Πατριαρχεία

Τήνιος ο νέος Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 25/03/2011

Την 25η Μαρτίου η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που ετέλεσε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, ανεκοίνωσε τον διορισμό του Ιερατικώς Προϊσταμένου αυτού, Πανοσιολ. Αρχιμ.κ. Παντελεήμονος Αραθύμου σε νέο Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Ο νέος Αρχιγραμματεύς, Αρχιμ.Παντελεήμων Αράθυμος, (Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου), γεννήθηκε στην νήσο Τήνο το έτος 1974.

δείτε περισσότερα »
Η Β’ Στάσις των Χαιρετισμών στη Ραμάλλα
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 22/03/2011

Η Β’ Στάσις των Χαιρετισμών μετά του Κανόνος του Ακαθίστου Ύμνου εψάλη την Παρασκευήν, 5ην /18ην Μαρτίου 2011, εις την Ιεράν Μονήν της Μεταμορφώσεως, εις την πόλιν Ραμαλλαν της Παλαιστινιακής Αρχής, προεξάρχοντος της Α.Θ.Μ. του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, συνοδεύοντος του Προέδρου των Οικονομικών, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θαβωρίου κ. Μεθοδίου, και άλλων Αγιοταφιτών Πατέρων.Η εν τη πόλει ταύτη Ρωμαιο-Ορθόδοξος Κοινότης του Πατριαρχείου, αριθμούσα περί τας 6.000 χιλιάδας πιστών, τυγχάνει μία των μεγάλων Κοινοτήτων του Πατριαρχείου, της οποίας προΐσταται ως Πατριαρχικός Επίτροπος ο εκ του Χωρίου των Ποιμένων καταγόμενος και μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αγιοταφίτης Αρχιμανδρίτης Γαλακτίων. 

δείτε περισσότερα »
Ο Μητροπολίτης Κένυας, η Άννα Βίσση και η μεγάλη δωρεά
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 19/03/2011

Στην Κένυα βρέθηκε προ ημερών η Αννα Βίσση για να επισκεφτεί τα φτωχά παιδιά. Η τραγουδίστρια βοηθά ενεργά στην ανέγερση ενός ορφανοτροφείου κάνοντας δωρεά χρήματα από συναυλίες και μάλιστα ξεναγήθηκε στη χώρα της Αφρικής από τον συμπατριώτη της μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο, ο οποίος και τη φιλοξένησε μαζί με τους συνεργάτες της.

Πραγματικό ιεραποστολικό έργο επιτελεί στην Αφρική η Μητρόπολη Κένυας, η οποία όχι μόνο μεταφέρει την Ορθόδοξη πίστη, αλλά προσφέρει ένα τεράστιο έργο φιλανθρωπίας, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους Κενυάτες να μορφωθούν για ένα καλύτερο μέλλον.
 

 

δείτε περισσότερα »
Στο Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου συναντήθηκαν ο πρόεδρος της Κύπρου και ο πρωθυπoυργός της Ουκρανίας
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 18/03/2011

Την Τρίτην, 2αν / 15ην Μαρτίου 2011, ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας κ. Mykola Azarov επεσκέφθη μετά της συνοδείας αυτού τον Πανίερον Ναόν της Αναστάσεως.

Εις την επίσκεψιν και προσκύνησιν αυτού συνηντήθη ενώπιον του Κουβουκλίου του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου μετά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημητρίου Χριστόφια, συμπληρούντος την επίσκεψιν αυτού εις τον Ναόν της Αναστάσεως και συνοδευομένου υπό της Α.Θ.Μ. του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

δείτε περισσότερα »
Το Πατριαρχείο συμπαρίσταται στον Τιβεριάδος Αλέξιο και στο ποίμνιο του στη Γάζα
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 15/03/2011

Το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων εκφράζει την πλήρη συμπαράστασιν αυτού προς τον Πατριαρχικόν Επίτροπον εν Γάζη, Αρχιεπίσκοπον Τιβεριάδος κ. Αλέξιον και το ανατεθειμενον αυτώ Αραβόφωνον Ρωμαιο-Ορθόδοξον ποίμνιον εξ αφορμής των προσφάτων άτυχών επεισοδίων εις την Ιεράν Μονήν του Αγίου Πορφυρίου Επισκόπου Γάζης.Συμφώνως προς τας πληροφορίας του Πατριαρχικού Επιτρόπου, τα επεισόδια αυτά εδημιούργησαν νεαροί τινες της οικογενείας της κατοικούσης εις δωμάτιόν τι της Μονής.

Ούτοι ηπείλησαν τον Πατριαρχικόν Επίτροπον, εκτύπησαν βιαίως την θύραν αυτού, έσπρωξαν αυτόν και ηρνούντο να συμμορφωθούν προς δικαστικήν απόφασιν να εγκαταλείψουν το δωμάτιον, εις το οποίον κατοικούν.

