Πατριαρχεία

Τρόφιμα σε Ορθόδοξο ορφανοτροφείο από τον επίσκοπο Μπραζαβίλ
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 08/07/2013

Το Σάββατο, 6ηΙουλίου ε.ε., ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη στην πόλη Dolisieτου Κονγκό προκειμένου να παραδώσει μεγάλη ποσότητα τροφίμων στο ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος», τα οποία αποτελούν προσφορά αγάπης του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».

Επισημαίνεται ότι σε αυτόν τον χώρο αγάπης, θαλπωρής και  

δείτε περισσότερα »
«Κάνουμε το σταυρό μας και προχωρούμε»
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 04/07/2013

Πριν δέκα χρόνια, ενημερωθήκαμε για την ανάγκη στήριξης ορισμένων απροστάτευτων και εγκαταλελειμμένων παιδιών. Πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα να ανταποκριθούμε, αναζητήσαμε ένα δικό μας χώρο, για να στεγάσουμε όλα αυτά τα παιδάκια που εμείς τούς δίνουμε φαγητό, πληρώνουμε τα δίδακτρά τους, τα ντύνουμε και τόσα άλλα.

δείτε περισσότερα »
Η Εορτή του Αγίου Ονουφρίου στο Πατριαρχείο
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 03/07/2013

Την Τρίτην, 12ην /25ην Ιουνίου 2013, εωρτάσθη η εορτή του εν αγίοις πατρός ημών Ονουφρίου εις την επ’ ονόματι αυτού ιεράν Μονήν, κειμένην εις την χαράδραν Γκεχενώμ έναντι της κολυμβήθρας του Σιλωάμ. Η Μονή αυτή, αφιερωμένη ούσα εις τον Άγιον Ονούφριον τον Αιγύπτιον, είναι μία των αρχαίων Μονών του Πατριαρχείου κειμένη επί βράχων και λαξευτών τάφων του κοιμητηρίου, το οποίον «ηγόρασαν εις ταφήν τοις ξένοις» οι άρχοντες των Ιουδαίων αντί των τριάκοντα αργυρίων, τα οποία μεταμεληθείς επέστρεψεν Ιούδας ο Ισκαριώτης, ο παραδούς τον Κύριον, (Ματθ. 27,6-8).δείτε περισσότερα »
Η εορτή του ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Λουκάρεως στην Αλεξάνδρεια
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 28/06/2013

Την 27η Ιουνίου ε.ε, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, εχοροστάτησε κατά τον Όρθρο και την  Θεία Λειτουργία στον Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Μάρκου του Αποστόλου και Νεκταρίου Πενταπόλεως, παραπλεύρως του Πατριαρχικού Ναού του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Κυρίλλου Γ’ του Λουκάρεως, Πατριάρχου Αλεξανδρείας (1601-1620) και μετέπειτα Οικουμενικού Πατριάρχου.

Ο Ἀγιος Κύριλλος, εγεννήθη στον Χάνδακα (Ηράκλειο) Κρήτης το έτος 1572, εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή 

δείτε περισσότερα »
Ειρηνική-σιωπηρή συγκέντρωση για την απελεθεύρωσή τους
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 11/06/2013

Λόγω του τραγικού συμβάντος της απαγωγής των δύο Μητροπολιτών Χαλεπίου, του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτου κ. Παύλου και του Συροιακωβίτη Μητροπολίτου κ. Ιωάννου από ένοπλη ισλαμική ριζοσπαστική  ομάδα,  εδώ και δύο μήνες, οι φίλοι της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλεπίου θα πραγματοποιήσουν ειρηνική και σιωπηρή συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης για την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών στις 14 Ιουνίου Παρασκευή και ώρα 19:00 στην πλατεία Συντάγματος . Όσοι θέλουν να συμπαρασταθούν στους εναπομείναντες Χριστιανούς  της Μητροπόλεως Χαλεπίου και να προσευχηθούν μαζί μας για την απελευθέρωση των Μητροπολιτών μπορούν να λάβουν μέρος στην συγκέντρωση μας.

Για την οργανωτική επιτροπή

Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Γιαπιτζίογλου  

δείτε περισσότερα »
Ο Πατριάρχης Μόσχας σε Παπούλια και Σαμαρά
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 03/06/2013

(φωτο Χρ.Μπόνης) Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πατριάρχης Μόσχας, ο οποίος συνεχίζει την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Νωρίτερα ο κ. Κύριλλος βρέθηκε στη Μονή Πετράκη, όπου συζήτησε με τον κ. Ιερώνυμο θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ενώπιον των μελών της Ιεράς Συνόδου, τίμησε
 

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πατριάρχης Μόσχας, ο οποίος συνεχίζει την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Νωρίτερα ο κ. Κύριλλος βρέθηκε στη Μονή Πετράκη, όπου συζήτησε με τον κ. Ιερώνυμο θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ενώπιον των μελών της Ιεράς Συνόδου, τίμησε

δείτε περισσότερα »
Το πρόγραμμα επίσκεψης του Πατριάρχη Μόσχας στην Άθήνα
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 29/05/2013

Η Ιερά Σύνοδος έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

δείτε περισσότερα »
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πωλεί εκτάσεις
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 28/05/2013
Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης με την πρόεδρο της Βουλής της χώρας
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 22/05/2013

nyxthimeron.com Συνάντηση με την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Μοζαμβίκης είχε ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, με την ιδιότητά του ως συντονιστή της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας και του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου (Δ.Σ.Ο. - ΠΑ.Κ.), την οποία και ενημέρωσε για τις τρέχουσες δραστηριότητες της Δ.Σ.Ο. στο Παναφρικανικό Κοινοβούλιο. Την ενημέρωσε, εξάλλου, για το έργο που επιτελεί η Ορθόδοξη Εκκλησία και για την επικείμενη επίσημη επίσκεψη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄ στην Μοζαμβίκη.

Η κ. Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Ιωάννη για

δείτε περισσότερα »
Πατριαρχική Δέηση στη Δαμασκό
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 21/05/2013

ierovima.gr-από Πηνελόπη Σταφυλά και Δημήτρη Πορφύρη*

 

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κος Ιωάννης Γιαζίζι, πραγματοποίησε χθες το βράδυ (20/05/13) στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό δέηση υπέρ αποκαταστάσεως της ειρήνης στη Συρία και υπέρ απελευθερώσεως όλων των απαχθέντων πολιτών κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ο Πατριάρχης καταδίκασε όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν ως στόχο τη Συρία τονίζοντας ιδιαίτερα αυτήν της

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38