Πατριαρχεία

Ευχές από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 23/12/2012

Την Παρασκευήν, 8ην /21ην Δεκεμβρίου 2012 η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετέδωσε Χριστουγεννιάτικον χαιρετισμόν μετά των Πατρικών και Πατριαρχικών ευχών Αυτού προς την απανταχού Ρωμηοσύνην. Ο χαιρετισμός μετεδόθη εις τον ελληνικόν τύπον και τα Μ.Μ.Ε. της Ελλάδος, έχων ως έπεται:

 

δείτε περισσότερα »
Νέος Πατριάρχης Αντιοχείας ο μητροπολίτης Δυτ. Ευρώπης Ιωάννης
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 17/12/2012

Ο Μητροπολίτης Δυτικής Ευρώπης κ. Ιωάννης, ο οποίος δεν βρισκόταν αρχικώς στο τριπρόσωπο, είναι τελικά ο νέος Πατριάρχης Αντιοχείας.

Ο κ. Ιωάννης, η εκλογή του οποίου έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο μοναστήρι του Μπαλαμάντ του Λιβάνου, προκαλώντας έκπληξη μεταξύ των Ιεραρχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τυπικά δεν είχε δικαίωμα υποψηφιότητας βάσει του καταστατικού χάρτη. Κι αυτό γιατί δεν είχε συμπληρώσει τα πέντε χρόνια που απαιτούνται στον θρόνο του Μητροπολίτη για να έχει δικαίωμα να διεκδικήσει και εκείνον του Πατριάρχη.
 
Παρόλα αυτά κατόρθωσε να εκλεγεί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχοντας τη στήριξη του Μητροπολίτη του Ορους Λιβάνου (Χοντρ) κ. Γεωργίου, ο οποίος βοήθησε να ξεπεραστεί το κώλυμα που υπήρχε για τον κ. Ιωάννη, ο οποίος είχε συμπληρώσει μόνον 4,5 χρόνια στον θρόνο των Παρισίων ως Μητροπολίτης.
 
Ο νέος Πατριάρχης είναι διδάκτορας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αδελφός του Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου, ο οποίος επίσης διεκδικούσε τον θρόνο. tovima.grtovima.gr τοτο

δείτε περισσότερα »
Οι πρίγκηπες εόρτασαν... οικουμενιστικά
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 16/12/2012

Ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος ΙΙ και η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας γιόρτασαν τον προστάτη της βασιλικής οικογένειας, Άγιο Ανδρέα, στο Βασιλικό Παλάτι του Βελιγραδίου.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα από τον Πατριάρχη Ειρηναίο, τον επίσκοπο Šumadia Ιωάννη και κληρικούς της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Στη Θεία Λειτουργία ανάμεσα σε πολλούς άλλους παραβρέθηκαν ο ηγούμενος της Ι.Μ.Χιλανδαρίου,  Μουσουλμάνοι, ο Ραβίνος της Εβραϊκής κοινότητας στη Σερβία Isak Asiel, και Παπικοί με επικεφαλής τον Αποστολικό Νούντσιο Orlando Antonini . .(katanixis.blogspot.gr)   .(katanixis.blogspot.gr)  

δείτε περισσότερα »
Εκλέγεται τη Δευτέρα ο νέος Πατριάρχης Αντιοχείας
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 15/12/2012

tovima.gr-Μαρία Αντωνιάδου- Εκλέγεται τη Δευτέρα ο νέος Πατριάρχης Αντιοχείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο τοποτηρητής του θρόνου Μητροπολίτης Βόστρων κ. Σάββας συγκάλεσε τη Σύνοδο της Ιεραρχίας σε συνεδρίαση για το πρωί της Δευτέρας στη Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Μπαλαμάντ, στον Λίβανο.

Στη συνεδρίαση καλούνται να συμμετέχουν τα μέλη της Συνόδου της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αντιοχείας και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δύο αρχιερείς, οι Μητροπολίτες Βαγδάτης κ. Κωνσταντίνος και Βορείου Αμερικής κ. Φίλιππος, έχουν δηλώσει  

δείτε περισσότερα »
Χειροτονία του Επισκόπου Μπουρούντι από τον Αλεξανδρείας
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 07/12/2012

Την Πέμπτη, 6η Δεκεμβρίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ ετέλεσε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καΐρου την χειροτονία του Θεοφιλ.Επισκόπου Μπουρούντι και Ρουάντας κ.Ιννοκεντίου. Στην Ευχαριστιακή Σύναξη και την χειροτονία του Θεοφιλεστάτου συμμετείχαν οι Σεβ.Μητροπολίτες Γέρων Πηλουσίου κ.Καλλίνικος, Κένυας κ.Μακάριος, Τριπόλεως κ.Θεοφύλακτος, Μουάνζας κ.Ιερώνυμος, Ζάμπιας και Μαλάουι κ.Ιωακείμ, Άκκρας κ.Σάββας, ως και οι Θεοφιλ.Επίσκοποι Νιτρίας κ.Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου και Βαβυλώνος κ.Νήφων, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Π.Καΐρου. 

