Παραχώρηση οικοπέδων στην Επισκοπή Μπραζαβίλ

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 31/03/2014

Την Κυριακή, 30η Μαρτίου 2014, ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων συναντήθηκε στο Pointe-Noire με τον Εξοχ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Κονγκό κ.Denis Sassou Nguesso.

Κατά την συνομιλία, ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε προς τον κ.Πρόεδρο τις ευγνώμονες ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας του Κονγκό για την επιδεικνυομένη συμπαράσταση της Πολιτείας προς αυτήν και την αγαστή και ολοπρόθυμη συνεργασία όλων των κρατικών αρχών και υπηρεσιών του κράτους με τον Επίσκοπο.

Ιδιαιτέρως, ευχαρίστησε τον  Εξοχ.κ.Sassou Nguesso για την ικανοποίηση του προσφάτου αιτήματος της Ιεράς Επισκοπής περί παραχωρήσεως δύο οικοπέδων συνολικού εμβαδού 10.600 τμ στην γενέτειρα πόλη του κ.Προέδρου, Oyo, ως και στην πόλη Makoua, προκειμένου η αναγνωρισμένη από την Δημοκρατία του Κονγκό Ορθόδοξη Εκκλησία να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το πολυσχιδές ποιμαντικό, ιεραποστολικό και κοινωνικό έργο της σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας.

Τέλος, μεταφέροντας τις ολόθυμες ευχές και τις ευχαριστίες του Μακ.Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β' προς τον κ.Sassou Nguessο, του ανεκοίνωσε ότι η Ιερά Επισκοπή προτίθεται να οικοδομήσει σχολικό συγκρότημα επί του προσφερομένου οικοπέδου στην πόλη Oyo, το οποίο θα φέρει το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως αντίδωρο ευγνωμοσύνης.

Ο Εξοχώτατος ευχαρίστησε τον Θεοφ.κ.Παντελεήμονα, επισημαίνοντας ότι πάντοτε η Πολιτεία θα έρχεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Εκκλησίας που συμβάλλει στην πνευματική προαγωγή και την πρόοδο των πολιτών. Επίσης, τον παρεκάλεσε να διαβιβάσει τις προσωπικές του ευχές προς τον Μακαριώτατο, με τον οποίο συναντήθηκαν στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ τον Οκτώβριο του έτους 2012.

Η συνάντηση αυτή του Θεοφ.Επισκόπου με τον κ.Πρόεδρο ήταν η δεύτερη κατά το διάστημα των τελευταίων τριών μηνών.