Πατριαρχεία

Ανήσυχος για τις εξελίξεις στη Λιβύη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 26/02/2011

Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στη χώρα της Λιβύης και αγωνιά για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων της.

     Το Πατριαρχείο βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτο και το ευλαβές ποίμνιο του προκειμένου να τους στηρίξει ηθικά τις δύσκολες αυτές στιγμές.


 

δείτε περισσότερα »
Τρομοκρατική επίθεση φανατικών μουσουλμάνων κατά χριστιανικού ναού
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 25/02/2011

Φανατικοί Μουσουλμάνοι εξαπέλυσαν τρομοκρατική επίθεση εναντίον Χριστιανικού ναού στην Ιάβα της Ινδονησίας.

Στις 24 Φεβρουαρίου ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης στο Μπογιολάλι της Ιάβας, (Ινδονησία) δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση από οπαδούς εξτρεμιστικής οργάνωσης φανατικών Μουσουλμάνων.Από τις 25 Φεβρουαρίου, ο Ναός παραμένει κλειστός και φυλάσσεται από δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ο Εφημέριος π.Μεθόδιος, Ινδονήσιος Κληρικός, είναι καλά στην υγεία του και ζητά τις προσευχές όλων, ώστε ο Κύριός μας να προστατεύσει αυτή την δύσκολη ώρα τους Ορθοδόξους Χριστιανούς στην Μαρτυρική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιάβας.

Και άλλες φορές στο παρελθόν φανατικοί Μουσουλμάνοι επιτέθηκαν, απείλησαν και χτύπησαν τον π.Μεθόδιο. Αρκετές φορές μάλιστα χρειάσθηκε να φυγαδευτεί μαζί με την οικογένειά του.Στο Μπογιολάλι η Ορθόδοξη Κοινότητα λειτουργεί Νηπιαγωγείο ενώ σημαντική υπήρξε η φιλανθρωπική και ανθρωπιστική της προσφορά προς τα θύματα των φονικών σεισμών που κτύπησαν την Ιάβα καθώς και προς τους πληγέντες από την έκρηξη του Ηφαιστείου Μεράπι. 

δείτε περισσότερα »
Ινδονησία: το ιεραποστολικό έργο του π. Μεθοδίου (φωτογραφίες)
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 16/02/2011

Δύσκολο το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Ινδονησία και ευτυχώς που υπάρχουν δωρητές που στηρίζουν και ενισχύουν το ιεραποστολικό έργο του π.Μεθοδίου στην Κεντρική Ιάβα. Φίλοι της Ιεραποστολής,με δωρεές τους έχουν κατασκευάσει μικρά σπιτάκια-διαμερίσματα στην περιοχή, όπου μένουν φτωχές οικογένειες σεισμοπαθών.

Λάβαμε σειρά φωτογραφιών από τους φίλους της Ιεραποστολής στη μακρινή αυτή χώρα, φωτογραφίες που η λεζάντα τους θα μπορούσε να είναι «η δύναμη της Πίστης».

δείτε περισσότερα »
Συγκλονιστική επιστολή από την πρώτη Ταϊβανέζα Ιεραπόστολο Πελαγία Υu
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 10/02/2011

Μια επιστολή που απευθύνεται στον Ελληνικό λαό, τους Έλληνες όλου του κόσμου. Η πρώτη Ορθόδοξη Χριστιανή της Ταϊβάν( πρώην προτεστάντισσα ) Πελαγία  “ζητιανεύει” την αγάπη μας για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Ταϊβάν και τον λαό της που βρίσκεται ακόμα στο σκοτάδι της πολυθεΐας και των ειδώλων-ψεύτικων θεών.

Με την επιστολή της (μεταφρασμένη από τα Αγγλικά) η Ιεραπόστολος Πελαγία ζητά οικονομική ενίσχυση για την αγορά ενός μεγαλύτερου χώρου στο κέντρο της πρωτεύουσας τον οποίο θα μετατρέψει σε Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Η μόνη Ορθόδοξη εκκλησία που υπάρχει είναι ένα δωμάτιο στον 4ο όροφο μιας πολυκατοικίας στην άκρη της Ταϊπέι και πολλές φορές πολύς κόσμος μένει έξω από την Εκκλησία γιατί ο χώρος είναι μικρός», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της.

