Ρεπορτάζ

Παρασκευή 11-11-2011 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 10/11/2011

(ώρα 12.14) Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος ανέβαλε το ταξίδι του στη Χίο όπου θα μετέβαινε για την ενθρόνιση του μητροπολίτη κ. Μάρκου, γιατί θα κληθεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να τελέσει την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με πηγές από την Προεδρία της Δημοκρατίας ,δεν αποκλείεται η ορκωμοσία να γίνει σήμερα αργά το μεσημέρι.

Οπως έγινε γνωστό από την Προεδρία της Δημοκρατίας ( ώρα14.00) η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι.

δείτε περισσότερα »
Μαϊμού καλόγριες εν δράσει-φωτογραφία
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 08/11/2011

Μαϊμού καλόγριες έχουν κατακλύσει όχι μόνο την Αθήνα αλλά και αρκετές επαρχιακές πόλεις, όπως τον Πύργο (Ηλείας), όπως αποκαλύπτει η φωτογραφία (πηγή iliapress). Στην Αθήνα εμφανίζονται σε διάφορες γειτονιές και πωλούν κομποσκοίνια, εικονίτσες και σταυρουδάκια (όλα madeinChina), λέγοντας πως είναι από Μοναστήρι. Στον Πύργο η συγκεκριμένη …καλόγρια, πωλούσε εικονίτσες «από το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στην…Τήνο»!

Δεκάδες οι καταγγελίες για τις μαΐμού καλόγριες, ελάχιστες οι συλλήψεις και πενία τέχνας κατεργάζεται.

 

  

δείτε περισσότερα »
Οδυνηρή σιωπή στην επώδυνη πρόκληση!
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 06/11/2011

 Σε τζαμί μετατρέπει η τουρκική κυβέρνηση την ιστορική Αγία Σοφία στη Νίκαια της Βιθυνίας, όπου διεξήχθησαν η πρώτη και η έβδομη Οικουμενική Σύνοδος.Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα θα γίνει η πρώτη προσευχή μέσα στην εκκλησία. Το πρακτορείο Ανατολή μεταδίδει πως ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες, στρώθηκαν τα χαλιά για τη μουσουλμανική προσευχή, ενώ η πινακίδα έξω από την Αγία Σοφία, που έγραφε Μουσείο Αγίας Σοφίας (Ayasofya Müzesi), αφαιρέθηκε και στη θέση της τοποθετήθηκε η πινακίδα «Τζαμί Αγία Σοφία ή Ρχαν Τζαμί (Ayasofya Camii/ Orhan Camii)- Τουρκική Δημοκρατία- Πρωθυπουργία των Θρησκευτικών Θεμάτων...

Μάλιστα, σε άρθρο της η τουρκική «Ηürriyet» αναφέρει πως πρόκειται για «πολύ σημαντικό μέρος των χριστιανών.

δείτε περισσότερα »
Μαϊμού δωρητές Ιερών Μονών και Ναών-Ποιές Μονές έμπλεξαν οι φοροφυγάδες
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 04/11/2011

Πλαστές και εικονικές βεβαιώσεις για δωρεές σε ναούς, μονές και νομικά πρόσωπα, έχουν διαπιστώσει οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, σε έλεγχο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το έγγραφο που διαβίβασε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου αναφέρει πως «με πρωτοβουλία Περιφερειακών Διευθύνσεων της Οικονομικής Επιθεώρησης διενεργείται ήδη από τις αρμόδιες ΔΟΥ εμπεριστατωμένη έρευνα όλων των σημαντικών ποσών δωρεών προς Ιερούς Ναούς, Μονές και Νομικά Πρόσωπα, που εμφανίζονται σε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων των οικονομικών ετών 2008, 2009 και 2010».

Η έρευνα, όπως αναφέρει ο κ. Οικονόμου συνεχίζεται και μετά την ολοκλήρωσή της θα ενημερωθούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές για τα ευρήματα.

Πάντως από τη μέχρι σήμερα έρευνα της αρμόδιας ΔΟΥ, προκύπτει ότι δεν είχαν πραγματοποιηθεί σε αρκετές περιπτώσεις δωρεές και ως εκ τούτου οι βεβαιώσεις είναι πλαστές-εικονικές, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επικαλείται έγγραφο της ΔΟΥ Β' Πατρών σύμφωνα με το οποίο από τον έλεγχο προέκυψε ότι έχουν χρησιμοποιηθεί πλαστές βεβαιώσεις δωρεών με στοιχεία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου-Μετόχι Αχαΐας- στη χρήση του 2009, του Ιερού Ναού Κοίμησης Θεοτόκου Σπάτων (αρμόδια ΔΟΥ Κ. Αχαΐας) στη χρήση του 2008, του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Βουπρασίου Αχαΐας στη χρήση του 2009, του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κρεμμυδίου (ΔΟΥ Βάρδα Ηλείας) στις χρήσεις 2008 και 2009, της Ιεράς Μονής του Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους στη χρήση του 2007 και της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους στις χρήσεις 2008 και 2009.  

