Στο Περιβόλι της Παναγίας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 17/05/2014

Τριήμερη επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποιεί από το μεσημέρι της Παρασκευής ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β΄.

Τον ιεράρχη υποδέχθηκαν στις Καρυές η Ιερά Επιστασία και οι αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών. Στη δοξολογία, που τελέσθηκε στο Πρωτάτο τον κ. Θεόδωρος Β΄ προσφώνησε ο πρωτεπιστάτης.

Στην αντιφώνησή του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στους πνευματικούς δεσμούς του με τη μοναστική κοινότητα, αλλά και στην ευκαιρία που του δίνεται, με την επίσκεψη αυτή, να εκπληρώσει εκείνη που δεν είχε προλάβει να ολοκληρώσει ο εκδημήσας προκάτοχός του, Πέτρος.

Στο αρχονταρίκι της Ιεράς Κοινότητας προσφώνησε τον Πατριάρχη ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπολίτης Μιλήτου, Απόστολος, ο οποίος τόνισε την κανονική και πνευματική αναφορά του Αγίου Όρους στα δίκαια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και μετέφερε τον χαιρετισμό και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Πατριάρχης το απόγευμα επισκέφθηκε τη Μονή Βατοπεδίου και προεξήρχε στην πανήγυρη του Αγίου Γερασίμου του Παλλαδά, όπου την Κυριακή θα τελεσθεί συλλείτουργο.