυμούνται με πόνο ψυχής, τον Χριστόδουλο όταν προήδρευε για τελευταία φορά σε συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, να ξεσπά σε λυγμούς εξαιτίας των όσων είχε ακούσει από τον τότε συνοδικό μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο.

 

Η επιμονή του κ. Χρυσοστόμου είναι και εκκλησιολογικά απαράδεκτη αφού οι ιεράρχες έχουν τη φώτιση να κρίνουν ποιος κληρικός είναι άξιος για ποιμενάρχης. Γιατί αυτή η επιμονή;

 

Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο του 2007, ο τότε υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατόπιν παρακλήσεως του ασθενούντος αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου ετοιμαζόταν να καταθέσει στη Βουλή τροπολογία για τη δημιουργία έξι θέσεων βοηθού επισκόπου. Όταν το πληροφορήθηκε ο τότε μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, έγινε πυρ και μανία και κίνησε γη και ουρανό για να μην ικανοποιηθεί το αίτημα-παράκληση του αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Και το κατάφερε…Σήμερα γιατί ο κ. Χρυσόστομος έχει αλλάξει γνώμη για τους βοηθούς επισκόπους;

 

Τέλος όλοι οι αρχιερείς ξέρουν ότι το θέμα ορίου ηλικίας που έχει θέσει ο κ. Χρυσόστομος για την αποχώρηση των ιεραρχών, είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, η οποία ανά πάσα στιγμή και χωρίς τη συγκατάθεση της Εκκλησίας, (όπως έχει συμβεί και σε άλλα σημαντικά θέματα) μπορεί να το κάνει πράξη.

 

Αυτά και άλλα βρίσκονται στο μυαλό των αρχιερέων που επισκέπτεται καθημερινά ο μητροπολίτης πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος.

  

δείτε περισσότερα »
«Χάθηκε» το ΦΕΚ με την απόφαση διορισμού κληρικών
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 29/09/2011

Περίπου ένας μήνας έχει περάσει από την ημέρα που η κυβέρνηση πήρε πίσω για διόρθωση το ΦΕΚ με την απόφαση διορισμού κληρικών και ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί το νέο. Αποτέλεσμα αυτής της αναιτιολόγητης καθυστέρησης είναι να έχουν «παγώσει» οι διορισμοί κληρικών. Σύμφωνα με το πρώτο ΦΕΚ κατανέμονταν εκατό οργανικές θέσεις για διορισμό κληρικών στην Εκκλησία της Ελλάδος, στην ημιαυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης και στις Ιερές Μητροπόλεις των Δωδεκανήσων.
Όμως από λάθος στην σχετική απόφαση δεν περιλαμβάνονταν ακόμα δεκαεπτά (17) οργανικές θέσεις που ανεβάζουν τις συνολικές οργανικές θέσεις που κατανέμονται στην Εκκλησία, στις εκατόν δεκαεπτά (117). Ετσι το ΦΕΚ επεστράφη για διόρθωση και …χάθηκε. Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι «είναι θέμα χρόνου να δημοσιευθεί το νέο ΦΕΚ».

Ως τότε υπομονή και σιωπή γιατί έπονται και χειρότερα… 

δείτε περισσότερα »
Ο 92χρονος Μαρωνείας Δαμασκηνός έκανε το …θαύμα του: δίνει 417.000 ευρώ για απαλλοτρίωση οικοπέδου όπου θα ανεγερθεί ιερός ναός!
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 28/09/2011

Η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, δίνει από τα ταμεία της  417.000 ευρώ για να απαλλοτριώσει στην Κομοτηνή οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί περικαλλής ιερός Ναός!

Λόγους δημόσιας ωφέλειας επικαλείται σε έγγραφό του, με το οποίο κηρύσσει αναγκαστική απαλλοτρίωση σε έκταση στην Κομοτηνή, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Θύμιος Σώκος, προκειμένου να κατασκευαστεί ένας ναός στην πόλη της Κομοτηνής .