δείτε περισσότερα »
Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Πατριάρχη Αντιοχείας
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 05/12/2012

(φωτο από facebook) Σε λαϊκό προσκύνημα έχει τεθεί το σκήνωμα του μακαριστού Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνατίου που εκοιμήθη σήμερα το πρωί στον Λίβανο ύστερα από βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη. () ()    ()

δείτε περισσότερα »
Ανησυχία μετά τον θάνατο του Πατριάρχη
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 05/12/2012

Προβληματισμός μετά το θάνατο του 92χρονου Πατριάρχη Αντιοχείας...Ο Ιγνάτιος  που θεωρείτο παράγοντας σταθερότητας, "έφυγε" σε μια δύσκολη εποχή για την περιοχή, γεμάτη εντάσεις.

Ο μακαριστός Πατριάρχης νοσηλευόταν από το μεσημέρι της Τρίτης σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Λιβάνου, έχοντας εισαχθεί σε κωματώδη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας.
Η είδηση της απώλειάς του έχει προκαλέσει τη συγκίνηση των εκατοντάδων χιλιάδων ορθοδόξων χριστιανών αραβικής καταγωγής.
Ο Πατριάρχης Ιγνάτιος θεωρείτο παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή και ο θάνατός του εντείνει τις ανησυχίες των χριστιανών της ανατολής ιδιαίτερα ενώπιον της έκρυθμης κατάστασης στη Συρία.
Η απώλεια του προκαλεί, ταυτόχρονα, έντονο προβληματισμό για τις τύχες του Πατριαρχείου, καθώς φεύγει σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. 

δείτε περισσότερα »
Προσευχηθείτε για τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνάτιο
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 04/12/2012

 πηγή araborthodoxy.blogspot.gr- Με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Αγίου Ιωσήφ Βηρυττού (Care Unit of Al-Roum hospital)  ο 91χρονος Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος.

 

Τελευταίες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γιατροί εκφράζουν ανησυχία για την πορεία της υγείας του.

δείτε περισσότερα »
Νέα Αγιοκατάταξη: Αγιος Νικηφόρος ο Λεπρός
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 03/12/2012

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατέταξε μεταξύ των Αγίων τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό (εκοιμήθη το 1964).Ο πατήρ Νικηφόρος (κατά κόσμο Νικόλαος Τζανακάκης) γεννήθηκε σ' ένα ορεινό χωριό των Χανίων, στο Σηρικάρι. Τα πρώτα σημάδια της νόσου τα εμφάνισε σε ηλικία 13 ετών.
Ο Νικόλαος έφτασε στη Χίο το 1914 σε ηλικία 24 ετών. Στο λεπροκομείο της Χίου, που ήταν ένα συγκρότημα με πολλά ομοιόμορφα σπιτάκια, υπήρχε το εκκλησάκι του Άγιου Λαζάρου, όπου φυλάσσονταν η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Υπακοής. Σ’ αυτόν τον χώρο άνοιξε το στάδιο των αρετών για τον Νικόλαο. Μέσα σε 2 χρόνια ο Άγιος Άνθιμος τον έκρινε έτοιμο για το αγγελικό σχήμα και τον έκειρε μοναχό με το όνομα Νικηφόρο. Η νόσος προχωρούσε 

δείτε περισσότερα »
Η ευγενική υπόκλιση του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Βασιλιά
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 02/12/2012

Την Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, εγκαινιάστηκε στην Βιέννη το Διεθνές Κέντρο του Βασιλιά Αμπντάλλα για τον Διαθρησκειακό και Διαπολιτισμικό Διάλογο. Το Κέντρο ιδρύθηκε με μια διεθνή συμφωνία που υπογράφηκε από την Σαουδική Αραβία, την Ισπανία και την Αυστρία.
Στα εγκαίνια κύριοι ομιλητές ήταν και ο Γ.Γ. των Η.Ε. κ. Μπαν Κι-Μουν, αλλά και ο προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας  Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος! Στη φωτογραφία ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποκλίνεται στον βασιλέα της Σαουδικής Αραβίας Αμπτουλάχ.

 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37