δείτε περισσότερα »
«Υπάρχει μέριμνα για τα παιδιά και τους εργαζόμενους στο Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης»
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 04/11/2011

«Φυσικά και υπάρχει μέριμνα για το μέλλον των παιδιών  που βρίσκονται στο Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, όπως υπάρχει και σχεδιασμός για τους εργαζομένους », δήλωσε πηγή από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο «ierovima» , με αφορμή το ρεπορτάζ για τα 25 ορφανά και τους 11 εργαζομένους στο Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, το οποίο ορέγονται ξένοι επενδυτές.

Επίσης όπως έγινε γνωστό, η όποια κίνηση γίνει για το συγκεκριμένο ακίνητο, θα γίνει μετά από τουλάχιστον δύο  χρόνια

δείτε περισσότερα »
Τα 25 ορφανά και το 11μελές προσωπικό του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 02/11/2011

του Κώστα Ζαφειρίου

Άγνωστο παραμένει πού θα μεταφερθούν τα 25 αγόρια, ηλικίας  6-18 ετών που διαμένουν σήμερα στο Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης  ενώ άγνωστη είναι και η τύχη που θα έχουν οι ένδεκα μόνιμοι υπάλληλοι που εργάζονται εκεί. Το προσωπικό δεν έχει καμμία απολύτως ενημέρωση και οτιδήποτε συμβαίνει που αφορά το Ορφανοτροφείο και το μέλλον του, το πληροφορείται από τα ΜΜΕ.

Το ενδιαφέρον του Κατάρ για την συγκεκριμένη έκταση των 85 στρεμμάτων στο Λαιμό Βουλιαγμένης όπου βρίσκεται το οίκημα του Ορφανοτροφείου και οι άλλες εγκαταστάσεις, είναι έντονο και εκτιμάται πως σύντομα θα υπάρχει οριστική συμφωνία για την αξιοποίησή του.

               Το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης είναι έργο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που υπήρξε η ιδρύτρια του φυτωρίου αυτού της αγάπης και της στοργής στις στερημένες οικογενειακής στοργής παιδικές υπάρξεις.

               Στα 1920, ο Μητροπολίτης Αθηνών Μελέτιος Μεταξάκης συνέλαβε την ιδέα να ανεγερθεί στη Βουλιαγμένη το πρώτο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο.

Το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο αποτελεί χωριστό Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και έχει δικό του εξαμελές Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Τα μέλη είναι τρεις λαϊκοί και τρεις κληρικοί με τριετή θητεία.

Αυτή την περίοδο οι τρεις κληρικοί (μέλη ΔΣ) είναι ο π. Θωμάς Χρυσικός, ο π. Ηλίας Δροσινός και ο π. Χρυσόστομος Συμεωνίδης. 

δείτε περισσότερα »
«Το χρήμα δεν κάνει διακρίσεις» και οι επενδυτές είναι καλοδεχούμενοι από την Εκκλησία
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 01/11/2011

«Το χρήμα δεν κάνει διακρίσεις, θρησκευτικές ή  φυλετικές  και είναι καλοδεχούμενο όταν επενδύεται σε αποστολή φιλανθρωπίας», ήταν το σχόλιο ιεράρχη, μετά τη συνεδρίαση της ΔΙΣ, όπου ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ενημέρωσε τους Συνοδικούς ιεράρχες για το ταξίδι του στο Κατάρ. Το σχόλιο είναι απάντηση στις φωνές εκείνες που κατηγορούν τον αρχιεπίσκοπο ότι «ανοίγει την πόρτα σε ισλαμιστές».

Στη συνεδρίαση της ΔΙΣ συζητήθηκε «πρόταση για αξιοποίηση συγκεκριμένης εκτάσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Δελτίο Τύπου που εξεδόθη αργότερα. Η έκταση όπως ο καθείς αντιλαμβάνεται είναι αυτή που βρίσκεται στο Λαιμό Βουλιαγμένης και είναι έκταση φιλέτο που ορέγεται κάθε επενδυτής.

Επίσης, όπως προ ημερών είχε δημοσιεύσει το «ierovima», ο αρχιεπίσκοπος κάλεσε όσους μητροπολίτες διαθέτουν ακίνητα στις μητροπόλεις τους να τα αξιοποιήσουν, εφόσον το επιθυμούν για ενίσχυση του φιλανθρωπικού τους έργου.   

