Πατριαρχεία

Το πρόγραμμα επίσκεψης του Πατριάρχη Μόσχας στην Άθήνα
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 29/05/2013

Η Ιερά Σύνοδος έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

δείτε περισσότερα »
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πωλεί εκτάσεις
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 28/05/2013
Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης με την πρόεδρο της Βουλής της χώρας
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 22/05/2013

nyxthimeron.com Συνάντηση με την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Μοζαμβίκης είχε ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, με την ιδιότητά του ως συντονιστή της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας και του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου (Δ.Σ.Ο. - ΠΑ.Κ.), την οποία και ενημέρωσε για τις τρέχουσες δραστηριότητες της Δ.Σ.Ο. στο Παναφρικανικό Κοινοβούλιο. Την ενημέρωσε, εξάλλου, για το έργο που επιτελεί η Ορθόδοξη Εκκλησία και για την επικείμενη επίσημη επίσκεψη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄ στην Μοζαμβίκη.

Η κ. Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Ιωάννη για

δείτε περισσότερα »
Πατριαρχική Δέηση στη Δαμασκό
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 21/05/2013

ierovima.gr-από Πηνελόπη Σταφυλά και Δημήτρη Πορφύρη*

 

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κος Ιωάννης Γιαζίζι, πραγματοποίησε χθες το βράδυ (20/05/13) στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό δέηση υπέρ αποκαταστάσεως της ειρήνης στη Συρία και υπέρ απελευθερώσεως όλων των απαχθέντων πολιτών κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ο Πατριάρχης καταδίκασε όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν ως στόχο τη Συρία τονίζοντας ιδιαίτερα αυτήν της

δείτε περισσότερα »
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προκήρυξη σοκ: "Σκοτώστε τους επισκόπους"!
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 20/05/2013

Αποκλειστικό ierovima.gr Από Δημήτρη Πορφύρη και Πηνελόπη Σταφυλά

Στις 16 Μαϊου, το ανεξάρτητο λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων LEBANON FILES, όπως μας ενημέρωσαν οι Δημήτρης Πορφύρης και Πηνελόπη Σταφυλά, δύο άνθρωποι που παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Συρία και ιδιαίτερα το θέμα των απαχθέντων επισκόπων, ανάρτησε στην ιστοσελίδα του αντίγραφο της προκήρυξης που εξέδωσε η οργάνωση ΣΥΡΙΑΚΗ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (αλ Χιζμπ αλ Ταγουιντ λ Ισλάμι). Η προκήρυξη αυτή κρατήθηκε για ευνόητους λόγους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά έχει προκαλέσει εντάσεις στην περιοχή.

Ο ηγέτης της σεïχης

δείτε περισσότερα »
Ελπίδες για τους δύο απαχθέντες ιεράρχες
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 08/05/2013

Καλά στην υγεία τους, φυλασσόμενοι σε ένα μικρό χωριό βορειοδυτικά του Χαλεπίου φέρονται να είναι οι δυο απαχθέντες επίσκοποι στη Συρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.dailystar.com.lb του Λιβάνου.

δείτε περισσότερα »
Ο πρόεδρος της Κύπρου στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 07/05/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γʼ, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του κα Άντρη Αναστασιάδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, ο Πατριάρχης είπε: «Η πρόσφατη ανάδειξή σας στο Προεδρικό αξίωμα εν μέσω σοβαρότατης οικονομικής κρίσης για τη μεγαλόνησο αλλά

δείτε περισσότερα »
Συγκλονιστικό! Οι επτά τελευταίοι χριστιανοί στο Χαλέπι
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 01/05/2013

Πηγή: iefimerida.gr- Είναι επτά. Ούτε λιγότεροι, ούτε περισσότεροι. Επτά Χριστινιανοί μένουν ακόμη στο Χαλέπι την πόλη της Συρίας που κρατούν οι αντάρτες. Τέσσερις γηραιές κυρίες, ένα ζευγάρι και ένας εργένης ζουν μαζί σε έναν οίκο ευγηρίας κρυμμένοι στο κέντρο της παλιάς πόλης.

δείτε περισσότερα »
Σκοτεινά κίνητρα πίσω από την απαγωγή των ιεραρχών στη Συρία
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 29/04/2013

(voria.gr)-Παρ’ όλες τις καθησυχαστικές δηλώσεις ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, υπάρχουν φόβοι πως δεν είναι έτσι τα πράγματα, σχετικά με την απαγωγή των δύο χριστιανών ιεραρχών στη Συρία. Ήδη, αγνοείται η τύχη, εδώ και μήνες, άλλων δύο κληρικών.

δείτε περισσότερα »
Port Elizabeth:Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 26/04/2013

ierovima.gr-Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο όμορφο Πόρτ Ελίζαμπεθ της Νοτίου Αφρικής. Φωτογραφικό υλικό από την σελίδα του δραστήριου Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ στο facebook.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37