Πατριαρχεία

Στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ο υπουργός Εξωτερικών
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 03/04/2013

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’ είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής ενημέρωσε τον Υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις στην Αίγυπτο, αλλά και για την πολύπλευρη δραστηριότητα του Πατριαρχείου.

δείτε περισσότερα »
Τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 01/04/2013

Την Τετάρτην, 14ην/27ην Μαρτίου 2013, εωρτάσθη, κατά μετάθεσιν, πανηγυρικώς, κατά την κρατούσαν τυπικήν διάταξιν και προσκυνηματικήν καθεστωτικήν τάξιν, ως Μικρά Παρρησία, η εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν τη λίμνη της Σεβαστείας του Πόντου επί Λικινίου, το 320 μ.Χ., δια ψύχους και βασανιστηρίων τελειωθέντων και των Ονομαστηρίων της Α.Θ.Μ. του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

δείτε περισσότερα »
Ο Πατριάρχης Μόσχας στο πλευρό των Κυπρίων και των Ελλήνων
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 26/03/2013

Τη συμπαράστασή του προς Κυπρίους και Ελληνες, που υποφέρουν από την οικονομική κρίση, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, κατά το καθιερωμένο ετήσιο δείπνο προς τιμήν της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην ελληνική Πρεσβεία της Μόσχας.

«Πονάμε να βλέπουμε τους χιλιάδες Κυπρίους αδελφούς μας να ευρίσκονται όμηροι της τραπεζικής κατάρρευσης και αναγκάζονται να δεχθούν τις προτάσεις των διεθνών οικονομικών θεσμών διά την οικονομική βοήθεια», είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος, πλαισιωμένος από εκπροσώπους της ρωσικής κυβέρνησης, των Αρχών της Μόσχας, της ρωσικής Ιεράς Συνόδου,

δείτε περισσότερα »
Η εξόδιος ακολουθία του π. Ανδρέου Λογοθέτη
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 26/03/2013

ierovima.gr - panagiaalexiotissa -Χθες στις 4:00 το απόγευμα ετελέσθη στα Ιεροσόλυμα η εξόδιος Ακολουθία, του Αγαπητού και σεβαστού μας αδελφού, πατρός Ανδρέου Λογοθέτη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού που υπάγεται στην Αγιοταφική Αδελφότητα.

 

Στην εξόδιο Ακολουθία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ενώ παρέστησαν Αρχιερείς και κληρικοί από τα Ιεροσόλυμα και την Ελλάδα. Από την Πάτρα, την πόλη καταγωγής του μακαριστού πατρός Ανδρέου... παρέστησαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού π. Νεκτάριος Κωτσάκης με τους αρχιμανδρίτες π. Ειρηναίο Σωτηρόπουλο και π. Χριστόδουλο Ζώη.

δείτε περισσότερα »
Εκοιμήθη ο ηγούμενος της Ι.Μ. Προφήτη Ηλία Ιεροσολύμων
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 24/03/2013

ierovima.gr-Εκοιμήθη σήμερα τα ξημερώματα ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία μεταξύ Ιεροσολύμων και Βηθλεέμ, αρχιμανδρίτης Ανδρέας Λογοθέτης (φωτο).

Ο 44χρονος (καταγωγή από την Πάτρα) διάκονος του Θεού υπήρξε αγνός κληρικός, που παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε με την καρδιά του παρέμενε στα Ιεροσόλυμα, πιστός στο ιερόν του καθήκον.

Κληρικοί της Ελλαδικής Εκκλησίας που πληροφορήθηκαν το θάνατό του μίλησαν συντετριμμένοι με τα καλύτερα λόγια για τον αδελφό τους αρχιμανδρίτη Ανδρέα. Ο Θεός ας αναπαύση την ψυχή του. 

