Πατριαρχεία

Η νέα πρόεδρος της Ορθοδόξου κοινότητος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 25/02/2014

Το Σάββατον, 9ην/22αν  Φεβρουαρίου 2014, ο Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός και η νέα Πρόεδρος της Ελληνορθοδόξου- (Rum Οrthodox) Κοινότητος Ναζαρέτ κα Αφάφ Τούμα μετά μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου, επεσκέφθησαν το Πατριαρχείον.

Επί τη πρώτη αυτής επισκέψει εις το Πατριαρχείον υπό την ιδιότητα αυτής ως Προέδρου, ο Μακαριώτατος ηυχήθη εις την καν Αφάφ Τούμα δύναμιν

δείτε περισσότερα »
Εγκαίνια του καθεδρικού ναού στο Μαπούτο Μοζαμβίκης
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 18/02/2014

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου ε.έ, τρίτη ημέρα της επίσκεψης της Α.Θ.Μ. στη Δημοκρατία της Μοζαμβίκης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, ετέλεσε τα εγκαίνια του περικαλλούς ιστορικού Καθεδρικού Ναού των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στην πρωτεύουσα της χώρας, Μαπούτο, συλλειτουργούντων του Σεβ.Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ.Δαμασκηνού και του επιχωρίου Επισκόπου κ.Ιωάννη.

 

Κατά την ώρα του 

δείτε περισσότερα »
Βεβήλωσαν παρεκκλήσιο στα Ιεροσόλυμα
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 14/02/2014

Τήν νύκτα τῆς Τετάρτης, 30ῆςἸανουαρίου/12ηςΦεβρουαρίου 2014, οἱ ἱεροσπουδασταί τῆς ἐπί τοῦλόφου τῆς Ἁγίας Σιών Ἱερατικῆς Σχολῆς τοῦ Πατριαρχείου εὗρον τό πλησίον αὐτῆς κείμενον παρεκκλήσιον τοῦ Ἁγίου Πνεύματος παρεβιασμένον καί μέρος τῆς ἐν αὐτῷ Ἁγίας Τραπέζης 

δείτε περισσότερα »
Ο Δωδώνης στην Ιορδανία
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 30/01/2014

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά  είναι για το Βασίλειο της Ιορδανίας  η επίσκεψη (από την Κυριακή 13/26 Ιανουαρίου τρ.έ.)  του Σεβ.Μητροπολίτου  Δωδώνης κου Χρυσοστόμου με συνεργάτες  του από το Γραφείο περιηγητικού θρησκευτικού τουρισμού   της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

δείτε περισσότερα »
Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Φιλαδελφείας
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 17/01/2014

(I.M.Φιλαδελφείας) Λίγες ημέρες πρίν την εκπνοή του 2013 και ο Σεβ.Μητροπολίτης μας κος Βενέδικτος είχε υψηλές  επισκέψεις.Στις 29-12-13 (με το παλαιό εορτολόγιο,10-1-14 με το νέο) είχε  τις επισκέψεις των εντιμοτάτων  Υπουργών  Δημοσίων Έργων και Τουρισμού της Ιορδανίας. 

δείτε περισσότερα »
Η εορτή της Περιτομής του Χριστού στα Ιεροσόλυμα
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 16/01/2014

Εκ του Πατριαρχείου Την 1ην /14ην Ιανουαρίου 2014, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του εν αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας ουρανοφάντορος του μεγάλου εις νυκτερινήν θείαν Λειτουργίαν εις τον Πανάγιον Τάφον εν τάξει Παρρησίας.

Διά την εορτήν ταύτην 

δείτε περισσότερα »
Χριστούγεννα στο Αμάν της Ιορδανίας
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 13/01/2014

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η Μητρόπολις των Εορτών, τα Χριστούγεννα, στο Αμάν της Ιορδανίας,εκκλησιαστική επαρχία του παλαιφάτου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.Συγκεκριμένα το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου 2013   (με το παλαιό εορτολόγιο,5 Ιανουαρίου 2014  με το νέο) τελέσθηκε κατά το έθιμο Ιερή Αγρυπνία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Υπαπαντής του    Σωτήρος    προεξάρχοντος  

δείτε περισσότερα »
Τα πρώτα Χριστούγεννα στην Ουγκάντα
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 08/01/2014

Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού η Ορθόδοξη κοινότητα του χωριού του Αγίου Σπυρίδωνος στο Λουγκουζί της Ουγκάντας, γιόρτασε τα πρώτα Χριστούγεννα!!Ο Ναός δεν είναι ακόμη έτοιμος και οι πιστοί μαζεύονται στην αυλή του τζάτζα Μουάμι ,του πατέρα του π.Γεωργίου Νυόμπι για να γιορτάσουν τις μεγάλες ημέρες και εορτές.Κόσμος πολύς, παιδιά και ενήλικες.

δείτε περισσότερα »
Το νέο έτος στις εκκλησίες του Κονγκό
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 01/01/2014

Το νέο έτος 2014 βρήκε τους ορθοδόξους χριστιανούς του Κονγκό στους Ιερούς Ναούς της Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ κ.Παντελεήμων ετέλεσε τα μεσάνυχτα την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Pointe-Noire, μετά το πέρας της οποίας προσέφερε δώρα σε όλα τα παιδιά της Ενορίας καθώς και γλυκίσματα προς τους πιστούς, που εξέφρασαν τα χαροποιά τους αισθήματα με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

δείτε περισσότερα »
Ποιμαντικός αγώνας μακριά από πολυτέλειες
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 11/12/2013

Ποιμαντική επίσκεψη στην Ενοριακή Κοινότητα της πόλεως Nkayi, πραγματοποίησε την Κυριακή, 8η Δεκεμβρίου 2013, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων.

Κατά τη επίσκεψή του ο Θεοφιλέστατος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Επίσης, παρουσίασε στους πιστούς τον νέο Εφημέριο, π.Δημήτριο Otomba, ενώ ανεκοίνωσε την μετάθεση του έως σήμερα Εφημερίου του Ναού, π.Σιλουανού Nkounkou στην ΕνοριακήΚοινότητα Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire.

Ακολούθησε υπαίθρια συνάξη των πιστών, προς τους οποίους ο Επίσκοπος μίλησε εκτενώς περί της ορθοδόξου πίστεως και εξήγησε αναλυτικώς τον προγραμματισμό για την σύσταση κατηχητικών ομάδων των μαθητών, των εφήβων και των ενηλίκων. Επίσης, συνεργάσθηκε με την Εκκλησιαστική Επιτροπή για θέματα αφορώντα στην περάτωση των εργασιών κατασκευής του Ναού. Το βράδυ της ιδίας ημέρας, κατόπιν επταώρου οδικού ταξιδιού, επέστρεψε στην έδρα της Ιεράς Επισκοπής.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Θεοφιλέστατος ευρέθη στην πόλη Dolisie, όπου μετέφερε τρόφιμα στο ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος», συνεργάσθηκε με τον κ.Διευθυντή των ορθοδόξων εκπαιδευτηριών «Φως Εθνών» και επεσκέφθη το υπό ανέγερση μοναστικό ενδιαίτημα του Ευαγγελιστού Ιωάννου, ως και άλλα εκκλησιαστικά ακίνητα.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33