Ο Ενορίτης

Ο νεωκόρος με τα τέσσερα ανήλικα, του έφταιξε του αρχιμανδρίτη…
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 04/05/2012

Αναστάτωση έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα, η αδικαιολόγητη απόλυση νεωκόρου σε κεντρικότατο Ιερό Ναό, Μητροπόλεως του Λεκανοπεδίου Αττικής. Ο προϊστάμενος του εν λόγω Ιερού Ναού ύστερα από ψευδείς και ανυπόγραφες καταγγελίες (όπως αποκαλύφτηκε) κατά του νεωκόρου, προέβη στην απόλυση αυτού, με αποτέλεσμα να αφήσει έναν τίμιο, ευλαβή και πολύτεκνο οικογενειάρχη "στο δρόμο" αγκαλιά με την σύζυγο του και τα τέσσερα μικρά-ανήλικα παιδιά του. Η υποκρισία και η απανθρωπιά τόσο του προϊσταμένου του Ναού όσο και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου έχει σαν αποτέλεσμα τον σκανδαλισμό του ποιμνίου και την δημιουργία εντάσεων, ακόμη και την ώρα των Ακολουθιών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κόσμος έχει αγανακτήσει και επιθυμεί την αποπομπή του εν λόγω Αρχιμανδρίτη και την άμεση επιστροφή-πρόσληψη στη θέση του νεωκόρου οικογενειάρχη.  

δείτε περισσότερα »
Μοναχός του Αγίου Όρους σε ρόλο... σεφ
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 04/05/2012

Αγιορείτικες γεύσεις θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν όσοι "πιστοί" προσέλθουν σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βουκουρεστίου, αφού το ρόλο του μάγειρα θα αναλάβει, για μια βραδιά, ο μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα "JurnalulNational", στην αποψινή εκδήλωση, που έχει δοθεί ο τίτλος "Μοναστηριακή Κουζίνα", ο μοναχός Επιφάνιος θα μαγειρέψει παραδοσιακά μοναστηριακά φαγητά, που αναδεικνύουν τα βιολογικά προϊόντα της περιοχής του Άθω και τα εκλεκτά αγιορείτικα κρασιά.

Ο μοναχός Επιφάνιος θα παρουσιάσει, επίσης, την έκδοση "Μαγειρική του Αγίου Όρους", που έχει μεταφραστεί ήδη στην αγγλική, τη γερμανική και τη ρωσική γλώσσα και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στο προσεχές διάστημα και στη ρουμανική.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος "MountAthosGourmet" που διοργανώνει ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω. Θα ακολουθήσουν ανάλογες εκδηλώσεις σε πέντε ακόμη πόλεις της Ρουμανίας. 

δείτε περισσότερα »
Γνωστή αοιδός σε μοναστήρι για να ηρεμήσει…
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 17/04/2012

Είκοσι μέρες έμεινε σε μοναστήρι η λαϊκή αοιδός Έφη Σαρρή για να ηρεμήσει από τα όσα άκουσε από τον κ. Λάκη Λαζόπουλο.

Η τραγουδίστρια απευθύνθηκε σε γιατρούς και  εξομολογήθηκε στην κάμερα της «Μεσημεριανής μελέτης» ότι έκανε το βήμα να πάει στο μοναστήρι για να ηρεμήσει! Στην κατάσταση που βρισκόταν δε την ενδιαφέρει η εμφάνισή της.

Το χριστιανικό της όνομα ,με το οποίο την αποκαλούσαν οι καλόγριες, είναι Ιφιγένεια. Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να την βλέπουμε σε κοσμικά , αλλά στις καλόγριες δεν έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η παρουσία της στο μοναστήρι.Όπως δήλωσε η ίδια , ήταν απλές και πολύ καλές μαζί της. (star.gr) 

δείτε περισσότερα »
Πώς εόρτασε τα γενέθλιά του ο Πάπας... Βίντεο
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 16/04/2012

Με χορευτικό συγκρότημα που έφθασε στο Βατικανό από τη Βαυαρία εόρτασε  μαζί με τον αδελφό του Τζώρτζ, τα 85αγενέθλιά του ο Πάπας Βενέδικτος.
Ως δώρο, συμπατριώτες του, του προσέφεραν ένα σταυρό και ένα καλάθι γεμάτο με τοπικά προϊόντα της Γερμανίας, πατρίδας του Πάπα.  

