Ιεραποστολική επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στη Νιγηρία

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 15/02/2012

Ιεραποστολική επίσκεψη στην Νιγηρία πραγματοποιεί η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, από 14ηςέως 22ας Φεβρουαρίου ε.ε.

Ο Μακαριώτατος αφίχθη στο Λάγκος της Νιγηρίας το απόγευμα της 14ηςΦεβρουαρίου ε.ε., συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ.Παντελεήμονα Αράθυμο, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Στον διεθνή αερολιμένα την ΑΘΜ υπεδέχθησαν οι Σεβ.Μητροπολίτες Νιγηρίας κ.Αλέξανδρος και Καμερούν κ.Γρηγόριος, ο Εξοχ.Πρέσβης της Ελλάδος κ.Διονύσιος Σουρβάνος, ο Εντιμ.Πρόξενος της Αιγύπτου στο Λάγκος κ.Άχμετ Μπαχάα Ελ Ντιν, κληρικοί και κρατικοί αξιωματούχοι.

Στα πλαίσια της ιεραποστολικής οδοιπορείας Του ο Μακ. Πατριάρχης θα μεταβή αεροπορικώς στην Ανατολική Νιγηρία, όπου την 17ηΦεβρουαρίου ε.ε., ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά Του, θα τελέσει τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Χριστοφόρου, ενώ την Κυριακή, 19ηΦεβρουρίου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον προσωρινό Καθεδρικό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο Λάγκος και θα θεμελιώσει τον νέο Καθεδρικό Ναό.

Ακόμη, θα απονείμει εκκλησιαστικά οφφίκια και διακρίσεις σε κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του πολυσχιδούς ιεραποστολικού και ποιμαντικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Νιγηρίας, θα έχει συναντήσεις με πολιτειακές αρχές και τοπικούς κυβερνήτες της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Νιγηρίας, με διπλωματικές αποστολές στη χώρα και εκπροσώπους χριστιανικών ομολογιών. Επίσης, θα επισκεφθή ορθόδοξες ενοριακές κοινότητες, ιεραποστολικά κέντρα και ελληνικές κοινότητες.

Την 22αΦεβρουαρίου ε.ε. η ΑΘΜ θα μεταβή στη Σιέρρα Λεόνε, ενώ την 27ητου ιδίου μηνός στην Γκάμπια.

Αρχιμ.Παντελεήμων Αράθυμος

Αρχιγραμματεύς