Πατριαρχεία

Η εορτή του ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Λουκάρεως στην Αλεξάνδρεια
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 28/06/2013

Την 27η Ιουνίου ε.ε, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, εχοροστάτησε κατά τον Όρθρο και την  Θεία Λειτουργία στον Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Μάρκου του Αποστόλου και Νεκταρίου Πενταπόλεως, παραπλεύρως του Πατριαρχικού Ναού του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Κυρίλλου Γ’ του Λουκάρεως, Πατριάρχου Αλεξανδρείας (1601-1620) και μετέπειτα Οικουμενικού Πατριάρχου.

Ο Ἀγιος Κύριλλος, εγεννήθη στον Χάνδακα (Ηράκλειο) Κρήτης το έτος 1572, εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή 

δείτε περισσότερα »
Ειρηνική-σιωπηρή συγκέντρωση για την απελεθεύρωσή τους
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 11/06/2013

Λόγω του τραγικού συμβάντος της απαγωγής των δύο Μητροπολιτών Χαλεπίου, του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτου κ. Παύλου και του Συροιακωβίτη Μητροπολίτου κ. Ιωάννου από ένοπλη ισλαμική ριζοσπαστική  ομάδα,  εδώ και δύο μήνες, οι φίλοι της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλεπίου θα πραγματοποιήσουν ειρηνική και σιωπηρή συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης για την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών στις 14 Ιουνίου Παρασκευή και ώρα 19:00 στην πλατεία Συντάγματος . Όσοι θέλουν να συμπαρασταθούν στους εναπομείναντες Χριστιανούς  της Μητροπόλεως Χαλεπίου και να προσευχηθούν μαζί μας για την απελευθέρωση των Μητροπολιτών μπορούν να λάβουν μέρος στην συγκέντρωση μας.

Για την οργανωτική επιτροπή

Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Γιαπιτζίογλου  

δείτε περισσότερα »
Ο Πατριάρχης Μόσχας σε Παπούλια και Σαμαρά
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 03/06/2013

(φωτο Χρ.Μπόνης) Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πατριάρχης Μόσχας, ο οποίος συνεχίζει την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Νωρίτερα ο κ. Κύριλλος βρέθηκε στη Μονή Πετράκη, όπου συζήτησε με τον κ. Ιερώνυμο θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ενώπιον των μελών της Ιεράς Συνόδου, τίμησε
 

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πατριάρχης Μόσχας, ο οποίος συνεχίζει την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Νωρίτερα ο κ. Κύριλλος βρέθηκε στη Μονή Πετράκη, όπου συζήτησε με τον κ. Ιερώνυμο θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ενώπιον των μελών της Ιεράς Συνόδου, τίμησε

δείτε περισσότερα »
Το πρόγραμμα επίσκεψης του Πατριάρχη Μόσχας στην Άθήνα
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 29/05/2013

Η Ιερά Σύνοδος έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

δείτε περισσότερα »
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πωλεί εκτάσεις
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 28/05/2013
Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης με την πρόεδρο της Βουλής της χώρας
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 22/05/2013

nyxthimeron.com Συνάντηση με την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Μοζαμβίκης είχε ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, με την ιδιότητά του ως συντονιστή της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας και του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου (Δ.Σ.Ο. - ΠΑ.Κ.), την οποία και ενημέρωσε για τις τρέχουσες δραστηριότητες της Δ.Σ.Ο. στο Παναφρικανικό Κοινοβούλιο. Την ενημέρωσε, εξάλλου, για το έργο που επιτελεί η Ορθόδοξη Εκκλησία και για την επικείμενη επίσημη επίσκεψη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄ στην Μοζαμβίκη.

Η κ. Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Ιωάννη για

δείτε περισσότερα »
Πατριαρχική Δέηση στη Δαμασκό
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 21/05/2013

ierovima.gr-από Πηνελόπη Σταφυλά και Δημήτρη Πορφύρη*

 

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κος Ιωάννης Γιαζίζι, πραγματοποίησε χθες το βράδυ (20/05/13) στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό δέηση υπέρ αποκαταστάσεως της ειρήνης στη Συρία και υπέρ απελευθερώσεως όλων των απαχθέντων πολιτών κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ο Πατριάρχης καταδίκασε όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν ως στόχο τη Συρία τονίζοντας ιδιαίτερα αυτήν της

δείτε περισσότερα »
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προκήρυξη σοκ: "Σκοτώστε τους επισκόπους"!
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 20/05/2013

Αποκλειστικό ierovima.gr Από Δημήτρη Πορφύρη και Πηνελόπη Σταφυλά

Στις 16 Μαϊου, το ανεξάρτητο λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων LEBANON FILES, όπως μας ενημέρωσαν οι Δημήτρης Πορφύρης και Πηνελόπη Σταφυλά, δύο άνθρωποι που παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Συρία και ιδιαίτερα το θέμα των απαχθέντων επισκόπων, ανάρτησε στην ιστοσελίδα του αντίγραφο της προκήρυξης που εξέδωσε η οργάνωση ΣΥΡΙΑΚΗ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (αλ Χιζμπ αλ Ταγουιντ λ Ισλάμι). Η προκήρυξη αυτή κρατήθηκε για ευνόητους λόγους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά έχει προκαλέσει εντάσεις στην περιοχή.

Ο ηγέτης της σεïχης

δείτε περισσότερα »
Ελπίδες για τους δύο απαχθέντες ιεράρχες
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 08/05/2013

Καλά στην υγεία τους, φυλασσόμενοι σε ένα μικρό χωριό βορειοδυτικά του Χαλεπίου φέρονται να είναι οι δυο απαχθέντες επίσκοποι στη Συρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.dailystar.com.lb του Λιβάνου.

δείτε περισσότερα »
Ο πρόεδρος της Κύπρου στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 07/05/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γʼ, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του κα Άντρη Αναστασιάδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, ο Πατριάρχης είπε: «Η πρόσφατη ανάδειξή σας στο Προεδρικό αξίωμα εν μέσω σοβαρότατης οικονομικής κρίσης για τη μεγαλόνησο αλλά

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36