Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 06/09/2013

Με τον Μεγαλόσταυρο του Αγ. Μάρκου τιμήθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλος από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο ΙΙ. Κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή του Αγ.Γεωργίου, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης απευθυνόμενος στον Πατριάρχη υπογράμμισε πως μας κάνει «περήφανους με το θρησκευτικό έργο» του, καθώς είναι «ένας προκαθήμενος που δεν εκπέμπει απλά μηνύματα ορθοδοξίας, αλλά έχει έναν πολιτικό και κοινωνικό λόγο, που χαρακτηρίζεται από ευαισθησία και διορατικότητα».

Ο κ.Βενιζέλος παραπέμποντας εξάλλου στις πρόσφατες επισκέψεις του Πατριάρχη στη Ρωσία και την Ουκρανία, τόνισε πως πρόκειται για μια «διεθνή προσωπικότητα» και υπογράμμισε τον «λόγο αναγνώρισης και τιμής» που άκουσε από όλους τους Αιγύπτιους συνομιλητές του για τον Πατριάρχη.

Εκφράζοντας τέλος την προσωπική του εκτίμηση στο πρόσωπο του Πατριάρχη, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως λειτουργεί σαν μια «γέφυρα» της Ευρώπης με την Αφρική - «την ήπειρο του μέλλοντος για την Ευρώπη» - και επεσήμανε πως «η στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