Γ΄εβδομάδα των νηστειών στην Ι. Μητρόπολη Φιλαδελφείας

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 25/03/2014

Πλούσια λειτουργικά πέρασε και η Γ΄εβδομάδα των νηστειών στην Ι. Μητρόπολη Φιλαδελφείας, στην Ιορδανία. Συγκεκριμένα, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Βενέδικτος παρέστη συμπροσευχόμενος στο Άγιο Βήμα κατά την τελεσθείσα Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ι.Ν. Αγ. Κων/νου και Ελένης Αμμάν την Τετάρτη 6/19-3-14, ενώ προέστη της ίδιας Ακολουθίας στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Φχαίς την Παρασκευή 8/21-3-14. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στην Ακολουθία των Γ΄Χαιρετσμών προς την Θεοτόκο στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Σαφούτ.

Το Σάββατο 9/22-3-14 χοροστάτησε στον Εσπερινό με αρτοκλασία και προέστη της -κατά το έθιμο- Ι. Λιτανείας του Τιμίου Σταυρού στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Φχαίς. Η συμμετοχή των ενοριτών, και ιδίως των παιδιών, ήταν αθρόα και συγκινητική. Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, όπου και έκανε ο ίδιος -κατά το ιεροσολυμίτικο τυπικό- την Λιτανεία του Τιμίου Σταυρού.

Παντού και πάντα απευθυνόμενος με απλά λόγια στο εκκλησίασμα μετέφερε πρώτιστα τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Πατρός και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ, ώστε να περάσουν όλοι με υγεία και δύναμη το υπόλοιπο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στο μέσον της οποίας ήδη αισίως ήρθαμε.

Από το γραφείο τύπου και διαδικτύου της Ι. Μητροπόλεως