Πατριαρχεία

Ουγκάντα: τσίγκινοι ναοί, ατσάλινη Πίστη
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 14/03/2011

Επίσημη ποιμαντική επίσκεψη στην Ουγκάντα και την Κένυα πραγματοποιεί από τις 11 έως και τις 23Μ αρτίου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β. 

Η Ιεραποστολή στην Ουγκάντα ασκείται από τη Μητρόπολή της με επικεφαλής το Μητροπολίτη Ιωνά, τους Ιθαγενείς ιερείς και Έλληνες ιεραποστόλους. 

Οι περισσότεροι Ναοί είναι με λαμαρινένιες σκεπές και πολλές ελλείψεις σε εικόνες, καλύμματα και καθίσματα. Άλλοι ναοί είναι ημιτελείς, ή χρησιμοποιείται κάποια αίθουσα σχολείου η τελείται θεία λειτουργία στο ύπαιθρο. 

δείτε περισσότερα »
Ελεύθεροι αφέθησαν ο επίσκοπος, ο ιερέας και οι ευρωβουλευτές
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 12/03/2011

H κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζει και καταγγέλλει τη σημερινή παράνομη ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος να συλλάβει επτά άτομα, τέσσερα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μεταξύ αυτών και την ευρωβουλευτή κα Ελένη Θεοχάρους, τον Επίσκοπο Νεαπόλεως Πορφύριο (φωτο), ένα ιερέα και ένα ακόμη πρόσωπο.

    «Αυτή η παράνομη ενέργεια, η οποία δείχνει τι σημαίνει κατοχή, υποσκάπτει και δυναμιτίζει τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

    Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα για την άμεση απελευθέρωση των παρανόμως συλληφθέντων. 

δείτε περισσότερα »
Επαναλειτουργία του Ναού του Αποστόλου Παύλου της Αγγλικανικής Εκκλησίας στα Ιεροσόλυμα
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 09/03/2011

Εις την Νέαν Πόλιν των Ιεροσολύμων, εις μικράν σχετικώς απόστασιν από της Νέας Πύλης και της συνοικίας της καλουμένης “Μουσράρα”, ευρίσκεται ο πρώτος Ναός της Αγγλικανικής Εκκλησίας εις τα Ιεροσόλυμα, προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, ιδρυθείς το 1873, επί των ημερών του Αγγλικανού Επισκόπου Samuel Gοbat. Με τον χωρισμόν της Ιερουσαλήμ εις Ανατολικήν και Δυτικήν το 1948, κατέστη δύσκολος αρχικώς και αδύνατος κατόπιν η πρόσβασις των μελών της Αγγλικανικής Εκκλησίας Ιεροσολύμων εις τον εν λόγω ναόν.  

δείτε περισσότερα »
Χριστιανός υπουργός του Πακιστάν νεκρός από τις σφαίρες των δολοφόνων του
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 03/03/2011

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν την Τετάρτη (2/Μαρτίου)  τον μοναδικό Χριστιανό υπουργό της πακιστανικής κυβέρνησης αρμόδιο για τις θρησκευτικές μειονότητες, Σαχμπάζ Μπάτι, στο Ισλαμαμπάντ.

O Shahbaz Bhatti. ήταν ο μόνος Χριστιανός μέλος της Κυβερνήσεως του Πακιστάν. Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των Μεινοτήτων και αγωνίστηκε για την θρησκευτική ελευθερία στο Πακιστάν και την κατάργηση του νόμου περί βλασφημίας, ο οποίος προβλέπει την θανατική ποινή για όποιον προσβάλει το Κοράνι ή τον Μωάμεθ.

Η Ιερά Μητρόπολις Χόνγκ Κόνγκ και Απω Ανατολής είχε άριστη συνεργασία με τον δολοφονηθέντα Υπουργό.