δείτε περισσότερα »
Αποκλειστικό:"Απειλούν να με σκοτώσουν"- Κλείνει ο Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου Τριπόλεως Λιβύης
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 26/02/2013
Ευλογία από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων πήρε η Barcelona
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 25/02/2013
Παρθενική επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Μπουρούντι
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 23/02/2013
Τα ονομαστήρια του Αλεξανδρείας στην Τανζανία
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 18/02/2013

Την Κυριακή, 17ηΦεβρουαρίου ε.έ. ημέρα κατά την οποία η Ορθόδοξος Εκκλησία πανηγυρίζει την ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, εόρτασε τα ονομαστήριά του με Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Νταρ ελ Σαλαάμ της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως όπου βρίσκεται ποιμαντική περιοδεία, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μουάνζας κ.Ιερωνύμου και Ειρηνουπόλεως κ.Δημητρίου.

              Κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη, παρέστησαν σύσσωμη η Ελληνική παροικία, αλλά και πλήθος Τανζανών, Ρώσων, Ουκρανών, Σέρβων και Ρουμάνων χριστιανών, καθώς και μέλη του πληρώματος του ρωσικού Αντιτορπιλικού MarshalShaposhnikov. Επίσης, παρευρέθησαν ο Αποστολικός Νούτσιος του Βατικανού στην Τανζανία, πολλοί Διπλωμάτες ορθοδόξων χωρών, ενώ τους ύμνους απέδωσαν με τέλειο βυζαντινό ύφος ο χορός των ιθαγενών ιεροψαλτών σε ελληνικά και σουαχίλι.

            Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, η Α.Θ.Μ. απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π.Σίμων-Πέτρο Nellist, εχειροθέτησε τρεις νέους Αναγνώστες εκ της φυλής των Μασάι, περιεκόσμησε με τον Σταυρό του Αποστόλου Μάρκου εκλεκτούς συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως και προσεφωνήθη καταλλήλως από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ.Δημήτριο.

            Αμέσως μετά, συνεκάλεσε ιερατικό συνέδριο με τον τοπικό ιερό Κλήρο, προς τον οποίον έδωσε πατρικές συμβουλές, επήνεσε το επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο υπό την πεφωτισμένη καθοδήγηση του επιχωρίου Σεβ. Μητροπολίτου κ.Δημητρίου και προσέφερε δώρα και ευλογίες προς τους Ιερείς και τα 35 ορφανά παιδιά που συντηρεί η Ιερά Μητρόπολη.

             Εν συνεχεία, ο Μακαριώτατος έθεσε τον θεμέλιο λίθο του ιερού Παρεκκλησίου του Αποστόλου Πέτρου, στον παρακείμενο χώρο του Καθεδρικού Ναού, εις μνήμην της προσφάτως δολοφονημένης ιατρού, Πετρούλας Χατζηπανταζή, που βρισκόταν εθελοντικά στην Τανζανία προς συναρωγή του ιεραποστολικού έργου.

               Τέλος, ο Μακ. Πατριάρχης εδέχθη τις ευχές και την έκδηλη αγάπη  του Εκκλησιάσματος στην Αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητος του Νταρ ελ Σαλαάμ, όπου  ακολούθησε και η εόρτια δεξίωση προς τιμήν Του.

Αρχιμ. Μελέτιος Κούμανης

 

 

 

  

δείτε περισσότερα »
«Αιωνία σου η μνήμη αδελφέ Ισίδωρε»
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 15/02/2013

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τον αδόκητο θάνατο του πολυαγάπητού μας π.Ισιδώρου Σαλάκου, Μέγα Εκκλησιάρχη του Αλεξανδρινού Θρόνου και προϊσταμένου του Ιερού Ναού των Ταξιαρχών Καϊρου. Η ξαφνική είδηση του θανάτου του μας βύθισε σε πένθος. Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ μας αδελφέ Ισίδωρε»

Ο π.Ισίδωρος άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Καϊρου όπου νοσηλευόταν από την περασμένη Κυριακή μετά τον σοβαρό τραυματισμό στα πόδια του από τροχαίο ατύχημα 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36