Αναστάσιμο μήνυμα του μητροπολίτη Φιλαδελφείας Βενέδικτου

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 22/04/2014

ΣΚΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Η λύπη έδωσε την θέση της στην χαρά, η απαισιοδοξία στην βεβαιότητα, η απογοήτευση στην νίκη, αφού:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Όχι για δική Του δόξα, αλλά για την δική μας σωτηρία, όχι για προσωπική Του ικανοποίηση, αλλά για πανανθρώπινη λύτρωση. Υπάρχει ελπίδα, γιατί αναστήθηκε Εκείνος, για να ζωντανέψει ότι η αμαρτία και η αδικία είχε νεκρώσει. Ο αγώνας του καθενός μας έχει πλέον σκοπό ζωής. Να Τον ακούσουμε με την καρδιά μας, να Του προσφέρουμε την εμπιστοσύνη μας. Να Τον πιστέψουμε με την ψυχή μας, να Του χαρίσουμε το όραμά μας.

Από την όμορφη Ιορδανία απευθυνόμαστε στον Πατέρα και Δεσπότη μας, την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη μας κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟ και καταθέτουμε στο ωμοφόριό του τον υϊικό σεβασμό μας και την αφοσίωσή μας, παρακαλώντας τον όπως έχουμε τις πρωθιεραρχικές ευχές του και την πατρική του στοργή για τον ιερό κλήρο και τον ευσεβέστατο λαό της φιλόξενης χώρας αυτής που τελεί υπό την αδιασάλευτη σκέπη του και φροντίδα του. Ιδιαίτερα για τους φιλόθεους Άρχοντες του τόπου τούτου, ενώνοντας τις ευχές μας σ΄ εκείνες του Μακαριωτάτου μας, ευχόμαστε εγκάρδια ο Θεός να φυλάττει και να ευλογεί τον Εξοχώτατο Βασιλέα μας και την λαμπρή Οικογένειά του, ώστε εμείς όλοι να απολαμβάνουμε την προστασία και την αγάπη τους.

Όσο θα υπάρχει ο Γολγοθάς, τόσο πρέπει να θυμόμαστε ότι πρέπει να πάψουν οι αδικίες στον κόσμο. Όσο ο Πανάγιος Τάφος θα δίνει το Φως του, τόσο η οικουμένη δεν θα έχει σκοτάδια. Όσο θα ακούγεται το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεώς Του τόσο οι άνθρωποι δεν θα χάνονται, γιατί:

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Ο Φιλαδελφείας Βενέδικτος