Ρεπορτάζ

Σκληρή μάχη για τη ζωή του δίνει ο αρχιμανδρίτης Μεθόδιος
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 30/03/2012

Αποκλειστικό-Με εγκαύματα και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο ο 43χρονος αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Καπηλιαρής, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος (Νέα Πέραμος) της Ι.Μ. Μεγάρων και Σαλαμίνος ύστερα από μάχη που έδωσε με τη φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο Πνευματικό Κέντρο του ναού όπου ιερουργούσε. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η φωτιά προκλήθηκε από εμπρηστικό μηχανισμό!

Ο αρχιμανδρίτης τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του  Θριάσιου Γενικού νοσοκομείου.

Κληρικοί που τον επισκέπτονται στο νοσοκομείο δήλωσαν ότι ο αρχιμανδρίτης δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή του. 

δείτε περισσότερα »
Τραγωδία με αρχιμανδρίτη στα Μέγαρα
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 29/03/2012

Αποκλειστικό-Με εγκαύματα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο ο αρχιμανδρίτης Μ.Κ της Ι.Μ. Μεγάρων και Σαλαμίνος ύστερα από μάχη που έδωσε με τη φωτιά που ξέσπασε χθες στο Πνευματικό Κέντρο του ναού όπου ιερουργούσε. Ο νεαρός αρχιμανδρίτης τραυματίστηκε σοβαρά στην προσπάθειά του να σβήσει τη φωτιά.

Κληρικοί που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο δήλωσαν ότι ο αρχιμανδρίτης δίνει μάχη για τη ζωή του.

«Ας προσευχηθούμε όλοι ο αδελφός μας να βγει νικητής», δηλώνουν κληρικοί και λαϊκοί για τον αρχιμανδρίτη που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην μητροπολιτική περιφέρεια. 

δείτε περισσότερα »
Η άποψη του μητροπολίτη Καλαβρύτων για τον Βρεσθένης Θεόκλητο
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 28/03/2012

Για μια ακόμη φορά ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος αναγκάζεται να μιλήσει για τον μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο, τον οποίο φιλοξενεί περίπου ένα χρόνο, φιλοξενία που σε κάποιους δεν αρέσει.

Ο μητροπολίτης κ. Θεόκλητος είναι αγαπητός στο Αίγιο και αυτό προκύπτει από ρεπορτάζ του «ierovima». Όλοι, ή σχεδόν όλοι έχουν να πούν ένα καλό λόγο για τον Θεόκλητο.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος σε επιστολή που απέστειλε σε εκκλησιαστικό έντυπο,  αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Ας έλθωμεν τώρα και εις τον αγαπητόν εν Χριστώ Αδελφόν Σεβ. Μητροπολίτην Βρεσθένης κ. Θεόκλητον. Πέρυσι το Πάσχα, κατόπιν εκφρασθείσης επιθυμίας του, ήλθεν κοντά μας ως επισκέπτης, ικανοποιηθείς δε από την θαλπωρήν της αγάπης μας παρέμεινε και εξακολουθεί έκτοτε να παραμένη ενταύθα ως φιλοξενούμενος! Τον εδέχθημεν με αγάπην και καταβάλλομεν  προσπάθειαν, ώστε...

δείτε περισσότερα »
Ιερόσυλοι εισέβαλλαν στον Καθεδρικό ναό Αθηνών
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 24/03/2012

Ούτε ο Καθεδρικός ναός των Αθηνών γλύτωσε από τους ιερόσυλους. Σύμφωνα με πληροφορίες του “ierovima” άγνωστοι εισέβαλλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης στον Καθεδρικό ναό, έσπασαν το τζάμι εικόνας και αφήρεσαν όλα τα τάματα. Όμως  κάποιος από τους δράστες τραυματίστηκε ελαφρά και «άφησε» στον τόπο της κλοπής κηλίδα αίματος.

 

Η αστυνομία αισιοδοξεί ότι από το στοιχείο αυτό θα οδηγηθεί στην ταυτότητα του δράστη, υπό την προϋπόθεση βέβαια αυτός να είναι σεσημασμένος.