δείτε περισσότερα »
Επίσκεψη 24 πρεσβευτών στο Άγιον Όρος
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 01/11/2011

Το Άγιο Όρος επισκέφτηκαν 24 διαπιστευμένοι πρεσβευτές στην Ελλάδα, συνοδευόμενοι από δεκαμελή αντιπροσωπεία του πανελλήνιου συλλόγου «Οι φίλοι του Αγίου Όρους».
Η επίσκεψη έγινε σε συνεργασία με την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι επίσημοι έτυχαν της πατροπαράδοτης υποδοχής και φιλοξενίας από την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους και τις ιερές μονές Βατοπαιδίου, Καρακάλου, Παντοκράτορος και της σκήτης Αγίου Ανδρέου. Τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη ζωή της χιλιόχρονης Πολιτείας, η διοίκηση της οποίας είναι η αρχαιότερη Δημοκρατία στον κόσμο.
Φεύγοντας από την Αθωνική Πολιτεία επισκέφτηκαν το Ιερό Κοινόβιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Μετόχι της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας) στην Ορμύλια Χαλκιδικής και το ίδρυμα «Κέντρο Παναγία η Φιλανθρωπινή», μία κυψέλη κοινωνικής συμπαράστασης, ιατρικής πρόληψης και έρευνας, όπου ενημερώθηκαν για τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρει δωρεάν στους κατοίκους της περιοχή και όχι μόνο. 

δείτε περισσότερα »
Θρήνος στη Ζαχάρω από το θάνατο ιερέα πατέρα 3 παιδιών
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 30/10/2011

 Σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα ένας 35χρονος ιερέας από τη Ζαχάρω που πήγαινε για να λειτουργήσει στην ενορία του, άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο καθώς υπέκυψε στα τραύματά του μετά από σοβαρό τροχαίο.Το δυστύχημα σημειώθηκε στη στροφή που βρίσκεται λίγο πριν την έξοδο της πόλης της Ζαχάρως προς Πύργο, όταν ο άτυχος ιερέας για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του οχήματος του και συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα, το οποίο οδηγούσε ένας 29χρονος από το Λέπρεο.Ο 35χρονος ιερέας ήταν πατέρας τριών παιδιών και το μοιραίο τροχαίο συνέβη την ώρα που πήγαινε στην ενορία του σε χωριό της Κρέστενας για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία

δείτε περισσότερα »
Πρόσκληση Αρχιεπισκόπου προς μητροπολίτες: «Αξιοποιείστε ακίνητα των Μητροπόλεων, για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου»
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 27/10/2011

Μέχρι τέλος του έτους θα έχει κλείσει ο φάκελος «Φωτοβολταϊκά –Μονή Πεντέλης» και στις αρχές του 2012, εκτός απροόπτου, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου που σε πρώτη φάση θα προσφέρει τουλάχιστον 900 θέσεις εργασίας.

Η Μονή Πεντέλης έχει δρομολογήσει   με την ενεργό αρωγή και της Εκκλησίας της Ελλάδος, επένδυση στον τομέα της παραγωγής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων, που προσεγγίζει το 1,5 δισ.  ευρώ.

Οι δύο φορείς απηύθυναν  πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε ιδιώτες επενδυτές για την αξιοποίηση έκτασης που ανήκει στη Μονή Πεντέλης, που προσεγγίζει τα 25.000 στρέμματα και την οποία θα νοικιάσει σε εταιρεία για 20 χρόνια. Από αυτά τα 22.000 στρέμματα θα δενδροφυτευτούν και τα υπόλοιπα θα διατεθούν για τη δημιουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου που εκτιμάται ότι θα αποφέρει έσοδα της τάξης των 8 εκατ. ευρώ. Στόχος των εκκλησιαστικών αρχών είναι η αποκόμιση σημαντικών εσόδων από την παραχώρηση της εκμετάλλευσης της έκτασης, τα οποία θα διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς και φιλανθρωπίες.Συγκεκριμένα από το ποσό αυτό, το 90% θα πηγαίνει στα ταμεία της Αρχιεπισκοπής και θα χρησιμοποιείται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ το  υπόλοιπο 10% στη Μονή Πεντέλης και χρησιμοποιείται για έργα συντήρησης.

 

Συνολικά αναμένεται ετήσια παραγωγή έως και 300 MW.

Ο Αρχιεπίσκοπος στο πρόσφατο ταξίδι του στο Κατάρ ενημέρωσε για το έργο αυτό τον Σεΐχη του Εμιράτου,  καθώς και κάποια ακίνητα-φιλέτα  που διαθέτει προς αξιοποίηση η Εκκλησία. «Η Εκκλησία πρέπει να βοηθήσει τους αδυνάμους, που δυστυχώς καθημερινά αυξάνονται . Πώς θα τους ενισχύσουμε λοιπόν αν δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι;», τονίζουν συνεργάτες του κ. Ιερώνυμου, ο οποίος θα ενημερώσει την επόμενη εβδομάδα τη ΔΙΣ για το ταξίδι που έκανε και δεν αποκλείεται να καλέσει όσους μητροπολίτες το επιθυμούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο αξιοποίησης  της όποιας ακίνητης περιουσίας διαθέτουν προς ενίσχυση του φιλανθρωπικού τους έργου.

«Δυστυχώς έρχονται δύσκολοι καιροί και η Εκκλησία πρέπει να αποδείξει ότι είναι ικανή να προσφέρει , πέρα από συσσίτια, σε όσους το έχουν ανάγκη», είπαν συνεργάτες του αρχιεπισκόπου στο «ierovima»

  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152