Γλυφάδας Παύλος: «Ο αρχιεπίσκοπος λέει αλήθειες χωρίς κραυγές»

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 11/11/2012

κείμενο ierovima-Στις κοινωνικές αδικίες αναφέρθηκε σήμερα στο κήρυγμά του από τη Μονή του Αγίου Νεκταρίου ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, όπου χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας, ενώ σε κάποια αποστροφή του λόγου του είπε ότι ο Αρχιεπίσκοπος λέει αλήθειες αλλά χωρίς κραυγές.

«Υπάρχουν δυστυχώς ζάμπλουτοι Έλληνες, που όχι μόνο δεν βοηθάνε τους αδυνάμους αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να στέλνουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Από την άλλη οι βουλευτές μας δίνουν αγώνα για να προστατέψουν το μισθό τους αλλά την ίδια στιγμή περικόπτονται μισθοί , συντάξεις και επιδόματα σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες…Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, φορολογούν τα παιδιά, θεωρώντας τα στην ουσία …τεκμήριο διαβίωσης!  »

Σε κάποια άλλο σημείο του κηρύγματός του αναφερόμενος σε χθεσινή εκδήλωση της μητρόπολης Πειραιώς, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο μητροπολίτης Γλυφάδας είπε: «Κάποιοι εντός και εκτός συνόρων είχαν ενοχληθεί που ο αρχιεπίσκοπος είχε χαρακτηρίσει τοκογλύφους τους δανειστές μας… Τοκογλύφοι είναι και τίποτα περισσότερο…Πολύ καλά τα λέει ο αρχιεπίσκοπος που κάποιοι τον κατηγορούν ότι σιωπά. Ο αρχιεπίσκοπος λέει αλήθειες αλλά σε ήπιους τόνους, δεν κραυγάζει…»