Αξίξει  να σημειωθεί πως η αποκατάσταση των ζημιών (από τους σεισμούς) του καθεδρικού ναού δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, αν και ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε τη λειτουργία του ναού από το Πάσχα του 2011. 

δείτε περισσότερα »
Εορτάζει η " Παναγία η Οξυλιθιώτισσα" στον Οξύλιθο της Κύμης
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 23/03/2012

(του π. Γεωργίου Νάνου) Μεθαύριο Κυριακή 25 Μαρτίου, Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής, εορτάζει η  "Παναγία η Οξυλιθιώτισσα" που βρίσκεται στο ηφαίστειο του Οξυλίθου  στο χωριό Οξύλιθος της Κύμης Ευβοίας . 

Ο Οξύλιθος πήρε την ονομασία  του από τον "Οξύς - Λίθος"  δηλαδή από την μυτερή πέτρα που υπάρχει στην κορυφή του Οξυλίθου που είναι το σβηστό πλέων ηφαίστειο. Εκεί επάνω, οι κάτοικοι του χωριού, έφτιαξαν κουβαλώντας τις πέτρες με χέρια πριν από περίπου 200 χρόνια.την πανέμορφη και γραφική Εκκλησία της "Παναγίας της Οξυλιθιώτισσας" . 

Κάπου εκεί στα σπήλαια του ηφαιστείου πέρασε και ο Άγιος Νικόδημος ο Αγειορείτης όταν ασκήτεψε απέναντι στην νήσο Σκυροπούλα.

Εκεί στην Αγία Τράπεζα της Ταπεινής Εκκλησίας λειτοργούσε συχνά ο Άγιος Νεκτάριος ως Ιεροκήρυκας της Ευβοίας!  

 

 Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως ακολούθως:

δείτε περισσότερα »
"Οχι μεν αλλά…" στη χωροθέτηση του νεκροταφείου Γλυφάδας
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 23/03/2012

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε χθες στην τροπολογία βουλευτών με την οποία προτεινόταν να χωροθετηθεί κοιμητήριο στο Δήμο Γλυφάδας σε έκταση του Υμηττού, γύρω από τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.

«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στο Δήμο Γλυφάδας», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, θυμίζοντας ότι έχει δρομολογηθεί μεσοπρόθεσμη λύση με την ταφή νεκρών της Γλυφάδας στο νεκροταφείο της Αργυρούπολης και μακροπρόθεσμη με την πρόβλεψη για τη δημιουργία νεκροταφείου στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

«Οι νεκροί δεν μπορούν να περιμένουν να ταφούν μέχρι να βρείτε λύση», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης και προειδοποίησε ότι "από στιγμή σε στιγμή επίκεινται σοβαρά επεισόδια στη Γλυφάδα. Μας καλούν σε τελετές και απειλούμεθα με επεισόδια", είπε.

Ο υπουργός ωστόσο επέμεινε στην κατηγορηματική άρνηση του ...

δείτε περισσότερα »
Στις καλένδες το φωτοβολταϊκό πάρκο της Εκκλησίας
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 23/03/2012

«Κόλλησε» και πάλι το σχέδιο της Εκκλησίας για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στη Πεντέλη, αφού δεν έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Περιβάλλοντος η διακομματική τροπολογία, με το σκεπτικό ότι η επένδυση δεν είναι ώριμη και δεν έχει προηγηθεί περιβαλλοντική μελέτη, ενώ υπάρχει και το ιδιοκτησιακό ζήτημα.

 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι «υπάρχει και το ιδιοκτησιακό ζήτημα καθώς το δημόσιο θεωρεί ότι έχει την κυριότητα των εκτάσεων» και ακόμη ότι «εκκρεμεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών σε αναδασωτέες περιοχές».

 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε και την ανησυχία των δήμων για την προώθηση του έργου αυτού, υπογράμμισε πάντως ότι η τροπολογία επιχειρεί να κάνει ένα βήμα μπροστά σε ένα ενδιαφέρον και φιλόδοξο πρόγραμμα για την αναδάσωση 20.000 στρεμμάτων το οποίο κυβέρνηση και κόμματα έχουν συζητήσει με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

δείτε περισσότερα »
Αυτοί εξαπατούσαν τους ιερείς
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/03/2012

Στη σύλληψη τριών ανδρών ελληνικής υπηκοότητας και ηλικίας 46, 35 και 23 ετών που διέπρατταν συστηματικά απάτες σε βάρος ιερέων, σε όλη την επικράτεια προχώρησε η αστυνομία στη Χαλκίδα. Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις απάτης στην περιοχή της Φλώρινας.

