Πατριαρχεία

Νέοι αρχιμανδρίτες στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 17/04/2011

Την Κυριακή των Βαΐων, 17η Απριλίου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β΄ ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.
     Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως παρετέθη δεξίωση στην Αίθουσα του Θρόνου της Ιεράς Μονής, κατά την διάρκεια της οποίας ο Μακαριώτατος παρουσίασε στο πολυπληθές εκκλησίασμα τον Πανοσιολ.Αρχιμ.κ.Ιωακείμ Βασιλάκο, Κληρικό της Ιεράς Μητροπολέως Τριπόλεως (Λιβύη), ως και τον Πανοσιολ.Αρχιμ. κ. Νήφωνα Πουλόπουλο, κάτοχο μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με ειδικότητα στην Ιστορία των Σλαβικών Εκκλησιών, ο οποίος απεσπάσθη πρόσφατα στο παλαίφατο Πατριαρχείο από την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

  

δείτε περισσότερα »
Διαδηλώσεις σε βάρος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων λίγο πριν το Πάσχα
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 12/04/2011

Σκηνικό έντασης στήνεται στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, λίγες μέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα και αυτό προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Σοβαρό επεισόδιο δημιουργήθηκε προ ημερών (7 Απριλίου) στο Προσκύνημα της Παναγίας στη Ναζαρέτ στην Ιερουσαλήμ, όταν ο Πατριάρχης Θεόφιλος την ώρα που εισήρχετο  στο Μητροπολιτικό Ναό της  Ναζαρέτ εμποδίστηκε από Άραβες Ορθοδόξους οι οποίοι  τον αποδοκίμασαν, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του, λόγω των νέων συμφωνιών που φέρεται ότι έκανε για την ακίνητη περιουσία του Πατριαρχείου εντός της Ιερουσαλήμ, προς το κράτος του Ισραήλ. 

Ο Πατριάρχης ενημέρωσε τις Ισραηλινές αρχές όπου έφθασαν αμέσως στο σημείο και απομάκρυναν τους διαδηλωτές που είχαν αναρτήσει πανό με σύνθημα “Persona non grata” (πρόσωπο ανεπιθύμητο) και «Δεν είσαι ευπρόσδεκτος» (φωτο). Ο Πατριάρχης  συνοδεία Ισραηλινών αστυνομικών εισήλθε στο Ναό όπου τέλεσε τη θεία λειτουργία παρουσία πιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνο που εξαγρίωσε τους διαδηλωτές, ήταν η πρόσληψη Ισραηλινών σωματοφυλάκων για την προστασία του σε μία περίοδο που το Πατριαρχείο καθυστερεί να πληρώσει τους μισθούς των Ιερέων μέχρι και δύο μήνες.

Στη φωτογραφία με κόκκινο κύκλο σημειώνονται οι σωματοφύλακες του Πατριάρχη και με μπλέ οι ισραηλίτες αστυνομικοί.

 

δείτε περισσότερα »
Τρία αιτήματα του αφρικανού ιερέα στον υφυπουργό Εσωτερικών
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 12/04/2011

Ο πατήρ Αντώνιος, Αφρικανός ιερέας από την Ουγκάντα με σπουδαίο  ιεραποστολικό έργο βρέθηκε για ένα 24ωρο στην Κομοτηνή  μίλησε για την δουλειά που γίνεται στην χώρα του μετά την ολοκλήρωση του σχολείου από δωρεά Κομοτηναίας ευεργέτιδος και την προσφορά χρημάτων για την ολοκλήρωση του οικοτροφείου που βοηθά τα εκατοντάδες ορφανά κι απροστάτευτα παιδιά.Ο πατήρ Αντώνιος  που είναι πατέρας  5 παιδιών , υπέβαλε τρία αιτήματα στον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιώργο Πεταλωτή που τυχαία συνάντησε.

 1/Ζήτησε να φοιτούν με υποτροφία δύο παιδιά από την χώρα της κεντρικής Αφρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε σχολή που επιθυμούν. 2/ Ζήτησε να βοηθήσει για την δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού και 3/ να αναπτυχθεί η δυνατότητα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και Παιδείας. (πηγή Χρόνος-Μελαχροινή Μαρτίδου) 

δείτε περισσότερα »
Δις…γιαούρτωμα σε αρχιεπίσκοπο της Καθολικής Εκκλησίας
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 11/04/2011

Υποδοχή με γιαούρτι επιφύλαξαν φοιτητές στον Αρχιεπίσκοπο της Καθολικής Εκκλησίας του Βελγίου André-Joseph Léonard, ο οποίος επισκέφθηκε πανεπιστήμιο στη πόλη Louvain La Neuve , με σκοπό να εκφωνήσει ομιλία. Ο αρχιεπίσκοπος μετά το πρώτο γιαούρτωμα καθαρίστηκε αλλά μόλις εμφανίστηκε στο βήμα, οι ακτιβιστές τον γιαούρτωσαν ξανά. Αιτία το αμαρτωλό παρελθόν εκπροσώπων της Καθολικής Εκκλησίας. 

