Ο Ενορίτης

Θερμόαιμος ιερέας στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 11/07/2011

(πηγή iliapress) Σκηνές απείρου κάλλους την Κυριακή το πρωί στο ιστορικό μοναστήρι της Σκαφιδιάς, με πρωταγωνιστή έναν ιερέα.
Όλα του έφταιγαν του ιερέα που θα τελούσε τη Θεία Λειτουργία. Δείχνοντας από την αρχή τις προθέσεις του και την εχθρότητά του απέναντι στις μοναχές του μοναστηριού, διέταξε(!) μία ηλικιωμένη μοναχή να βγει από ιερό, κι όταν αυτή αρνήθηκε την έσπρωξε βίαια. Η γερόντισσα μόλις πρόλαβε και κρατήθηκε από την πόρτα και δεν τραυματίσθηκε στα σκαλοπάτια. Την ίδια τύχη είχε και η ηγουμένη του μοναστηριού. Τραβώντας την από το μανίκι και σπρώχνοντάς την, την «διέταξε» να πάει στο ψαλτήρι της! Στη συνέχεια βγήκε στην ωραία πύλη, και με υψωμένα τα χέρια άρχισε να εξαπολύει μύδρους κατά των καλογριών, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πιστών!
Κάποιος τόλμησε να τον πλησιάσει και να τον ηρεμήσει. Αλλά για πολύ λίγο. Ο θερμόαιμος παπάς, άρχισε πάλι να «φουντώνει». Οι χριστιανοί που είχαν έρθει να εκκλησιαστούν, έκαναν το σταυρό τους και έφευγαν. Σε λίγο μάζεψε και ο παπάς τα ράσα του και έφυγε κι αυτός, χωρίς να τελειώσει τη Θεία Λειτουργία που την είχε ξεκινήσει δύο φορές!
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, που απουσιάζει εκτός Πύργου, πληροφορήθηκε για το πρωτοφανές γεγονός και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα το εξετάσει πολύ σοβαρά.

  

δείτε περισσότερα »
Διέρρηξαν εκκλησία και έκλεψαν τα ράσα του παπά!
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 08/07/2011

Οι ιερόσυλοι που διέρρηξαν μια εκκλησία στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας, δεν ήθελαν να φύγουν με… άδεια χέρια! Έτσι, άρπαξαν τα… ράσα  του ιερέα πριν φύγουν για να συνεχίσουν την δράση τους στα καταστήματα που βρίσκονται στο κέντρο του χωριού!

Οι άγνωστοι δράστες χτύπησαν τα μεσάνυχτα, όταν παραβίασαν την πόρτα της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη στο χωριό Πρόδρομος, αλλά δεν βρήκαν χρήματα στο παγκάρι ούτε παλιές εικόνες ή κάποιο αντικείμενο αξίας. Έτσι, πήραν τα ράσα που βρήκαν κρεμασμένα στο ιερό και έφυγαν! 

δείτε περισσότερα »
«Επί τιμή Σχολάρχης Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης»
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 06/07/2011

Μπορεί το Σύνταγμα της Ελλάδος να απαγορεύει και να μην αναγνωρίζει τίτλους ευγενείας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει το δικαίωμα να απονέμει άλλους τίτλους σε εκπαιδευτικούς που συνταξιοδοτούνται.

Έτσι σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, σε εκπαιδευτικό- θεολόγο που διετέλεσε σχολάρχης σε εκκλησιαστική σχολή,  απενεμήθη ο τίτλος του «επί τιμή Σχολάρχη Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης».  Τιμητικός τίτλος που ουδέποτε έχει δοθεί σε σχολάρχη.

Δεκάδες διανοούμενοι που διετέλεσαν σχολάρχες και προσέφεραν  τα πάντα στην εκκλησιαστική εκπαίδευση δεν έτυχαν τιμητικής διάκρισης από το Υπουργείο.  Όμως ξαφνικά το Υπουργείο Παιδείας  έκρινε πως βρέθηκε εκπαιδευτικός που πληροί τους όρους απονομής τιμητικής διάκρισης.

 Έτσι  λοιπόν δημιουργείται σειρά ερωτημάτων. Πρώτον: το Υπουργείο Παιδείας απονέμει τίτλους τιμής; Δεύτερον: ποιοί όροι πρέπει να πληρούνται για την διεκδίκηση της τιμητικής διάκρισης; Τρίτον: ποιοί λαμβάνουν την απόφαση για την απονομή του τίτλου τιμής; 

δείτε περισσότερα »
Σεμνά και ταπεινά τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 15/06/2011

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου ε.ε., ημέρα μνήμης του Οσίου Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Μακαριώτατος, τελέστηκε Θ. Λειτουργία στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Απ.Παύλου, παρουσία ιεραρχών και του προσωπικού της Ι. Αρχιεπισκοπής.Λόγω της γενικότερης κοινωνικής κατάστασης ο Μακαριώτατος δεν εόρτασε επίσημα φέτος, ούτε δέχθηκε ευχές από τον κόσμο.

Σοφά ενήργησε ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και δεν έκανε εορτή τέτοια εποχή με… «λαμπρότητα και ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια»,όπως θα ανέφεραν σχετικά δημοσιεύματα. (πηγή-φωτο Εκ της Αρχιεπισκοπής) 

δείτε περισσότερα »
Του Αγίου Μνημονίου
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 10/06/2011

Στις 16 Ιουνίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Τύχωνος και Μνημονίου. Την ίδια ημέρα έχει γενέθλια και ο πρωθυπουργός. Τυχαίο; Δεκάδες blogs το επισημαίνουν και με την ευκαιρία αναφέρονται και στο βίο του Αγίων των οποίων τιμάται η μνήμη. Χρόνια πολλά στον πρωθυπυργό Γιώργο Παπανδρέου και σε όλους όσοi θα εορτάζουν εκείνη τη μέρα. 

