Πατριαρχεία

Αγωνία για τη ζωή των απαχθέντων μητροπολιτών
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 23/04/2013

Νεώτερο: Μέχρι αργά σήμερα το βράδυ ουδείς από τους στενούς συνεργάτες των δύο μητροπολιτών ήταν σε θέση να απαντήσουν στο ερώτημα αν αφέθηκαν ελεύθεροι οι ιεράρχες, αφού κανείς μέχρι στιγμής δεν τους έχει δεί...

Παγκόσμια κατακραυγή προκάλεσε η απαγωγή των δυο υψηλόβαθμων Σύρων Επισκόπων, του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Γρηγορίου Ιωάννη Ιμπραήμ. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις οι δύο ιεράρχες, αφέθησαν (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες) τελικά ελεύθεροι.

Προς την κατεύθυνση αυτή οδήγησε η κινητικότητα των εκκλησιαστικών και πολιτικών αρχών Ελλάδος και Συρίας, οι επαφές του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου με τις τουρκικές και συριακές αρχές αλλά και η έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου.

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Ιλαρίωνας:"Στόχος τους η εξόντωση των Χριστιανών"
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 23/04/2013

«Σε ομάδες Ουαχαμπιτών (σσ. πρόκειται για εξτρεμιστικό τμήμα του σουννιτικού Ισλάμ) εξοπλισμένων και χρηματοδοτούμενων από ξένες δυνάμεις που επέβαλλαν τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία» απέδωσε, με δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ του Πατριαρχείου Ρωσίας, Ιλαρίωνας, την απαγωγή των δύο ιεραρχών, που σημειώθηκε στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας.
 
Οι Τζααμίτες, όπως αποκαλούνται στη

δείτε περισσότερα »
Ένοπλοι αντάρτες απήγαγαν τον μητροπολίτη Χαλεπίου-Επιχείρηση για την απελευθέρωσή του
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 22/04/2013

ierovima.gr Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου SANA ο μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος, του Πατραιρχείου Αντιοχείας και ο επίσκοπος των Μαρωνιτών Ιωάννης έχουν  απαχθεί και από ενόπλους στη Συρία. Η απαγωγή έγινε όταν ο μητροπολίτης επέστρεφε οδικώς από την Τουρκία και την ώρα που έφθανε στο Χαλέπι δέχθηκαν επίθεση ενόπλων οι οποίοι και τους απήγαγαν.

 

Μητροπολίτης Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας κ.Παύλος, κατά κόσμον Ράμι Γιαζίγκι, είναι γεννημένος στη Λαοδικείς της Συρίας το 1959.  

δείτε περισσότερα »
Στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ο υπουργός Εξωτερικών
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 03/04/2013

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’ είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής ενημέρωσε τον Υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις στην Αίγυπτο, αλλά και για την πολύπλευρη δραστηριότητα του Πατριαρχείου.

δείτε περισσότερα »
Τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 01/04/2013

Την Τετάρτην, 14ην/27ην Μαρτίου 2013, εωρτάσθη, κατά μετάθεσιν, πανηγυρικώς, κατά την κρατούσαν τυπικήν διάταξιν και προσκυνηματικήν καθεστωτικήν τάξιν, ως Μικρά Παρρησία, η εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν τη λίμνη της Σεβαστείας του Πόντου επί Λικινίου, το 320 μ.Χ., δια ψύχους και βασανιστηρίων τελειωθέντων και των Ονομαστηρίων της Α.Θ.Μ. του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

δείτε περισσότερα »
Ο Πατριάρχης Μόσχας στο πλευρό των Κυπρίων και των Ελλήνων
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 26/03/2013

Τη συμπαράστασή του προς Κυπρίους και Ελληνες, που υποφέρουν από την οικονομική κρίση, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, κατά το καθιερωμένο ετήσιο δείπνο προς τιμήν της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην ελληνική Πρεσβεία της Μόσχας.

«Πονάμε να βλέπουμε τους χιλιάδες Κυπρίους αδελφούς μας να ευρίσκονται όμηροι της τραπεζικής κατάρρευσης και αναγκάζονται να δεχθούν τις προτάσεις των διεθνών οικονομικών θεσμών διά την οικονομική βοήθεια», είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος, πλαισιωμένος από εκπροσώπους της ρωσικής κυβέρνησης, των Αρχών της Μόσχας, της ρωσικής Ιεράς Συνόδου,

δείτε περισσότερα »
Η εξόδιος ακολουθία του π. Ανδρέου Λογοθέτη
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 26/03/2013

ierovima.gr - panagiaalexiotissa -Χθες στις 4:00 το απόγευμα ετελέσθη στα Ιεροσόλυμα η εξόδιος Ακολουθία, του Αγαπητού και σεβαστού μας αδελφού, πατρός Ανδρέου Λογοθέτη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού που υπάγεται στην Αγιοταφική Αδελφότητα.

 

Στην εξόδιο Ακολουθία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ενώ παρέστησαν Αρχιερείς και κληρικοί από τα Ιεροσόλυμα και την Ελλάδα. Από την Πάτρα, την πόλη καταγωγής του μακαριστού πατρός Ανδρέου... παρέστησαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού π. Νεκτάριος Κωτσάκης με τους αρχιμανδρίτες π. Ειρηναίο Σωτηρόπουλο και π. Χριστόδουλο Ζώη.

δείτε περισσότερα »
Εκοιμήθη ο ηγούμενος της Ι.Μ. Προφήτη Ηλία Ιεροσολύμων
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 24/03/2013

ierovima.gr-Εκοιμήθη σήμερα τα ξημερώματα ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία μεταξύ Ιεροσολύμων και Βηθλεέμ, αρχιμανδρίτης Ανδρέας Λογοθέτης (φωτο).

Ο 44χρονος (καταγωγή από την Πάτρα) διάκονος του Θεού υπήρξε αγνός κληρικός, που παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε με την καρδιά του παρέμενε στα Ιεροσόλυμα, πιστός στο ιερόν του καθήκον.

Κληρικοί της Ελλαδικής Εκκλησίας που πληροφορήθηκαν το θάνατό του μίλησαν συντετριμμένοι με τα καλύτερα λόγια για τον αδελφό τους αρχιμανδρίτη Ανδρέα. Ο Θεός ας αναπαύση την ψυχή του. 

δείτε περισσότερα »
Αποκλειστικό:"Απειλούν να με σκοτώσουν"- Κλείνει ο Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου Τριπόλεως Λιβύης
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 26/02/2013
Ευλογία από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων πήρε η Barcelona
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 25/02/2013

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37