Στη φωτογραφία ο μητροπολίτης Χονγκ-Κονγκ κ. Νεκτάριος, στην πνευματική δικαιοδοσία του οποίου ανήκει η Ταϊβάν

Το «ierovima» δημοσιεύει αυτή τη συγκλονιστική επιστολή:

δείτε περισσότερα »
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κοντά στο ποίμνιό του
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 07/02/2011

Κατά τη διαρρεύσασα περίοδο της πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής στην Αίγυπτο, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Βʼ ευρέθη στο Κάιρο προκειμένου να ενισχύσει με κάθε τρόπο τους Έλληνες και Άραβες ορθοδόξους αδελφούς, που διαμένουν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

     Παρά τις δυσκολίες και τους κινδύνους της μετακινήσεως, τους αυστηρούς ελέγχους και την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά την δύση του ηλίου, ο Μακαριώτατος, συνοδευόμενος από τον Θεοφ. Επίσκοπο Νιτρίας κ.Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, και τον Πανοσιολ. Αρχιμ.κ.Παντελεήμονα Αράθυμο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου Του, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγ. Γεωργίου, συμπαρασταθείς στον Θεοφιλ.Ηγούμενο, Επίσκοπο Βαβυλώνος κ.Νήφωνα και τους πατέρες, τους Ιερούς Ναούς, τα ευαγή ιδρύματα και τους δοκιμαζόμενους πιστούς, οι οποίοι επέλεξαν να παραμείνουν στην χώρα.

       

δείτε περισσότερα »
Επιστροφή από το Κονγκό του αρχιμανδρίτη Γεωργίου Χρυσοστόμου
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 04/02/2011

Ο Πρωτοσύγκελλος της ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, επέστρεψε από το Κονγκό, όπου είχε μεταβεί έπειτα από πρόσκληση του Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρου, προκειμένου να διερευνηθούν επί τόπου τρόποι συμμετοχής του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Μητροπόλεως στο εκεί επιτελούμενο έργο.

δείτε περισσότερα »
Οι Έλληνες της Μανσούρας
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 25/01/2011

Την Παρασκευή, 21η Ιανουαρίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ μετέβη στην πόλη Μανσούρα της Αιγύπτου, όπου ετέλεσε για πρώτη φορά Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αθανάσιου και Κυρίλλου, συλλειτουργούντων των Σεβ.Μητροπολιτών Γέροντος Πηλουσίου κ.Καλλινίκου καί Ερμουπόλεως κ.Νικολάου. Εκεί εβράβευσε τους δύο εναπομείναντες Έλληνες.

 

δείτε περισσότερα »
Τρία χρόνια στη Μητρόπολη Χονγκ-Κονγκ και Άπω Ανατολής
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 19/01/2011

Στη μακρινή Ιερά Μητρόπολη Χονγκ-Κονγκ και Άπω Ανατολής τοποθετήθηκε το 2007 με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο μέχρι εκείνη τη στιγμή  Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Τσίλης. Η ευλογία του μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσεβίου τον συντρόφευε και τον συντροφεύει. Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2008 στον Ιεραρχικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη. Σήμερα ο σεβασμιότατος Νεκτάριος κλείνει τρία δημιουργικά χρόνια στον γεμάτο υποχρεώσεις θρόνο του. Φτωχή μητρόπολη, πλούσια ψυχή. Ο ανεκτίμητος θησαυρός της Ορθοδοξίας.

δείτε περισσότερα »
Θεοφάνεια στο Σηκουάνα
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 18/01/2011

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ορθόδοξη Κοινότητα του Παρισιού, τέλεσε την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, τον Αγιασμό των υδάτων στον ποταμό Σηκουάνα που διαπερνά την πόλη του Παρισιού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Γαλλίας Εμμανουήλ. Προηγουμένως, ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, με ιερείς του ναού και του πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αρσένιου Καρδαμάκη. 

δείτε περισσότερα »
13 χρόνια από την αποκατάσταση του Αγίου Νεκταρίου ως Ιεράρχου Πενταπόλεως
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 18/01/2011

 Με τη συπλήρωση δεκατριών ετών από της Κανονικής αποκαταστάσεως του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως ως Ιεράρχου του Αλεξανδρινού Θρόνου και της μετακομιδής αποτμήματος εκ του ιερού λειψάνου του στην Αλεξάνδρεια, ως και επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Γερασίμου του Παλλαδά, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β   χοροστάτησε στις 15 Ιανουαρίου κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αποστόλου Μάρκου και του Αγίου Νεκταρίου, εντός της Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας .

 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34