δείτε περισσότερα »
Ιστορική στιγμή για την Ορθοδοξία στην Αυστρία
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 04/04/2011

Ιστορική στιγμή για την Ορθοδοξία στην Αυστρία και ένα νέο σταθμό στις σχέσεις της με το επίσημο αυστριακό κράτος, αποτελεί η επικείμενη απονομή στον Ελληνοορθόδοξο Μητροπολίτη Αυστρίας Έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ, ανώτατης τιμητικής διάκρισης, του Ανώτερου Χρυσού Ταξιάρχη μετά Αστέρος του Τάγματος Αξίας της Αυστριακής Δημοκρατίας.

    Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας στη Βιέννη, η απονομή των διασήμων του παρασήμου θα γίνει στο προεδρικό μέγαρο στα παλιά ανάκτορα Χόφμπουργκ, προσωπικά από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Χάιντς Φίσερ, ο οποίος και θα εκφωνήσει τον προβλεπόμενο έπαινο για τον τιμώμενο ιεράρχη.  

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ Νεκτάριος κατά του μητροπολίτη Ιλαρίωνα Βολοκολάμσκ
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 28/03/2011

Με επιστολή του προς τον Ιεραποστολικό Σύνδεσμο «Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», ο μητροπολίτης Χονγκ Κόνγκ κ. Νεκτάριος χαρακτηρίζει «διχαστική την παρουσία της Ρωσικής Εκκλησίας » στη Νοτιοανατολική Ασία, αποκαλεί  αμετροεπείς και διπρόσωπους τους δεσπότες της Ρωσικής Εκκλησίας και ανάμεσά τους  και τον μητροπολίτη Ιλαρίωνα ενώ καταγγέλει την Εκκλησία της Ρωσίας για «κενόδοξη και αντικανονική στάση».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: 

δείτε περισσότερα »
Τήνιος ο νέος Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 25/03/2011

Την 25η Μαρτίου η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που ετέλεσε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, ανεκοίνωσε τον διορισμό του Ιερατικώς Προϊσταμένου αυτού, Πανοσιολ. Αρχιμ.κ. Παντελεήμονος Αραθύμου σε νέο Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Ο νέος Αρχιγραμματεύς, Αρχιμ.Παντελεήμων Αράθυμος, (Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου), γεννήθηκε στην νήσο Τήνο το έτος 1974.

δείτε περισσότερα »
Η Β’ Στάσις των Χαιρετισμών στη Ραμάλλα
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 22/03/2011

Η Β’ Στάσις των Χαιρετισμών μετά του Κανόνος του Ακαθίστου Ύμνου εψάλη την Παρασκευήν, 5ην /18ην Μαρτίου 2011, εις την Ιεράν Μονήν της Μεταμορφώσεως, εις την πόλιν Ραμαλλαν της Παλαιστινιακής Αρχής, προεξάρχοντος της Α.Θ.Μ. του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, συνοδεύοντος του Προέδρου των Οικονομικών, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θαβωρίου κ. Μεθοδίου, και άλλων Αγιοταφιτών Πατέρων.Η εν τη πόλει ταύτη Ρωμαιο-Ορθόδοξος Κοινότης του Πατριαρχείου, αριθμούσα περί τας 6.000 χιλιάδας πιστών, τυγχάνει μία των μεγάλων Κοινοτήτων του Πατριαρχείου, της οποίας προΐσταται ως Πατριαρχικός Επίτροπος ο εκ του Χωρίου των Ποιμένων καταγόμενος και μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αγιοταφίτης Αρχιμανδρίτης Γαλακτίων. 

δείτε περισσότερα »
Ο Μητροπολίτης Κένυας, η Άννα Βίσση και η μεγάλη δωρεά
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 19/03/2011

Στην Κένυα βρέθηκε προ ημερών η Αννα Βίσση για να επισκεφτεί τα φτωχά παιδιά. Η τραγουδίστρια βοηθά ενεργά στην ανέγερση ενός ορφανοτροφείου κάνοντας δωρεά χρήματα από συναυλίες και μάλιστα ξεναγήθηκε στη χώρα της Αφρικής από τον συμπατριώτη της μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο, ο οποίος και τη φιλοξένησε μαζί με τους συνεργάτες της.

Πραγματικό ιεραποστολικό έργο επιτελεί στην Αφρική η Μητρόπολη Κένυας, η οποία όχι μόνο μεταφέρει την Ορθόδοξη πίστη, αλλά προσφέρει ένα τεράστιο έργο φιλανθρωπίας, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους Κενυάτες να μορφωθούν για ένα καλύτερο μέλλον.
 

 

δείτε περισσότερα »
Στο Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου συναντήθηκαν ο πρόεδρος της Κύπρου και ο πρωθυπoυργός της Ουκρανίας
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 18/03/2011

Την Τρίτην, 2αν / 15ην Μαρτίου 2011, ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας κ. Mykola Azarov επεσκέφθη μετά της συνοδείας αυτού τον Πανίερον Ναόν της Αναστάσεως.

Εις την επίσκεψιν και προσκύνησιν αυτού συνηντήθη ενώπιον του Κουβουκλίου του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου μετά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημητρίου Χριστόφια, συμπληρούντος την επίσκεψιν αυτού εις τον Ναόν της Αναστάσεως και συνοδευομένου υπό της Α.Θ.Μ. του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37