δείτε περισσότερα »
Ουγκάντα: τσίγκινοι ναοί, ατσάλινη Πίστη
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 14/03/2011

Επίσημη ποιμαντική επίσκεψη στην Ουγκάντα και την Κένυα πραγματοποιεί από τις 11 έως και τις 23Μ αρτίου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β. 

Η Ιεραποστολή στην Ουγκάντα ασκείται από τη Μητρόπολή της με επικεφαλής το Μητροπολίτη Ιωνά, τους Ιθαγενείς ιερείς και Έλληνες ιεραποστόλους. 

Οι περισσότεροι Ναοί είναι με λαμαρινένιες σκεπές και πολλές ελλείψεις σε εικόνες, καλύμματα και καθίσματα. Άλλοι ναοί είναι ημιτελείς, ή χρησιμοποιείται κάποια αίθουσα σχολείου η τελείται θεία λειτουργία στο ύπαιθρο. 

δείτε περισσότερα »
Ελεύθεροι αφέθησαν ο επίσκοπος, ο ιερέας και οι ευρωβουλευτές
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 12/03/2011

H κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζει και καταγγέλλει τη σημερινή παράνομη ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος να συλλάβει επτά άτομα, τέσσερα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μεταξύ αυτών και την ευρωβουλευτή κα Ελένη Θεοχάρους, τον Επίσκοπο Νεαπόλεως Πορφύριο (φωτο), ένα ιερέα και ένα ακόμη πρόσωπο.

    «Αυτή η παράνομη ενέργεια, η οποία δείχνει τι σημαίνει κατοχή, υποσκάπτει και δυναμιτίζει τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

    Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα για την άμεση απελευθέρωση των παρανόμως συλληφθέντων. 

δείτε περισσότερα »
Επαναλειτουργία του Ναού του Αποστόλου Παύλου της Αγγλικανικής Εκκλησίας στα Ιεροσόλυμα
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 09/03/2011

Εις την Νέαν Πόλιν των Ιεροσολύμων, εις μικράν σχετικώς απόστασιν από της Νέας Πύλης και της συνοικίας της καλουμένης “Μουσράρα”, ευρίσκεται ο πρώτος Ναός της Αγγλικανικής Εκκλησίας εις τα Ιεροσόλυμα, προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, ιδρυθείς το 1873, επί των ημερών του Αγγλικανού Επισκόπου Samuel Gοbat. Με τον χωρισμόν της Ιερουσαλήμ εις Ανατολικήν και Δυτικήν το 1948, κατέστη δύσκολος αρχικώς και αδύνατος κατόπιν η πρόσβασις των μελών της Αγγλικανικής Εκκλησίας Ιεροσολύμων εις τον εν λόγω ναόν.  

δείτε περισσότερα »
Χριστιανός υπουργός του Πακιστάν νεκρός από τις σφαίρες των δολοφόνων του
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 03/03/2011

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν την Τετάρτη (2/Μαρτίου)  τον μοναδικό Χριστιανό υπουργό της πακιστανικής κυβέρνησης αρμόδιο για τις θρησκευτικές μειονότητες, Σαχμπάζ Μπάτι, στο Ισλαμαμπάντ.

O Shahbaz Bhatti. ήταν ο μόνος Χριστιανός μέλος της Κυβερνήσεως του Πακιστάν. Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των Μεινοτήτων και αγωνίστηκε για την θρησκευτική ελευθερία στο Πακιστάν και την κατάργηση του νόμου περί βλασφημίας, ο οποίος προβλέπει την θανατική ποινή για όποιον προσβάλει το Κοράνι ή τον Μωάμεθ.

Η Ιερά Μητρόπολις Χόνγκ Κόνγκ και Απω Ανατολής είχε άριστη συνεργασία με τον δολοφονηθέντα Υπουργό.

δείτε περισσότερα »
Οδοιπορικό στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Αντωνίου στην Αριζόνα
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 02/03/2011

( πηγή: www.romiosini.org.gr της κ. Αικατερίνης Διαμαντοπούλου-Υπεύθυνης υλικού των Ιστοχώρων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων)

Το προσκυνηματικό μας ταξίδι στη μακρινή Αριζόνα είχε τη χάρη του Θεού. Οι συμμετέχοντες είδαν με τα ίδια τους τα μάτια και βίωσαν θαυμαστά γεγονότα. Συγκινήθηκαν από τον τρόπο ζωής και τον αγώνα των Μοναχών να διατηρήσουν ανόθευτη την πίστη και το μεγαλείο της Ορθοδοξίας στην Αμερικανική ήπειρο. Η έξωθεν καλή μαρτυρία τους, η πνευματική – λειτουργική τους ζωή, η αυτοθυσία τους, ο κόπος τους, η αγάπη τους για τον άνθρωπο ήταν ζωγραφισμένα στα φωτεινά πρόσωπα των Μοναχών. 

Τα ωραία έργα του Γέροντος Εφραίμ, οι Μονές που έχει ιδρύσει, αποτελούν θαυμαστές αποδείξεις της δράσεώς του.  Είναι έργα άμεσα και εκφραστικά της έντονης αγάπης του για τον άνθρωπο.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34