Ο Ενορίτης

Το παράπονο του αρχιμανδρίτη
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 05/02/2013

Επιστολή προς τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Περιστερίου κ Χρυσόστομο απέστειλε ο αρχιμανδρίτης  Σπυρίδων Κατσιμπρής , επιστολή που πρέπει να προβληματίσει όχι μόνο τον αποδέκτη, αλλά και όσους την αναγνώσουν. Επιστολή γεμάτη παράπονο και γιατί...

 

Ο π. Σπυρίδων εκφράζει με εκκλησιαστικό τρόπο την αγανάκτησή του για όσα κάποιοι τον κατηγορούν και καλεί τον δεσπότη του να παρέμβει.

Και φυσικά η άκρως ενδιαφέρουσα  επιστολή του αρχιμανδρίτη θα πρέπει να κοινοποιηθεί και πρός άλλους για να γνωρίζουν.

δείτε περισσότερα »
«Μή σπρώχνεσθε! Όλοι θα πάρετε!»
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 03/02/2013

Μητροπολίτες και αρχιμανδρίτες μετρούν και αναμένουν…Όσοι εκ των μητροπολιτών έχουν ηλικιακά περάσει το 80ό έτος, οι μητροπόλεις τους είναι εν δυνάμει…χηρεύουσες. Αυτή η λογική κυριαρχεί σε γραφεία μητροπολιτών και αρχιμανδριτών και οι συζητήσεις φουντώνουν.

Πέντε έως επτά μητροπόλεις θα είναι κατά τα…μελλούμενα χηρεύουσες και θα αναζητούν νέους δεσποτάδες. Οι μητροπολίτες ενδιαφέρονται να «βολέψουν» δικά τους παιδιά, αρχιμανδριτάδες αναζητούν πνευματικούς πατέρες και στήριξη και ο χορός καλά κρατεί.

«Μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει αλλάξει η ανθρωπογεωγραφία των μητροπόλεων», είπε στον ενορίτη κληρικός που πέρασε τα 60 και ουδέν προσδοκεί αφού χόρτασε υποσχέσεις.

Παλαιοί φεύγουν και νέοι (εκπλήξεις!) έρχονται. Μη σπρώχνεσθε! Όλοι θα πάρετε!

Ο ενορίτης  

δείτε περισσότερα »
Το φιλανθρωπικό έργο του Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 24/01/2013

Έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται κάθε μήνα και σε ετήσια βάση και από τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Κάθε μέρα από τον ναό παρέχεται συσσίτιο σε 270 και πλέον άπορους και άστεγους συνανθρώπους μας , ενώ παράλληλα λειτουργεί και πρατήριο δωρεάν παροχής ιματισμού.

Πρωτεργάτες στο έργο αυτό, όπως μας πληροφορούν ενορίτες, είναι  ο αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Αθανασίου, προϊστάμενος του ναού καθώς και οι υπόλοιποι ιερείς, ο π. Δημήτριος και ο π.Γεώργιος. 

Οι ίδιοι, δεν δέχονται να επικοινωνήσουν το έργο τους το οποίο και θεωρούν ιερό τους καθήκον 

δείτε περισσότερα »
Μητρόπολη Αργολίδος: σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 23/01/2013

Ποιοι είναι οι δύο αρχιερείς που με τον τρόπο τους θα «πρεσάρουν» τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο να αποδεχθεί την πρότασή τους για να ευλογήσει υποψηφιότητα άλλη από αυτή του βοηθού επισκόπου Καλλίνικου για την μητρόπολη Αργολίδος;

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, λένε κάποιοι,  η εκλογή μετατέθηκε με εύσχημο τρόπο για τον Οκτώβριο…

Και ακόμη ποια είναι η υποψηφιότητα που θα προωθήσουν οι δύο αρχιερείς που θεωρούν εαυτούς ισχυρούς;

 

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες… 

Ο ΕΝΟΡΙΤΗΣ

δείτε περισσότερα »
Μα είναι ποτέ δυνατόν;
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 21/01/2013

Το δημοσιεύουμε με επιφύλαξη, γιατί είναι πραγματικά απίστευτο για να είναι αληθινό!