δείτε περισσότερα »
Χυδαίες φημολογίες σε βάρος κληρικών- Κάποιοι δεν σέβονται ούτε τη Μεγάλη Εβδομάδα
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 13/04/2012

Χυδαία και φυσικά ανώνυμα λιβελογραφήματα που αφορούν κληρικούς, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους. Κάποιοι που δεν σέβονται ούτε τη Μεγάλη Εβδομάδα, αποστέλλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χυδαίες «αποκαλυπτικές ειδήσεις» που αφορούν κληρικούς (εύκολα θύματα;) όλων των βαθμίδων.

 

Το «ierovima», την τελευταία εβδομάδα έγινε αποδέκτης τέτοιων κειμένων. Φυσικά και δεν τα δημοσιεύσαμε και ούτε πρόκειται να το πράξουμε, γιατί πρώτον ο συντάκτης/ες είναι ανώνυμοι, δεύτερον τα κείμενα είναι χυδαία και τρίτον, εμείς τουλάχιστον, δεν δημοσιεύουμε καμία είδηση αν πρώτα δεν την έχουμε διασταυρώσει.

 

Λάβαμε αρκετές φορές σε μορφή pdf, πολυσέλιδο κείμενο, που αφορά μια ολόκληρη μητρόπολη. Χυδαιότητες στις οποίες ο ανώνυμος λιβελογράφος εμπλέκει τουλάχιστον δέκα πρόσωπα, σχεδόν όλοι κληρικοί.

 

Ακόμη λάβαμε και δεύτερη «αποκάλυψη» που αφορά δήθεν σε κληρικό μητροπόλεως της νησιωτικής Ελλάδος. Χυδαιολογία που εμπλέκει κληρικό με στρατιωτικό του οποίου «η σύζυγος μετέβη στην Αθήνα, στο Συνοδικό Μέγαρο και κατήγγειλε τις δραστηριότητες του συζύγου της».

 

Αν οι καταγγέλοντες έχουν το θάρρος να υπογράψουν τις καταγγελίες τους, το «ierovima», δεσμεύεται να τις δημοσιεύσει, αφού εξακριβώσει την αλήθεια των καταγγελιών, όπως έχει πράξει σε ανάλογες περιπτώσεις. Διαφορετικά οι ανώνυμοι καταγγέλοντες είναι απλά συμμετέχοντες…Και ο νοών νοείτω! 

δείτε περισσότερα »
Μακέτα μοναστηριού φτιαγμένη από 6.000.000 σπίρτα!
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 11/04/2012

Ένα εκπληκτικό πιστό αντίγραφο του μοναστηριού του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα, σε μακέτα φτιαγμένη από 6.000.000 σπίρτα,  βρίσκεται πλέον στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σόφιας. Ο Βούλγαρος καλλιτέχνης Plamen Ignatov εντυπωσιάστηκε από την αρχιτεκτονική της ορθόδοξης μονής και έβαλε σκοπό της ζωής του να φτιάξει τη μικρογραφία της.
 
Τελικά τα κατάφερε με μεγάλη επιτυχία, αφού αφιέρωσε  16 ολόκληρα χρόνια για την ολοκλήρωση του έργου του! Η δημιουργία είναι εντυπωσιακή τόσο για τη λεπτομέρεια της κατασκευής της, όσο και για την επιβλητικότητα που αποπνέει η μικρογραφία, ακριβώς όπως και το ίδιο το διάσημο μοναστήρι της Βουλγαρίας.
 
Η μονή του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα ιδρύθηκε το 10ο αιώνα και είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολιτισμικά, ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της Βουλγαρίας και γενικότερα των Βαλκανίων. Το 1976 ανακηρύχθηκε εθνικό ιστορικό μνημείο της Βουλγαρίας και το 1983 μπήκε στη λίστα της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. 