δείτε περισσότερα »
Ήταν Σάββατο, 9 Ιουνίου...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 09/06/2011

Συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από τη μέρα εκείνη που ξεκινούσε η αντίστροφη μέτρηση για τον ιεράρχη της καρδιάς μας. Τον αρχιεπίσκοπο που έγραψε ιστορία.

Ήταν, Σάββατο 9 Ιουνίου 2007: «Στο Αρεταίειο Νοσοκομείο εισήχθη, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, ο κ.Χριστόδουλος παρουσίασε γαστρεντερικές διαταραχές κατά την τελευταία εβδομάδα, και γι` αυτό ματαίωσε το προγραμματισμένο του ταξίδι στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια.»

Τότε ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου με προορισμό τις καρδιές μας. Σα να ήταν χθες και αυτό το χθες σα να μην ήρθε ποτέ. 

δείτε περισσότερα »
Η μίτρα, η ράβδος και το ...i-pad
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 06/06/2011

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος είναι, ως γνωστό, λάτρης της τεχνολογίας και δεινός "γκατζετάκιας",αφού χρησιμοποιεί, μεταξύ άλλων, με ευχέρεια ηλεκτρονικό υπολογιστή, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, laptop και Blackberry. Τι καλύτερο δώρο θα μπορούσαν, λοιπόν, να του κάνουν οι ιερείς και οι επίτροποι του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου, που εγκαινιάστηκε το πρωί της Κυριακής στην ομώνυμη συνοικία του Αιγίου; Φυσικά ένα... i-pad! Το σύγχρονο εργαλείο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.filodimos.gr, δόθηκε στον κ. Αμβρόσιο κατά το εορταστικό τραπέζι για τα εγκαίνια του ναού, που δόθηκε στην αίθουσα "Μαργαρίτα" του ξενοδοχείου TELIS. Βεβαίως, ο Σεβασμιώτατος το καταχάρηκε το δώρο του αλλά χάρηκε διπλά, όταν το άνοιξε και βρήκε στο background της οθόνης...τη φωτογραφία του Ιερού Ναού! Καλορίζικο! (πηγή filodimos.gr) 

δείτε περισσότερα »
Ο ιερέας «έφυγε» την ώρα του γάμου
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 31/05/2011

Ένα  τραγικό περιστατικό που συνέβη όμως στον γάμο ενός ζευγαριού το περασμένο Σάββατο σε εκκλησία του Βόλου θα μείνει αξέχαστο σε όλους.
Την  ώρα τέλεσης του Μυστηρίου στον ιερό ναό του Αγ. Γεωργίου στην Μπούφα, ο ιερέας αισθάνθηκε αδιαθεσία και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο ναό. Όπως ήταν αναμενόμενο, προκλήθηκε πανικός.
Το ζευγάρι και οι καλεσμένοι του έγιναν μάρτυρες του τραγικού γεγονότος. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο γάμος δεν αναβλήθηκε. Έστω και με καθυστέρηση δύο ωρών τελέστηκε κανονικά, αφού η μητρόπολη Δημητριάδος μερίμνησε και έστειλε άλλον ιερέα. 

δείτε περισσότερα »
Οργή στο Βατικανό από κακόγουστο άγαλμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 29/05/2011

Στο σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης Stazione Termini,στις 18 Μαΐου 2011, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του πρώτου αγάλματος του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄. Το άγαλμα είναι έργο του Γλύπτη Oliviero Rainaldi και από την πρώτη στιγμή έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις για την κακογουστιά του. Αντιδράσεις υπάρχουν ακόμα και από το Βατικανό που θεωρεί το έργο αποτυχία.

Το έργο όμως έγινε υπό την εποπτεία του επικεφαλήςτου Ποντιφικού Συμβουλίου Πολιτισμού,Καρδινάλιου Gianfranco Ravasi και του Έφορου Πολιτισμού στη Ρώμη,Umberto Broccoli. Δεν αποκλείεται το άγαλμα να αποσυρθεί και να αντικατασταθεί από άλλο.

  

δείτε περισσότερα »
Ιερέας… ξελόγιασε τις συζύγους δύο επιχειρηματιών
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 20/05/2011

Με μήνυση που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Αγρινίου οι δύο επιχειρηματίες, καταγγέλλουν ότι ο ιερέας προσέγγισε τις συζύγους τους και με «εργαλείο» το λόγο του Θεού τις έπεισε να βλέπουν τους συζύγους τους ως «μιάσματα». Κατάφερε να τις καταστήσει (όπως αναφέρουν στην καταγγελία) υποχείριά του.

Σύμφωνα με το dete.gr, ήταν τέτοια η επιρροή που ασκούσε πάνω τους, που έφθασαν στο σημείο να εγκαταλείψουν τους συζύγους τους, να πάρει τα τρία ανήλικά της η κάθε μία και να μετακομίσουν στο σπίτι του ιερέα! Οι μηνυτές καταγγέλλουν επίσης, ότι έχουν υποβάλει τα παιδιά τους να αρνούνται την επικοινωνία με τον πατέρα τους και τον ευρύτερο οικογενειακό τους κύκλο.

 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50