Πατριαρχεία

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 06/09/2013

Με τον Μεγαλόσταυρο του Αγ. Μάρκου τιμήθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλος από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο ΙΙ. Κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή του Αγ.Γεωργίου, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης απευθυνόμενος στον Πατριάρχη υπογράμμισε πως μας κάνει «περήφανους με το θρησκευτικό έργο» του, καθώς είναι «ένας προκαθήμενος που δεν εκπέμπει απλά μηνύματα ορθοδοξίας, αλλά έχει έναν πολιτικό και κοινωνικό λόγο, που χαρακτηρίζεται από ευαισθησία και διορατικότητα».

δείτε περισσότερα »
Ο πρώτος ναός στην Ελλάδα του αγίου Προφήτη Μωϋσή
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 02/09/2013

Tὴν 4η Σεπτεμβρίου, ἡμέρα μνήμης τοῦ ἁγίου προφήτη Μωϋσῆ, θὰ τελεστοῦν τὰ ἐγκαίνια τοῦ πρώτου στὴν Ἑλλάδα ἱεροῦ ναοῦ ἀφιερωμένου στὸν μεγάλο αὐτὸ Σιναΐτη προφήτη. Ὁ μεγαλοπρεπὴς δίτρουλλος ναὸς βρίσκεται στὸ Εὐρωσιναϊτικὸ Κέντρο, ποὺ κατασκευάζει τὸ Ἵδρυμα Ὄρους Σινᾶ (ΙΟΣ) στὴν Τραγάνα Φθιώτιδος (132 χλμ ἀπὸ τὴν Ἀθήνα).

Τὰ ἐγκαίνια θὰ τελεσθοῦν παρὰ τοῦ Σεβασμιωτάτου. Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, μὲ τὴ συμμετοχὴ τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Σινᾶ κ. Δαμιανοῦ (Καθηγουμένου

δείτε περισσότερα »
Ρασοφορία νέου μοναχού
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 02/09/2013

(Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) Την 30η Αυγούστου ε.έ., Σεπτή Εντολή της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β΄, ετελέσθη στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων εντός της Πατριαρχικής Έδρας προ της Απολύσεως της Ακολουθίας του Εσπερινού υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Λεοντοπόλεως κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας, η Ακολουθία εις Ρασοφόρον Μοναχόν του δοκίμου μοναχού Νικολάου Κοροβέση, ο οποίος

δείτε περισσότερα »
Εξελίξεις στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μετά τη σύλληψη
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 23/08/2013

Συνελήφθη το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο επί 7 χρόνια καταζητούμενος πρώην οικονομικός διαχειριστής του πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Ο Νίκος Παπαδήμας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς στον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου, που προχώρησαν και στη σύλληψη του. Μετά τη σύλληψη του Παπαδήμα, αναμένονται εξελίξεις στο Πατριαρχείο...

δείτε περισσότερα »
Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κυριάκου Γεροντόπουλου με Αρχιεπίσκοπο Σινά
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 19/08/2013

Οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, ο κ. Γεροντόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για την Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος συναντήθηκε, σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό.Στη συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν κατάσταση και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιερά Μονή Σινά. 

δείτε περισσότερα »
Επικοινωνία Βενιζέλου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 15/08/2013

Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο επικοινώνησε τηλεφωνικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο.
 

Ο πατριάρχη Αλεξανδρείας ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο πως οι ναοί και τα ιδρύματα του Πατριαρχείου στην Αίγυπτο

δείτε περισσότερα »
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο υπουργείο Εξωτερικών-φωτο
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 09/07/2013

φωτο Χρ.Μπόνης-Μήνυμα αγωνίας, φιλίας και συμπαράστασης προς τον αιγυπτιακό λαό απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησής του με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο τον Β'.

«Την Ελλάδα τη συνδέει με την Αίγυπτο στενός ιστορικός και πολιτιστικός δεσμός» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι η Αίγυπτος είναι χώρα-«κλειδί» για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και, για τη δική μας εξωτερική πολιτική, κομβικό σημείο.

δείτε περισσότερα »
Τρόφιμα σε Ορθόδοξο ορφανοτροφείο από τον επίσκοπο Μπραζαβίλ
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 08/07/2013

Το Σάββατο, 6ηΙουλίου ε.ε., ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη στην πόλη Dolisieτου Κονγκό προκειμένου να παραδώσει μεγάλη ποσότητα τροφίμων στο ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος», τα οποία αποτελούν προσφορά αγάπης του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».

Επισημαίνεται ότι σε αυτόν τον χώρο αγάπης, θαλπωρής και  

δείτε περισσότερα »
«Κάνουμε το σταυρό μας και προχωρούμε»
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 04/07/2013

Πριν δέκα χρόνια, ενημερωθήκαμε για την ανάγκη στήριξης ορισμένων απροστάτευτων και εγκαταλελειμμένων παιδιών. Πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα να ανταποκριθούμε, αναζητήσαμε ένα δικό μας χώρο, για να στεγάσουμε όλα αυτά τα παιδάκια που εμείς τούς δίνουμε φαγητό, πληρώνουμε τα δίδακτρά τους, τα ντύνουμε και τόσα άλλα.

δείτε περισσότερα »
Η Εορτή του Αγίου Ονουφρίου στο Πατριαρχείο
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 03/07/2013

Την Τρίτην, 12ην /25ην Ιουνίου 2013, εωρτάσθη η εορτή του εν αγίοις πατρός ημών Ονουφρίου εις την επ’ ονόματι αυτού ιεράν Μονήν, κειμένην εις την χαράδραν Γκεχενώμ έναντι της κολυμβήθρας του Σιλωάμ. Η Μονή αυτή, αφιερωμένη ούσα εις τον Άγιον Ονούφριον τον Αιγύπτιον, είναι μία των αρχαίων Μονών του Πατριαρχείου κειμένη επί βράχων και λαξευτών τάφων του κοιμητηρίου, το οποίον «ηγόρασαν εις ταφήν τοις ξένοις» οι άρχοντες των Ιουδαίων αντί των τριάκοντα αργυρίων, τα οποία μεταμεληθείς επέστρεψεν Ιούδας ο Ισκαριώτης, ο παραδούς τον Κύριον, (Ματθ. 27,6-8).δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37