Ο βλάσφημος πίνακας

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 10/11/2013

iefimerida.gr- Ο 23χρονος καλλιτέχνης Σέντρικ Τσέιμπερς σίγουρα δεν περίμενε ότι το έργο ζωγραφικής του θα προκαλούσε τέτοιο σάλο και ο ίδιος θα δεχόταν επικρίσεις από χιλιάδες ανθρώπους.

Ο πίνακάς του με τον τίτλο «The Prophet» ( «Ο Προφήτης») απεικονίζει τον διάσημο «κακό» Ντάρθ Βέιντερ να κουβαλάει στα χέρια του τον Ιησού Χριστό, ενώ στο βάθος φαίνονται υπολείμματα από τους δίδυμους Πύργους.

 

Δηλαδή ο Τσέιμπερς κατάφερε να τσαντίσει τρεις συγκεκριμένες κατηγορίες «Αμερικανών», τους χριστιανούς, του κατοίκους της Νέας Υόρκης και τους φανατικούς οπαδούς του Star Wars.

Εκείνο, πάντως, που δεν περίμενε ήταν ότι την πιο σκληρή αντίδραση θα είχαν οι Νεϋορκέζοι και όχι οι φονταμενταλιστές χριστιανοί ή οι «πορωμένοι» οπαδοί του Star Wars.

Ο ίδιος πάντως δηλώνει πολύ ευτυχισμένος με το δημιούργημά του το οποίο χαρακτηρίζει ως έργο για συζήτηση.

Από την άλλη πλευρά ο 23χρονος Σέντρικ μάλλον δεν θα είναι ευτυχισμένος από το γεγονός ότι πούλησε πριν από έναν χρόνο τον πίνακα για μόλις 800 ευρώ και τώρα απλά πουλάει εκτυπώσεις μέσω ebay σε όσους θέλουν να τον έχουν.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, πάντως, θα είχε εφόσον ο Τσέιμπερς αποφάσιζε να βάλει στη θέση του Νταρθ Βέιντερ τον Κάρολο Δαρβίνο όπως είχε σκεφτεί αρχικά.