"Ντρίπλα" με στόχο το "φιλότιμο" των ιεραρχών-Αποκαλύπτουμε όλο το παρασκήνιο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 01/10/2011

Του Κώστα Ζαφειρίου

Η πορεία προς τις εκλογές για την ανάδειξη μητροπολίτη Ζακύνθου (εφόσον εκδοθεί τις επόμενες μέρες το ΠΔ) αρχίζει και θυμίζει σχετικά πρόσφατη εκλογή μητροπολίτη στη Βόρειο Ελλάδα, όπου έγιναν δεκάδες ντρίμπλες και ανταλλαγές...δώρων μεταξύ των συνοδικών ιεραρχών, για να κατορθώσει τελικά ο υποψήφιοε έστω και με χίλια ζόρια να εκλεγεί. Το "ierovima" αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο των τελευταίων ωρών!

Τις τελευταίες ώρες λοιπόν στον προεκλογικό αγώνα έριξαν επιτελικό κληρικό της Πελοποννήσου για τον οποίο έχει άριστη γνώμη ιεράρχης της ίδιας γεωγραφικής περιοχής που αναπτύσσει κατά καιρούς δυναμική, αλλά ευρίσκεται στο απέναντι "στρατόπεδο". Ο επιτελικός κληρικός προτείνεται για τη θέση του αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Στόχος λοιπόν αυτής της ντρίπλας, είναι να "φιλοτιμηθεί" ο Πελοποννήσιος ιεράρχης και ως αντάλλαγμα (το δώρο που προαναφέραμε) να στηρίξει τον εκλεκτό του μητροπολίτη πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου για τον κενό θρόνο. Η κίνηση αυτή έγινε, γιατί με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η εκλογική εκστρατεία για την ανάδειξη μητροπολίτη Ζακύνθου είναι ντέρμπυ.