Πατριαρχεία

Η εορτή της Περιτομής του Χριστού στα Ιεροσόλυμα
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 16/01/2014

Εκ του Πατριαρχείου Την 1ην /14ην Ιανουαρίου 2014, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του εν αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας ουρανοφάντορος του μεγάλου εις νυκτερινήν θείαν Λειτουργίαν εις τον Πανάγιον Τάφον εν τάξει Παρρησίας.

Διά την εορτήν ταύτην 

δείτε περισσότερα »
Χριστούγεννα στο Αμάν της Ιορδανίας
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 13/01/2014

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η Μητρόπολις των Εορτών, τα Χριστούγεννα, στο Αμάν της Ιορδανίας,εκκλησιαστική επαρχία του παλαιφάτου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.Συγκεκριμένα το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου 2013   (με το παλαιό εορτολόγιο,5 Ιανουαρίου 2014  με το νέο) τελέσθηκε κατά το έθιμο Ιερή Αγρυπνία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Υπαπαντής του    Σωτήρος    προεξάρχοντος  

δείτε περισσότερα »
Τα πρώτα Χριστούγεννα στην Ουγκάντα
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 08/01/2014

Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού η Ορθόδοξη κοινότητα του χωριού του Αγίου Σπυρίδωνος στο Λουγκουζί της Ουγκάντας, γιόρτασε τα πρώτα Χριστούγεννα!!Ο Ναός δεν είναι ακόμη έτοιμος και οι πιστοί μαζεύονται στην αυλή του τζάτζα Μουάμι ,του πατέρα του π.Γεωργίου Νυόμπι για να γιορτάσουν τις μεγάλες ημέρες και εορτές.Κόσμος πολύς, παιδιά και ενήλικες.

δείτε περισσότερα »
Το νέο έτος στις εκκλησίες του Κονγκό
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 01/01/2014

Το νέο έτος 2014 βρήκε τους ορθοδόξους χριστιανούς του Κονγκό στους Ιερούς Ναούς της Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ κ.Παντελεήμων ετέλεσε τα μεσάνυχτα την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Pointe-Noire, μετά το πέρας της οποίας προσέφερε δώρα σε όλα τα παιδιά της Ενορίας καθώς και γλυκίσματα προς τους πιστούς, που εξέφρασαν τα χαροποιά τους αισθήματα με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

δείτε περισσότερα »
Ποιμαντικός αγώνας μακριά από πολυτέλειες
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 11/12/2013

Ποιμαντική επίσκεψη στην Ενοριακή Κοινότητα της πόλεως Nkayi, πραγματοποίησε την Κυριακή, 8η Δεκεμβρίου 2013, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων.

Κατά τη επίσκεψή του ο Θεοφιλέστατος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Επίσης, παρουσίασε στους πιστούς τον νέο Εφημέριο, π.Δημήτριο Otomba, ενώ ανεκοίνωσε την μετάθεση του έως σήμερα Εφημερίου του Ναού, π.Σιλουανού Nkounkou στην ΕνοριακήΚοινότητα Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire.

Ακολούθησε υπαίθρια συνάξη των πιστών, προς τους οποίους ο Επίσκοπος μίλησε εκτενώς περί της ορθοδόξου πίστεως και εξήγησε αναλυτικώς τον προγραμματισμό για την σύσταση κατηχητικών ομάδων των μαθητών, των εφήβων και των ενηλίκων. Επίσης, συνεργάσθηκε με την Εκκλησιαστική Επιτροπή για θέματα αφορώντα στην περάτωση των εργασιών κατασκευής του Ναού. Το βράδυ της ιδίας ημέρας, κατόπιν επταώρου οδικού ταξιδιού, επέστρεψε στην έδρα της Ιεράς Επισκοπής.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Θεοφιλέστατος ευρέθη στην πόλη Dolisie, όπου μετέφερε τρόφιμα στο ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος», συνεργάσθηκε με τον κ.Διευθυντή των ορθοδόξων εκπαιδευτηριών «Φως Εθνών» και επεσκέφθη το υπό ανέγερση μοναστικό ενδιαίτημα του Ευαγγελιστού Ιωάννου, ως και άλλα εκκλησιαστικά ακίνητα.

δείτε περισσότερα »
Έκκληση Πατριάρχη Αντιοχείας για τις Ορθόδοξες μοναχές
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 03/12/2013

Τη συνδρομή της διεθνούς κοινότητας για την απελευθέρωση των 12 ορθοδόξων γυναικών μοναχών που απήχθησαν από τη μονή της Αγίας Θέκλας στην ιστορική χριστιανική πόλη Μααλούλα της Συρίας ζητά ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης. 

δείτε περισσότερα »
Ο νέος μητροπολίτης Νουβίας Νάρκισσος
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 01/12/2013

(I.M.Φθιώτιδος) Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας χειροτονήθηκε από τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο ο νέος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Νάρκισσος.Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος μετά την εκλογή του νέου Μητροπολίτου Νουβίας επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί του και του ευχήθηκε αγλαόκαρπο

δείτε περισσότερα »
Νέοι μητροπολίτες στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 24/11/2013

Συνήλθε χθες,σε τακτή Συνεδρία η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας υπό την Προεδρία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ.Θεοδώρου Β΄ στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου.

Προ της Συνεδρίας, ετελέσθη Θεία Λειτουργία στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων. Την έναρξη των εργασιών εκήρυξε ο Μακαριώτατος, απευθύνοντας χαιρετισμό προς τα Συνοδικά μέλη. Ο Σεβ. Μητροπολίτης  

δείτε περισσότερα »
Διπλό μήνυμα Βαρθλομαίου σε μοναχούς και κυβέρνηση
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 16/10/2013

Μηνύματα στο εσωτερικό του Αγίου Όρους αλλά και προς την κυβέρνηση έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ο οποίος βρίσκεται στο Περιβόλι της Παναγιάς προκειμένου να προεξάρχει των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στο ελληνικό κράτος.

Το πρώτο μήνυμα αφορούσε

δείτε περισσότερα »
Επίσκεψη Γεροντόπουλου στη Βηρυττό
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 16/10/2013

Επίσκεψη στον Λίβανο θα πραγματοποιήσει στις 22, 23 και 24 Οκτωβρίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος. Η απόφαση για την μετάβαση του κ. Γεροντόπουλου στην περιοχή πάρθηκε τον προηγούμενο Αύγουστο, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη.

Στη συνάντηση που θα έχουν τώρα

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38