δείτε περισσότερα »
Ιερέας με τρία κιλά χασίς!
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 05/04/2012

Οι κυπριακές Αρχές συνέλαβαν Ελληνα ιερωμένο που έφτασε από την Αθήνα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, όταν εντόπισαν στις αποσκευές του 3 κιλά χασίς. Σύμφωνα με όσα γράφει ο κυπριακός ηλεκτρονικός Τύπος, ο 37χρονος Ελληνας που υπηρετεί σε ενορία της ευρύτερης περιοχής της Λευκωσίας και μένει μόνιμα στο Δαλί, αφίχθη το βράδυ της Τετάρτης στην Μεγαλόνησο με πτήση από την Αθήνα.

Περίπου στις 22.30, άνδρες των υπηρεσιών δίωξης ναρκωτικών τού ζήτησαν να περάσει για έλεγχο μαζί με τις αποσκευές του, καθώς είχαν σχετικές «πληροφορίες», αφού ο παπάς είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για άλλες υποθέσεις.

Κατά τη διαδικασία εντόπισαν τρεις πλαστικές συσκευασίες με αποξηραμένη κάνναβη, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν στη σύλληψή του.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο 37χρονος παραδέχθηκε την ενοχή του και υποστήριξε ότι ο λόγος που ήρθε στην Ελλάδα για... ψώνια ήταν οικονομικός, καθώς αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Το πρωί της Πέμπτης πέρασε με την αυτώφορη διαδικασία από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, που του επέβαλε οκταήμερη κράτηση. 

δείτε περισσότερα »
Ενα τεράστιο αυγό για τον πάπα Βενέδικτο-VIDEO
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 04/04/2012

Ιταλική σοκολατοποιΐα παρασκεύασε πασχαλινό αυγό ύψους 2 μέτρων και βάρους 250 κιλών και σήμερα το χάρισε στον πάπα Βενέδικτο.

 

Ο πάπας εντυπωσιάστηκε από το όμορφο και σίγουρα πολύ γευστικό δώρο στο οποίο ήταν σχεδιασμένο και το οικόσημο του Βατικανού και αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους για την ευγενική χειρονομία τους, το δώρισε με τη σειρά του στις φυλακές ανηλίκων Casal del Marmo  της Ρώμης.

Προφανώς για τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δεν ισχύει το "δώρο δεν δωρίζεται".

δείτε περισσότερα »
Η Ρεάλ Μαδρίτης «ξήλωσε» το σταυρό;
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 02/04/2012

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης FlorentinoPerez, αφαίρεσε από το σήμα της ομάδος τον σταυρό που βρισκόταν πάνω από το στέμμα, για να μη δυσαρεστήσει του άραβες επενδυτές, που θα «ρίξουν» στον μανδριλένικο σύλλογο πάνω  από 1 δισ. Ευρώ. 

δείτε περισσότερα »
Video από…θαύμα της Βασούλας που «ψαρεύει» στην Κρήτη
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 29/03/2012

Στην Κρήτη βρίσκεται αυτές τις μέρες η ιδρυτής της οργάνωσης «Αληθινή εν Θεώ ζωή», που στόχο έχει να οδηγεί στην πλάνη τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Το «ierovima» είχε αναφερθεί και πέρυσι στην περίπτωση της Βασούλας, όταν είχε επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Στην ιστοσελίδα της η Βασούλα, (Βασιλική Παρασκευή Πεντάκη –Ρύντεν)  αναφέρει μεταξύ άλλων: “Η Βασούλα Ρύντεν είναι ελληνίδα, γεννήθηκε στην Αίγυπτο και είναι μέλος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας. Το 1985, όταν εκείνη ζούσε στο Μπαγκλαντές, ο Θεός την πλησίασε με τον πιο παράδοξο τρόπο, για να την χρησιμοποιήσει ως όργανό Του και να την επιφορτίσει με τα μηνύματά του για ολόκληρη την ανθρωπότητα”.

Και ακόμη: «Η Βασούλα γράφει τα μηνύματα που λαμβάνει με ένα μεγαλοπρεπή επιβλητικό γραφικό χαρακτήρα (φωτο) διαφορετικό από το δικό της καθώς επιτρέπει να οδηγηθεί το χέρι της με υπερφυσικό τρόπο» 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45