Με την εν λόγω απόφαση η Κτηματική Υπηρεσία Ν. Ροδόπης προστάζεται να αναθεωρήσει τις απόψεις τις που διατυπώνονται στο έγγραφό της με αριθ. 1331/26-9-2005 και να εισηγηθεί για την έκδοση της απόφασης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Σύμμαχος στην ανέγερση της εκκλησίας εμφανίζεται και το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Εκκλησιαστικής Διοίκησης λαμβάνοντας υπόψη σχετική γνωμοδότηση του μητροπολιτικού συμβουλίου της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ακόμα από το έτος 2005, συνηγορεί στην κήρυξη της απαλλοτρίωσης του συγκεκριμένου χώρου για την ανέγερση ιερού ναού και εισηγείται την αποδοχή της πρότασης της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Πάντως στην Κομοτηνή πολλοί είναι εκείνοι που αντιδρούν: η οικεία μητρόπολη έχει να διαθέσει τόσα χρήματα για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου ενώ θα μπορούσε να διαθέσει το αντίστοιχο χρηματικό ποσό, για να ολοκληρωθεί για παράδειγμα η ημιτελής νέα πτέρυγα του γηροκομείου Κομοτηνής ή ακόμα να ενισχυθούν άλλες κοινωνικές ανάγκες. 

δείτε περισσότερα »
Η εορτή της Μεταστάσεως του Ιωάννη του Θεολόγου στο βυζαντινό Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 27/09/2011

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο οι κάτοικοι από τα Ιρια το Τολό τα Καρναζέικα κι άλλα μέρη, τιμάνε την μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται στο φαράγγι του Ράδου χτισμένο στο όρος Δίδυμο. Συνεχώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια η παράδοση θέλει να έχει κάνει ένα μεγάλο θαύμα ο Άγιος Δημήτριος,(το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στον Άγιο), σε κάποιο κάτοικο της περιοχής και το ημερολόγιο έδειχνε την εορτή της μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, οπότε οι κάτοικοι έφτιαξαν την εικόνα στον Άγιο Ιωάννη και τον τιμάνε από τότε κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου ένα μήνα πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου όπου εορτάζει το μοναστήρι. Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο πατέρας Αναστάσιος Ράπτης από τα Ιρια. Πλήθος κόσμου είχε έρθει από νωρίς το απόγευμα στο μοναστήρι ,εκεί μετά τον εσπερινό οι πιστοί ανάβουν φωτιές και κάθονται μέχρι το πρωί όπου περιμένουν την θεία λειτουργία.

Χαρακτηριστικό φέτος στο χώρο του μοναστηριού με την άδεια της μητροπόλεως Ύδρας ,όπου και ανήκει η μονή , γίνονται τα γυρίσματα της ταινίας ‘TheProphet’(«Προφήτης»).

 

δείτε περισσότερα »
Ομοφυλοφιλικό σκάνδαλο σε γνωστό Μοναστήρι
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 26/09/2011

Η δραστηριότητα ενός μοναχού  σε γνωστή Μονή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από πιστούς. «Στη Μονή εξυφαίνεται εδώ και καιρό δημοσίως ένα ομοφυλοφιλικό γαϊτανάκι, το οποίο εξευτελίζει την Εκκλησία, τους Αγίους και πρωτίστως σκανδαλίζει το ποίμνιο», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε καταγγελία που συνοδεύεται και από οπτικοακουστικό υλικό. 

Σε άλλο σημείο της καταγγελίας, αναφέρεται: «Ενεργός ομοφυλόφιλος ο ίδιος ο μοναχός , σκανδαλίζει τους άντρες πιστούς που προσέρχονται στη Μονή για να προσευχηθούν, προβαίνοντας ξεδιάντροπα σε άσεμνα σχόλια ερωτικού περιεχομένου και χειρονομίες προς όποιον άντρα του «γυαλίσει». Με έκδηλη θηλυπρεπή συμπεριφορά αρέσκεται στις θωπείες και τις χυδαιολογίες. Δεν σέβεται ούτε τον έγγαμο βίο ούτε το φυσιολογικό σεξουαλικό προσανατολισμό οποιουδήποτε εμφανίσιμου ανδρός εισέλθει στη Μονή.»

Ο μοναχός διατηρεί και προφίλ στο facebook ιδιαίτερα γαργαλιστικό και που φυσικά ουδεμία σχέση έχει με το μοναχισμό. Αναμένονται σημαντικές εξελίξεις.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178