δείτε περισσότερα »
Οδοιπορικό στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Αντωνίου στην Αριζόνα
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 02/03/2011

( πηγή: www.romiosini.org.gr της κ. Αικατερίνης Διαμαντοπούλου-Υπεύθυνης υλικού των Ιστοχώρων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων)

Το προσκυνηματικό μας ταξίδι στη μακρινή Αριζόνα είχε τη χάρη του Θεού. Οι συμμετέχοντες είδαν με τα ίδια τους τα μάτια και βίωσαν θαυμαστά γεγονότα. Συγκινήθηκαν από τον τρόπο ζωής και τον αγώνα των Μοναχών να διατηρήσουν ανόθευτη την πίστη και το μεγαλείο της Ορθοδοξίας στην Αμερικανική ήπειρο. Η έξωθεν καλή μαρτυρία τους, η πνευματική – λειτουργική τους ζωή, η αυτοθυσία τους, ο κόπος τους, η αγάπη τους για τον άνθρωπο ήταν ζωγραφισμένα στα φωτεινά πρόσωπα των Μοναχών. 

Τα ωραία έργα του Γέροντος Εφραίμ, οι Μονές που έχει ιδρύσει, αποτελούν θαυμαστές αποδείξεις της δράσεώς του.  Είναι έργα άμεσα και εκφραστικά της έντονης αγάπης του για τον άνθρωπο.

δείτε περισσότερα »
Ανήσυχος για τις εξελίξεις στη Λιβύη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 26/02/2011

Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στη χώρα της Λιβύης και αγωνιά για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων της.

     Το Πατριαρχείο βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτο και το ευλαβές ποίμνιο του προκειμένου να τους στηρίξει ηθικά τις δύσκολες αυτές στιγμές.


 

δείτε περισσότερα »
Τρομοκρατική επίθεση φανατικών μουσουλμάνων κατά χριστιανικού ναού
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 25/02/2011

Φανατικοί Μουσουλμάνοι εξαπέλυσαν τρομοκρατική επίθεση εναντίον Χριστιανικού ναού στην Ιάβα της Ινδονησίας.

Στις 24 Φεβρουαρίου ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης στο Μπογιολάλι της Ιάβας, (Ινδονησία) δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση από οπαδούς εξτρεμιστικής οργάνωσης φανατικών Μουσουλμάνων.Από τις 25 Φεβρουαρίου, ο Ναός παραμένει κλειστός και φυλάσσεται από δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ο Εφημέριος π.Μεθόδιος, Ινδονήσιος Κληρικός, είναι καλά στην υγεία του και ζητά τις προσευχές όλων, ώστε ο Κύριός μας να προστατεύσει αυτή την δύσκολη ώρα τους Ορθοδόξους Χριστιανούς στην Μαρτυρική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιάβας.

Και άλλες φορές στο παρελθόν φανατικοί Μουσουλμάνοι επιτέθηκαν, απείλησαν και χτύπησαν τον π.Μεθόδιο. Αρκετές φορές μάλιστα χρειάσθηκε να φυγαδευτεί μαζί με την οικογένειά του.Στο Μπογιολάλι η Ορθόδοξη Κοινότητα λειτουργεί Νηπιαγωγείο ενώ σημαντική υπήρξε η φιλανθρωπική και ανθρωπιστική της προσφορά προς τα θύματα των φονικών σεισμών που κτύπησαν την Ιάβα καθώς και προς τους πληγέντες από την έκρηξη του Ηφαιστείου Μεράπι. 

δείτε περισσότερα »
Ινδονησία: το ιεραποστολικό έργο του π. Μεθοδίου (φωτογραφίες)
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 16/02/2011

Δύσκολο το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Ινδονησία και ευτυχώς που υπάρχουν δωρητές που στηρίζουν και ενισχύουν το ιεραποστολικό έργο του π.Μεθοδίου στην Κεντρική Ιάβα. Φίλοι της Ιεραποστολής,με δωρεές τους έχουν κατασκευάσει μικρά σπιτάκια-διαμερίσματα στην περιοχή, όπου μένουν φτωχές οικογένειες σεισμοπαθών.