Οι τρεις συλληφθέντες, με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, επικοινωνούσαν με τα θύματά τους και προφασίζονταν πως ήταν οι ίδιοι ιερείς, που εκπροσωπούσαν Εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς ή ανταποκριτές του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας Δημοσίων Υπαλλήλων. Παραθέτοντας ψευδή στοιχεία, έπειθαν τους παθόντες - ιερείς να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους. 

δείτε περισσότερα »
«Κολλάει» πάλι η επένδυση της Εκκλησίας στα φωτοβολταϊκά;
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 21/03/2012

Μια σειρά τροποποιήσεων στο νομοσχέδιο για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και το πρόγραμμα «Ηλιος» ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος  Παπακωνσταντίνου, κατά την έναρξη της συζήτησης επί του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται επίσης να βρεθεί και η τροπολογία, που κατέθεσαν από κοινού ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γ. Χαραλαμπόπουλος, και ο εισηγητής της ΝΔ, Μ. Βαρβιτσιώτης, για τη δυνατότητα της Εκκλησίας να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο στο Πεντελικό όρος, σε έκταση 3.500 στρεμμάτων.

«Ο αρχιεπίσκοπος προτείνει την αναδάσωση μεγάλης έκτασης και στη συνέχεια τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, το όφελος της οποίας θα διοχετεύσει στο αποστολικό έργο της Εκκλησίας», είπε ο κ. Χαραλαμπόπουλος και υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με την τροπολογία, για να προχωρήσει η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου θα πρέπει προηγουμένως να έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Ελληνικό Κράτος για τους όρους και προϋποθέσεις αυτής της επένδυσης.

«Σκανδαλώδη», χαρακτηρίζει την τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «παράδοση 23.500 στρεμμάτων, στην Πεντέλη, στην Εκκλησία και σε ιδιωτικά συμφέροντα».

«Τον τελευταίο λόγο, θα τον πει το ΥΠΕΚΑ. Την τροπολογία, την κατέθεσαν βουλευτές και όχι το υπουργείο», ξεκαθάρισε ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ν. Σηφουνάκης, προαναγγέλλοντας ότι «πιθανότατα, η τροπολογία δεν θα γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση».

  

δείτε περισσότερα »
Μεσογαίας Νικόλαος: «Μας ρίξανε στο λάκκο των λεόντων…»
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 20/03/2012

«Μας ρίξανε στο λάκκο των λεόντων και τώρα μας λένε να διαλέξουμε ποιο λιοντάρι μας αρέσει για να μας φάει», ήταν το εύστοχο σχόλιο του μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου για τις εκλογές ο οποίος ήταν χθες το βράδυ προσκεκλημένος στην εκπομπή της Ελλης Στάη «Netweek» (NET).

Ο μητροπολίτης μεταξύ άλλων εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ουδείς εκ του πολιτικού συστήματος παραιτήθηκε, ή απολογήθηκε για την κατάσταση που έχουμε φθάσει σήμερα.

Επίσης κάλεσε τους νέους να κάνουν την επανάστασή τους όπως ο ίδιος άλλωστε τους λέγει κάθε φορά που συζητά μαζί τους, αλλά «δεν είναι επανάσταση τα γιαουρτώματα και τα όσα συμβαίνουν στις παρελάσεις» με τις χειρονομίες, όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο σεβασμιότατος που εντυπωσίασε με τον ζεστό του λόγο τη δημοσιογράφο (όπως η ίδια ομολόγησε), αναφέρθηκε στη μεγάλη βοήθεια που παρέχει η Εκκλησία στους αδυνάμους, ανέπτυξε τις γνωστές θέσεις του για τον χωρισμό Εκκλησίας Κράτους και την καύση νεκρών, ενώ έκανε αναφορά στο τελευταίο του βιβλίο που παρουσίασε η κ. Στάη.   

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179