 

Συμβαίνει σε Ιερά Μητρόπολη της Κεντρικής Ελλάδος όπου... έπεσε "ιερή καμπάνα" σε ιερέα ενός μικρού χωριού,ποινή αργίας 10 ημερών γιατί δεν έπιασε το... στόχο που η οικονομική επιτροπή της Μητροπόλεως είχε θέσει ! Διαβάστε την καταγγελία που έστειλε στην ιστοσελίδα veteranos.gr,  και σχολιάζει επίτροπος που γνωρίζει πράγματα και θάματα!
«Ζούμε στην Ελλάδα του 2013 ή στα τέλη του 19ου αιώνα με τους τσιφλικάδες και τους μεγαλοσχήμονες κληρικούς σε πλήρη δράση εν είδη... αγά.
 

δείτε περισσότερα »
Οι ιεροψάλτες του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ελληνικό
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 20/01/2013

Το κομμάτι της πνευματικής ζωής που ονομάζεται θεία Λατρεία δεν θα μπορούσε να επιτελεσθεί δίχως την συμμετοχή και υπεύθυνη διακονία των ιεροψαλτών.

Οι ιεροψάλτες του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ελληνικό (Ι.Μ.Γλυφάδας), κυριαρχούνται από βαθειά πίστη και ενάρετη ζωή, χαρακτηρίζονται από φόβο Θεού και ευλάβεια, είναι φιλακόλουθοι, ταπεινοί και το ήθος τους ηλεγμένο.

Οι ευλαβείς, καλλίφωνοι και συνεργάσιμοι ιεροψάλτες δημιουργούν στο ναό, ατμόσφαιρα κατανύξεως και προσευχής, με ψάλσιμο ταπεινό και σεμνό.

Ας τους γνωρίσουμε: 

δείτε περισσότερα »
"Μακάρι να μας αξιώσει ο Θεός να τον δούμε δεσπότη"
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 14/01/2013

Από ενορίτες λάβαμε και δημοσιεύουμε το κάτωθι κείμενο, που ήδη έχει δημοσιευθεί και σε άλλες ιστοσελίδες: 

δείτε περισσότερα »
Εβραίος και Καθολική, ίδρυσαν την" Εκκλησία των Άθεων"
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 08/01/2013

Μια Καθολική και ένας Εβραίος, ίδρυσαν την πρώτη εκκλησία των άθεων στην Βρετανία!

Είναι η μοναδική εκκλησία όπου το ποίμνιο ενθαρρύνεται να βωμολοχεί, και ο αιδεσιμότατος αστειεύεται ότι θα πάρει τα λεφτά από το παγκάρι για να κάνει διακοπές.
 
Και όμως στην πρώτη «λειτουργία» τους, την Κυριακή, οι 200 πιστοί της «πρώτης εκκλησίας άθεων» της Βρετανίας προσήλθαν με ενθουσιασμό, κυρίως για να γελάσουν.
 

δείτε περισσότερα »
“Ο Χριστός θα είχε Facebook και Twitter”
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 26/12/2012

Ο Αρχιεπίσκοπος της Γερμανίας, Ρόμπερτ Ζόλιτς, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι αν ζούσε σήμερα ο Χριστός, θα χρησιμοποιούσε τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Το Facebook και το Twitter θα ήταν τα κατάλληλα μέσα για να μεταφερθεί ο λόγος του Θεού στους ανθρώπους, όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της γερμανικής καθολικής εκκλησίας, μιλώντας σε εφημερίδα της χώρας του.

“Ο Χριστός θα είχε σήμερα σίγουρα  Facebook και Twitter. Πάντα αναζητούσε τους ανθρώπους, και χρησιμοποιούσε ασυνήθιστες οδούς για να το κάνει... στη βάση τους, όλα τα μέσα είναι κατάλληλα για να φέρουν το λόγο του Θεού στους ανθρώπους”, είπε.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ηγέτης της Εκκλησίας τάσσεται υπέρ των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πρόσφατα ο Πάπας Βενέδικτος απέκτησε λογαριασμό στο Twitter. (newsit.gr) 

δείτε περισσότερα »
Καράτε με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 26/12/2012

Την πολεμική τέχνη και την φιλοσοφία Καράτε, φέρνει στην εκκλησιαστική ζωή της Πολωνίας ο αρχιεπίσκοπος κ. Σάββας.

Ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας, έχει πεισθεί από πεπειραμένο εκπαιδευτή πολεμικών τεχνών για τη χρησιμότητα του καράτε και μάλιστα βρίσκεται σε συνεννόηση με σχολή για την εκπαίδευση δύο ιερέων του.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50