Λάβαμε σειρά φωτογραφιών από τους φίλους της Ιεραποστολής στη μακρινή αυτή χώρα, φωτογραφίες που η λεζάντα τους θα μπορούσε να είναι «η δύναμη της Πίστης».

δείτε περισσότερα »
Συγκλονιστική επιστολή από την πρώτη Ταϊβανέζα Ιεραπόστολο Πελαγία Υu
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 10/02/2011

Μια επιστολή που απευθύνεται στον Ελληνικό λαό, τους Έλληνες όλου του κόσμου. Η πρώτη Ορθόδοξη Χριστιανή της Ταϊβάν( πρώην προτεστάντισσα ) Πελαγία  “ζητιανεύει” την αγάπη μας για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Ταϊβάν και τον λαό της που βρίσκεται ακόμα στο σκοτάδι της πολυθεΐας και των ειδώλων-ψεύτικων θεών.

Με την επιστολή της (μεταφρασμένη από τα Αγγλικά) η Ιεραπόστολος Πελαγία ζητά οικονομική ενίσχυση για την αγορά ενός μεγαλύτερου χώρου στο κέντρο της πρωτεύουσας τον οποίο θα μετατρέψει σε Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Η μόνη Ορθόδοξη εκκλησία που υπάρχει είναι ένα δωμάτιο στον 4ο όροφο μιας πολυκατοικίας στην άκρη της Ταϊπέι και πολλές φορές πολύς κόσμος μένει έξω από την Εκκλησία γιατί ο χώρος είναι μικρός», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της.

Στη φωτογραφία ο μητροπολίτης Χονγκ-Κονγκ κ. Νεκτάριος, στην πνευματική δικαιοδοσία του οποίου ανήκει η Ταϊβάν

Το «ierovima» δημοσιεύει αυτή τη συγκλονιστική επιστολή:

δείτε περισσότερα »
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κοντά στο ποίμνιό του
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 07/02/2011

Κατά τη διαρρεύσασα περίοδο της πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής στην Αίγυπτο, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Βʼ ευρέθη στο Κάιρο προκειμένου να ενισχύσει με κάθε τρόπο τους Έλληνες και Άραβες ορθοδόξους αδελφούς, που διαμένουν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

     Παρά τις δυσκολίες και τους κινδύνους της μετακινήσεως, τους αυστηρούς ελέγχους και την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά την δύση του ηλίου, ο Μακαριώτατος, συνοδευόμενος από τον Θεοφ. Επίσκοπο Νιτρίας κ.Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, και τον Πανοσιολ. Αρχιμ.κ.Παντελεήμονα Αράθυμο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου Του, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγ. Γεωργίου, συμπαρασταθείς στον Θεοφιλ.Ηγούμενο, Επίσκοπο Βαβυλώνος κ.Νήφωνα και τους πατέρες, τους Ιερούς Ναούς, τα ευαγή ιδρύματα και τους δοκιμαζόμενους πιστούς, οι οποίοι επέλεξαν να παραμείνουν στην χώρα.

       

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

Αρχείο Ειδήσεων
<Δεκέμβριος 2018>
ΔεΤρΤεΠεΠαΣάΚυ
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάντε click ΕΔΩ για να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Εορτολόγιο

Σήμερα 13/12/2018 γιορτάζουν:

Αρης, Ευστράτιος, Ευστράτης, Ευστρατάς, Στρατάς, Στρατής, Στράτος, Ευστρατία, Ευστρατούλα, Στρατούλα, Στράτα, Ιουβενάλιος, Ιουβεναλία, Ιουβενάλης, Γιουβενάλης, Λουκάς, Λουκία, Λουκίτσα

Πηγή: www.eortologio.gr